به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، امیر برهانی عصر چهارشنبه در کارگروه صادرات مازندران با بیان اینکه قراردادهای در گذشته ضمانت اجرایی چندانی نداشت، گفت: قراردادهای اخیر بین دولتها منعقد شده که دارای ضمانت اجرایی بوده و قراردادهایی بین صندوق ضمانت صادرات ایران با این کشورها شکل گرفته است.
وی گفت: یکی از مزیتهای این قراردادها این است که تجار بتوانند از مزایای خدمات بیمهای ما بهره مند شوند و در حوزه واردات مواد اولیه از کشورهای هدف و مهمتر از آن امکان تجارت تهاتری را برای ما فراهم میکند.
وی با اشاره به اعمال تحریمهای ظالمانه علیه ایران گفت: با تلاشهای صورتگرفته شبکههای بانکهای خصوصی ما نیست به بانکهای روسی هم متصل شدهاند درحال تهاتر کالا به صورت ریال به روبل هستند.
برهانی با بیان اینکه برای اولین بار نمایندگی دومین بانک بزرگ روسیه را در ایران فعال کردیم، گفت: این امکان را داریم که با مراجعه به شعبه بانک در تهران مبادلات را با ارز کشور مقصد انجام دهیم و صندوق ضمانت صادرات نیز با آنها قرارداد دارد مسئله منجر به کاهش هزینههای صادرات میشود.
وی با بیان اینکه باید از راهکارهای خلاقانه برای افزایش صادرات استفاده کنیم به بروز مشکل برای محمولهای کیوی در دو سال قبل گفت: بخشی از مشکل ناشی از آن بود که زیرساختهای لازم را برای صادرات نداشتیم و صادرات محصولات بی کیفیت نیز سبب شد تا بازار صادرکننده اصیل و کیفی هم بخورد.
سرپرست صندوق ضمانت صادرات ایران اعتبارسنجی مشتریان داخلی و ایرانی را از دیگر اقدامات عنوان کرد و گفت: اجازه نمیدهیم که هر کسی از تسهیلات و اعتبارات صندوق برای صادرات استفاده کند.
وی با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته میانگین رشد اقتصادی مازندران تقریباً صفر بوده است، گفت: طی دو سال گذشته رشد اقتصادی مازندران مثبت شد و قطعاً این رشد اقتصادی به رشد تولید کمک میکند کند.
وی رفع تعهدات ارزی از جمله دغدغههای فراروی بیان کرد و گفت خرید ارز توافقی از جمله راه حل برای توسعه صادرات محسوب میشود ومنجر به توسعه صادرات و تعادل بازار میشود.