به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، اسماعیل قزل سفلی بعد از ظهر دوشنبه در جلسه تخصصی قرارگاه اقتصاد مقاومتی سپاه ناحیه مقاومت عشایری استان فارس بیان داشت: بسیج سازندگی تلاش دارد بستر لازم و مناسب برای نقش آفرینی مردم در حوزههای محرومیت زدایی و اقتصاد مقاومتی ایجاد کند و این الگویی است که امام عظیم الشان راحل (ره) در قالب شجره طیبه بسیج آن را بنا نمود و این الگو به معنی نقش آفرینی مردم در راستای حل مسائل جامعه است.
وی تصریح کرد: بسیج سازندگی نیز در قالب قرارگاه اقتصاد مقاومتی تلاش میکند تا با بهره گیری از ظرفیت مردم در راستای رفع مشکلات جامعه گام بردارد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به ابلاغیه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری اظهار داشت: سازمان بسیج مستضعفین قرارگاه اقتصاد مقاومتی را ذیل بسیج سازندگی سامان داد تا بسترهای لازم را برای نقش آفرینی مردم در حوزه اقتصاد و کمک به اقتصاد درون زا فراهم کند و این مساله نقطه اصلی مأموریت بسیج سازندگی در بحث قرارگاه اقتصاد مقاومتی است.
قزل سفلی با اشاره به مهمترین برنامههای جهادگران در حوزه اقتصاد مقاومتی گفت: کمک به افزایش تولید، تلاش برای بهبود امنیت غدایی، ایجاد فرصتهای شغلی، تلاش بر کم کردن فاصله طبقاتی و بستر سازی برای ایجاد عدالت از مهمترین برنامهها و اهداف مجموعه بسیج سازندگی در این زمینه است. مهمترین راهبردی که بسیج سازندگی در این زمینه دارد توانمند سازی مردم و تسهیل گری به جای تصدی گری است که بطور مثال در تحقق این مساله یکی از این الگوها، صندوقهای قرض الحسنه اشتغالزای مردم یار بسیج است.
وی صندوقهای قرض الحسنه را یک الگوی موفق در حوزه اشتغال زایی، کارآفرینی و اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: بسیج سازندگی به عنوان یک دستگاه اجرایی مردم پایه، الگوی حرکتی خود را بر اساس نقش آفرینی مردم تعریف میکند و کمک به مردمی شدن اقتصاد را هدف اصلی خود میداند چرا که هر جا مردم وارد شده اند؛ مسیرها گشوده شده است.
صنایع دستی زنان عشایر همچنان درگیر با مساله دلالها
سید محمد شکوهی فرمانده سپاه عشایر استان فارس نیز در این جلسه با اشاره به گستردگی فعالیتها و پراکندگی پایگاههای مقاومت عشایری بیان داشت: در نگاه به جریان اقتصاد مقاومتی میبینیم که جامعه عشایری یکی از مهمترین قشرهای تولید کننده به حساب می آیند که در بحث اقتصادمقاومتی، افزایش تولید و اشتغال زایی حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین تولیدات عشایر به صنایع دستی مربوط میشود افزود: در بحث صنایع دستی زنان عشایر در جای جای استان فارس هنرمند هستند تولید صنایع دستی انها در کشور بی نظیر هست اما متأسفانه در این تولیدات، دلالها و واسطه این سود را میبرند لذا انتظار میرود با برپایی نمایشگاه دائمی صنایع دستی عشایر واسطهها را حذف کرده و همچنین با کمک رسانی در ایجاد کارگاهها، تولید را برای جامعه عشایری اسان تر نمود.
وی دیگر مشکلات جامعه عشایری را خشکسالی و نبود مراتع مناسب، مشکلات اب شرب در کانونهای اسکان، تخریب مراتع عشایری، مشکل تأمین خوراک دام و … خواند و گفت: البته اقدامات خوبی توسط گروههای جهادی برای رفع مشکل عشایر انجام شده که قابل تقدیر است و انتظار میرود که مسئولین در این زمینه همکاری بیشتری با این جهادگران داشته باشند.
ایجاد مراکز تولیدی و کارگاههای کوچک عشایر به همت صندوقهای قرض الحسنه بسیج
ناصر کریمی مقدم مسئول بسیج سازندگی ناحیه عشایری به مهمترین اقدامات در حوزه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: در حوزه اقتصاد مقاومتی خدمات مختلفی به جامعه عشایری ارائه شده و تلاشها بر این بوده تا با استفاده از ظرفیت صندوقهای قرض الحسنه و دیگر اعتبارات سازمان تسهیلات مختلفی در زمینه کارآفرینی و اشتغال زایی ارائه شود وخوشبختانه در مدت یک سال گذشته ۳۸ مرکز پرورش دام سبک، ۸ عرصه تولید عسل، ۶ مرکز پرورش قارچ، ۴ عرصه پرورش مرغ محلی و بلدرچین، ۴۵ کارگاه صنایع دستی، یک شیرینی پزی محلی و ۸ کارگاه خیاطی راه اندازی شده و در قالب فروشگاه امام صادق (ع) و نمایشگاههای اقتصاد مقاومتی به دنبال ارائه محصولات این مراکز هستیم.
وی افزود؛ جهادگران طی یک سال گذشته فعالیتهای دیگری نیز داشته اند که از جمله آنها میتوان به فعالیتهای عمرانی و فرهنگی اشاره کرد و بیان داشت: ساخت ۲۲ واحد مسکن محرومین، کمک به ساخت ۲ غسال خانه، ۴ مورد مرمت مسجد نوسازی و بهسازی ۷ مدرسه عشایری ساخت ۵ آب انبار از مهمترین اقدامات عمرانی جهادگران طی سال ۱۴۰۰ بوده است.