سیدحسن میرباقری رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم با اشاره به وضعیت واردات کاغذ و مقوا گفت: متاسفانه در ماههای گذشته ما شاهد همکاری خوبی از سوی بخش دولتی با بخش خصوصی در زمینه کاغذ نبودیم، تعاملات خوبی که از گذشته وجود داشت با انحلال دفتر سلولزی از بین رفت. اکنون با رفتن دفتر سلولزی در زیرمجموعه دفتر نساجی، وضعیت صنعت سلولزی نیز بلاتکلیف شده است.
وی ادامه داد: شوک دیگری که به حوزه کاغذ و مقوا وارد شد، حذف ارز مقوای افبیبی، کاغذ گلاسه و کاغذ ترمال(دستگاههای پوز) بود که موجب افزایش قیمت این دو کالا در بازار و کاهش علاقهمندی به واردات آن شد، ما در آینده نزدیک با مشکل کمبود این دو کالا در بازار مواجه خواهیم شد.
میرباقری با اشاره به دیگر مشکلات پیش پای واردات کاغذ گفت: طولانی شدن روند تخصیص ارز برای وادات کاغذ و پایین بودن سهمیه واردات از دیگر مشکلات است. زمانبندی دقیقی هم برای تخصیص ارز وجود ندارد، گاهی این تخصیص کمتر از سه ماه است و گاهی بیشتر از سه ماه، که این عدم زمانبندی دقیق تجار را با مشکل مواجه میکند.
وی گفت: بارها برای رفع این مشکلات پیگیری کرده و راهحلهایی نیز ارائه کردیم، اما ترتیب اثر داده نشده است، ما در انجمن در سالهای گذشته تلاش کردیم که در تعاملات و همفکری با دولت، بازار کاغذ و مقوا را با ثبات نگه داشته و بتوانیم از مصرفکننده نیز حمایت کنیم. اما اکنون با انحلال دفتر سلولزی حلقه اتصال ما به دولت از بین رفته است.
توضیحات کاغذ مازندران به شایعات مطالبه303هزار هکتاری ازجنگلوی در پایان گفت: از مسئولان میخواهیم به وضعیت موجود رسیدگی کنند، اگر ترتیب اثری داده نشود و این روند ادامه پیدا کند، ما در آینده نزدیک دچار مشکل میشویم، انتظار بخش خصوصی این است که دولت صدای آنها را بشنود. کاغذ از جمله کالاهای ضروری است و صنعت سلولزی باید در زیرمجموعه وزارت صمت دفتر مخصوص به خود را داشته باشد.