پیش بینی می شود که تردد در تعطیلات نوروزی امسال به مراتب از تعطیلات نوروزی سالهای قبل بیشتر باشد و پیشبینی می شود که مصرف بنزین در کشور بیشتر خواهد بود و روند مصرف بنزین نیز افزایشی است.
در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال گذشته حدود ۱۶ درصد افزایش مصرف داشتیم و پیش بینی ها حاکیست که نوروز امسال متفاوت با سالهای قبل باشد و اگر محدودیتهای کرونایی نداشته باشیم، مصرف بنزین در تعطیلات نوروزی به روزانه بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر برسد.
کرامت ویس کرمی- مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی درباره تدابیر صورت گرفته برای این مهم اعلام کرده است: برنامهریزیها را از ابتدای اسفندماه انجام میدهیم که برای سوخترسانی در ایام تعطیلات نوروزی آماده شویم. قطعا مصرف بنزین بالا خواهد رفت و برنامهریزی برای ذخیرهسازی مناسب در انبارهای کشور انجام شده است. مامورین و اکیپهای عملیاتی ما در کل کشور (در مناطق عملیاتی و حوزه ستادی) مراجعه میکنند و مسیرهای مختلف را در کشور بررسی میکنند، نواقص و کاستیها را بررسی و پیگیری کنند و برطرف کنند و ان شاءلله برای تعطیلات نوروزی که شروع آن ۲۵ اسفندماه است، آمادگی کامل داشته باشیم.
به گفته ویس کرمی، بازدید از جایگاههای عرضه سوخت کشور طبق رویه سالهای قبل انجام میشود. در سال گذشته محدودیت و ممنوعیت تردد بود، از ابتدای اسفند ماه برنامهریزی برای اعزام اکیپهای عملیاتی و تیمهای بازرسی به مناطق مختلف کشور را انجام میدهیم تا آمادگی کامل جایگاهها را احراز کنند تا با توجه به افزایش تعداد سفرها، بتوانیم خدمات خوبی را در بحث سوخترسانی در ایام نوروز پیشرو ارائه کنیم.
پیش بینی افزایش مصرف بنزین احتمال واردات آن را بیشتر کرد؛ موضوعی که جلیل سالاری - مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با صراحت آن را تکذیب کرد و گفت: میانگین مصرف روزانه بنزین در شرایط فعلی ۸۶ میلیون لیتر بوده و اکنون ذخایر بنزین در شرایط مطلوبی است و نوروز سال ۱۴۰۱ واردکننده بنزین نمیشویم.
در این بین خبری از تخصیص سهمیه سفر نیز وجود ندارد و تاکنون دولت در این رابطه تکلیفی را مشخص نکرده است.
میانگین مصرف بنزین در سال جاری به ۸۶ میلیون لیتر در روز رسیده است، اکنون تولید بنزین حدود ۱۰۳ تا ۱۰۴ میلیون لیتر در روز برآورد میشود. در چند روز گذشته اقداماتی در پالایشگاه لاوان در خصوص جلوگیری از خامفروشی انجام شد.
در خصوص سایر فراورده ها نیز باید گفت از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا اواسط بهمن ماه سال جاری به صورت میانگین روزانه حدود ۵۱۰۰ تن گاز مایع در کشور توزیع شده که این عدد در سال گذشته، ۵۴۰۰ تن بوده، این رقم در مقایسه با سال گذشته حدود ۵.۶ درصد کاهش یافته که یکی از دلایل آن، توزیع الکترونیکی بوده، از ابتدای سال همچنین به صورت میانگین روزانه ۳.۹ دهم میلیون لیتر نفت سفید در کشور توزیع شده که این عدد در سال گذشته ۴.۵ میلیون لیتر در روز بوده که کاهش ۱۳ درصدی را نشان میدهد و علت این کاهش افزایش تعداد روستاهای گازرسانی شده است.
همچین روزانه حدود ۴ میلیون لیتر سوخت هوایی در کشور توزیع میشود که این رقم در ایام نوروز با توجه به افزایش تقاضا، بیشتر میشود و به روزانه ۵ میلیون لیتر نیز افزایش پیدا میکند. هرچه به روزهای پایانی سال نزدیک میشویم، این رقم افزایش پیدا میکند.
انتهای پیام