به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از کرمان، هشتادمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان صبح امروز با حضور محمدمهدی فداکار استاندار کرمان، محمدرضا پورابراهیمی و محمدمهدی زاهدی نمایندگان مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، طاهری بروجنی معاون نظارت بانک کشاورزی کشور و تعدادی از مسئولان استان برگزار و جزئیات امهال وامهای کشاورزی و خسارات سرمازدگی در استان کرمان بررسی شد.
محمدمهدی فداکار استاندار کرمان، در این جلسه با بیان اینکه برای جبران خسارات سرمازدگی محصولات کشاورزی در استان، فقط حدود پنج بار فقط مکاتبه کردم، اظهار داشت: پیگیریهای زیادی در این ارتباط انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه که خسارت 13 هزار میلیارد تومانی سرمازدگی به محصولات کشاورزی استان، گفت: این خسارت معادل حدود 10 برابر بودجه عمرانی استان است و باید سازمان برنامه بودجه کشور آن را تامین مالی کند.
استاندار کرمان با بیان اینکه از طریق شورای تامین استان کرمان به بانکها اعلام کردهایم که تا تعیین تکلیف امهال وامها به کشاورزان فشار نیاورند، گفت: کشاورزان ما افراد آبرومندی هستند که به علت سرمایه گذاری دچار مشکل شدهاند.
وی با اشاره به اینکه شرکت مس حدود هزار و 600 میلیارد تومان در بانک کشاورزی سپرده کرده، افزود: این سپرده برای این است که کشاورزان شهرستانهای کرمان، سیرجان، شهربابک، رفسنجان و انار بتوانند تسهیلات دریافت کنند.
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملیاتی نشدن تحقیقات در حوزه سرمازدگی اظهار داشت: این تحقیقات باید عملیاتی و اقتصادی بوده و خروجی آن انتفاع کشاورز باشد.
محمدمهدی زاهدی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه، گفت: معاونت اقتصادی استانداری و اتاق بازرگانی استان، هماهنگ کننده بین اجزا و نهادهای مرتبط با کشاورزی باشند.
وی با بیان اینکه در ارتباط با خسارات وارد شده به کشاورزان فقط نباید به پسته توجه کرد، افزود: به خسارات وارد شده به سایر محصولات کشاورزی استان کرمان در چند سال گذشته هم باید توجه شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید مشکلات بخش کشاورزی استان در حوزه کمیت و کیفیت به طور ریشهای حل شود، بیان کرد: برای کارهای پژوهشی باید سرمایه اولیه وجود داشته باشد و مجلس شورای اسلامی در حد توان در این زمینه کمک میکند.
وی با بیان اینکه باید روشهای مقابله با سرمازدگی در یک باغ به وسعت زیاد در سردترین نقطه را انجام دهند تا اعتماد کشاورز جذب شود، گفت: یک حمایت اولیه نیاز است تا کشاورزان با اعتماد از راهکارهای علمی ارائه شده استفاده کنند.
طاهری بروجنی معاون نظارت بانک کشاورزی کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه ما در کنار کشاورزان هستیم، اظهار داشت: بانک کشاورزی 10 تا 15 هزار نفر در استان کرمان را شامل امهال وام کشاورزی کرده و تا نیمه دی ماه غرامت کشاورزان پرداخت خواهد شد.
سیدمهدی طبیبزاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، نیز در این جلسه اظهار داشت: متاسفانه سرمازدگی محصول پسته در استان بسیار گسترده بود و کشاورزان آسیب جدی دیدند.
وی با بیان اینکه مباحث دانشبنیان باید جدی گرفته شود تا با توجه به تغییرات اقلیمی کمتر از این بابت در سالهای آینده آسیب ببینیم، گفت: در اولین روز بعد از خسارت سرمازدگی همه مسئولان استان و نمایندگان مجلس پیگیری کردند تا بتوان خسارتها را جبران کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، با اشاره به اینکه کشاورزان ما خسارات زیادی دیدهاند، افزود: با وجود تمام پیگیریهای انجام شده تاکنون تقریباً هیچ قول و قراری نسبت به جبران خسارت سرمازدگی اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان توانستیم مراکز تحقیقاتی دانشگاهی را پای کار بیاوریم، ادامه داد: همکاری خوبی آغاز شده است تا این موضوع به صورت دانشبنیان پیگیری شود.
طبیبزاده با اشاره به اقدامات انجام شده در این حوزه بیان کرد: امیدواریم بتوانیم هر چه سریعتر راهکاری عنوان شود تا بتوانیم سطح خسارات کشاورزی را کاهش بدهیم.
حسین مهرابی سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه امهال وامهای کشاورزان تا شهریور 1402 تمدید شده است، اظهار داشت: افرادی که وامهای آنها یک یا دو بار امهال شده دیگر شامل امهال وامها نمیشوند.