افزایش سرعت رکود اقتصاد آلمان در ماه سپتامبر

نتایج بررسی‌‌ها نشان می‌دهد که رشد اقتصاد آلمان در ماه سپتامبر با سرعت بیشتری رو به کاهش نهاده و در این شرایط بسیاری از شهروندان آلمانی از عدالت و رهبری سیاسی در کشورشان ناراضی هستند.
- اخبار بین الملل -

به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "هندلزبلات آلمان" در مطلبی نوشت: اقتصاد آلمان در ماه سپتامبر با سرعت بیشتری کاهش پیدا کرد.

در این ماه شاخص مدیران خرید به 45.9 واحد کاهش یافت که پایین ترین سطح از ماه می سال 2020 است. اما تولید صنعتی تا حدودی در حال بهبود است.

در ماه سپتامبر، اقتصاد آلمان به دلیل تورم بالا و افزایش نرخ بهره، به شدت نسبت به زمان آغاز همه‌گیری کرونا در تقریباً دو سال و نیم پیش کوچک شد. شاخص مدیران خرید برای بخش خصوصی - صنعت و بخش خدمات با هم - با 1.0 واحد کاهش به 45.9 واحد رسید.

ارائه‌دهنده خدمات مالی S&P Global در نظرسنجی ماهانه خود از حدود 800 شرکت روز جمعه اعلام کرد که این پایین‌ترین سطح از ماه می 2020 است.

فیل اسمیت، از اقتصاددانان S&P درباره این روند اظهار داشت: با توجه به نزول شتاب‌زده و شاخص‌های پیشرو رو به وخامت بیشتر، اقتصاد آلمان احتمالاً در سه ماهه سوم سال 2022 کوچک می‌شود. و چشم انداز سه ماهه چهارم نیز چندان مثبت نیست. وی تاکید کرد که وضعیت در حال بدتر شدن است، به ویژه به این دلیل که تمایل مشتریان به خرج کردن به دلیل کاهش بودجه و چشم اندازهای نامطمئن فزاینده به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

تداوم روند افزایشی قیمت مواد غذایی

نشریه فوکوس آلمان هم در گزارشی نوشت: قیمت مواد غذایی به دلیل بحران انرژی و تورم همچنان در آلمان در حال افزایش است.

در زمان افزایش تورم، خانوارها سعی می کنند در هنگام خرید بیشترین بهره را از پول خود ببرند.

این روزها تورم روزافزون ناشی از جنگ اوکراین در اروپا و همچنین آلمان نارضایتی های زیادی را در بین شهروندان ایجاد کرده و بسیاری مقامات نگران وقوع ناآرامی ها و آشوب های خیابانی در اعتراض به وضعیت موجود هستند.

تورم به صورت روزافزون تمایل آلمانی ها به خرید را کاهش می دهد. رئیس صندوق‌های پس‌انداز در آلمان هم این طور ارزیابی می کند که اکثر شهروندان آلمانی به‌دلیل تورم بی‌سابقه، به‌طور فزاینده‌ای به مرزهای مالی خود رسیدند و دیگر چیزی برای پس‌انداز ندارند.

خانوارهای آلمانی پس از اعمال عوارضی که با هدف کمک به پوشش هزینه نیروگاه‌ها تعیین شد، ناچارند تقریباً 500 یورو (509 دلار) پول بیشتری در سال برای گاز پرداخت کنند.

اقتصاددانان هشدار دادند که این عوارض، به رشد تورم آلمان که بزرگترین اقتصاد اروپا به‌شمار می‌رود، شتاب خواهد بخشید. نرخ تورم این کشور اکنون به 8.5 درصد رسیده است.

در این شرایط مقامات دولتی آلمان از مسئله شورش های خیابانی پیامد افزایش نارضایتی ها در بین شهروندان هراسانند.

اخیرا اپوزیسیون آلمان از جمله حزب چپ و حزب افراطی "جایگزینی برای آلمان" برای اعتراضات خیابانی فراخوان زده و از استقبال خوب شهروندان برای پیوستن به این اعتراضات خبر داده‌اند.

افزایش نارضایتی ها در بین شهروندان آلمانی درباره شرایط موجود

روزنامه "تاگس اشپیگل" آلمان هم در مطلبی نوشت: نارضایتی آلمانی ها در حال افزایش است: ناامیدی از سیاست، به ویژه در شرق این کشور دیده می شود.

نتایج بخشی از گزارشی که کارستن اشنایدر (SPD)، نماینده دولت فدرال در آلمان شرقی، هفته آینده در کابینه ارائه خواهد کرد نشان می دهد تنها 31 درصد از مردم شرق آلمان از وضعیت سیاسی راضی هستند که کاهش 9 درصدی را نسبت به سال 2020 نشان می دهد. این بررسی از بین 4 هزار شرکت کننده در شرق و غرب آلمان بین جولای و اوت انجام شده است. از سوی دیگر، در غرب رضایت از عرصه سیاسی 44 درصد است که ده درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است.

بر این اساس بخصوص مردم از کار سیاست فدرال آلمان ناراضی هستند. در سال 2020، 42 درصد از افراد مورد بررسی هنوز از کار دولت فدرال راضی بودند. این نسبت اکنون به 26 درصد کاهش یافته است.

نتیجه این بررسی نشان می دهد که تنها یک اقلیت 23 درصدی در شرق و 33 درصد در غرب آلمان از عدالت اجتماعی در کشورشان راضی هستند.

بر این اساس 59 درصد از مردم آلمان غربی از نحوه عملکرد دموکراسی در آلمان راضی هستند، اما فقط 39 درصد از آلمان شرقی ها این گونه هستند. 63 و 61 درصد از آلمانی‌های شرقی و غربی اظهار می‌کنند که بالاخره باید شجاعت پیدا کنیم که دوباره احساس ملی قوی داشته باشیم.

63 درصد از مردم آلمان شرقی معتقدند که اغلب با آنها به عنوان شهروند درجه دو رفتار می شود. این بسیار زیاد به نظر می رسد، اما نشان دهنده کاهش سه درصدی نسبت به سال 2020 است - و بنابراین می تواند به عنوان یک نتیجه مثبت از نظرسنجی تلقی شود.

در این بررسی از شرکت کنندگان در مورد جنگ در اوکراین نیز سوال شد. 73 درصد در کل آلمان معتقدند که دفاع از اوکراین برای آلمان، اروپا و غرب مهم است. محموله های بیشتر تسلیحات سنگین به اوکراین با حمایت 54 درصدی در غرب آلمان مواجه شده و در شرق فقط 32 درصد از این مسئله حمایت می کنند.

"هانس ورلندر"، دانشمند علوم سیاسی، به تاگس اشپیگل گفت که بحران های متعدد بر رضایت و انتظارات مردم تأثیر می گذارد. در عین حال، رضایت شخصی معمولاً بالاتر از رضایت عمومی است.

روزنامه "تاگس آنسایگر" سوئیس هم در گزارشی نوشت: رسانه های آلمانی مملو از گزارش هایی هستند که در آن پدران یا شهروندان سالخورده ناامید می شوند.

بسیاری از افراد کم درآمد در آلمان می ترسند که دیگر قادر به پرداخت صورت حساب خود نباشند و دیر یا زود خانه های خود را از دست بدهند. برای برخی از مشاغل صنایع دستی مانند نانوایی ها که قرار است به جای 6000، ماهیانه 75000 یورو برای اجاق گاز خود پیش پرداخت کنند، به همان اندازه شرایط بد است. بسیاری از مشاغل کوچک هم از موجودیت خود می ترسند.

به گفته اقتصاددانان، هزینه های شدید برق، نفت و گاز اکنون تأثیر کاملی بر کل اقتصاد و جامعه گذاشته است. قیمت انرژی زندگی را در همه سطوح گران‌تر می‌کند و باعث می‌شود بسیاری از خانوارها برای تامین هزینه‌های زندگی کمتر مصرف کنند. به طور کلی، کارشناسان انتظار یک رکود شدید را دارند. کریستین لیندنر، وزیر دارایی، نسبت به سقوط بهمن به سمت آلمان هشدار داده است و اعلام کرده که قدرت این بهمن هنوز دست کم گرفته می شود.

آنچه جدید است این است که بسیاری از آلمانی ها دیگر ولادیمیر پوتین یا سیاست های انرژی دولت های قبلی آلمان را مقصر این بدبختی نمی دانند، بلکه دولت فعلی را مسئول می دانند. این خشم به ویژه متوجه رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان است که رسانه ها و مردم با شور و شوق از او به عنوان صدر اعظم بعدی استقبال می کردند.

بسیاری از اقتصاددانان بر این باورند که کمک های اضافی مورد نیاز است. علاوه بر تعیین سقف قیمت به ویژه به نوعی بسته نجات نه تنها برای شرکت های بزرگ، بلکه برای شرکت های کوچک و متوسط نیاز است. در این میان اختلافات بر سر کاهش بار اضافی بر شهروندان در دولت ائتلافی افزایش یافته و ماه های سختی نه تنها برای لیبرال ها، بلکه برای کل دولت ائتلافی در پیش است.

هشدارفعالان حقوق بشری درباره بازگرداندن پناهجویان در مرزهای آلمان با لهستانهشدار صنایع غذایی آلمان درباره خطر کمبود مواد غذایی ناشی از بحران انرژی

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار