به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم، بر اساس برآوردهای خبرگزاری تاس و داده های آماری ژاپن، تجارت بین روسیه و ژاپن در 11 ماهه اول سال 2022 علیرغم تحریمهای مرتبط با اوکراین که توسط غرب علیه مسکو اعمال شد، شاهد افزایش سالانه 10 درصدی بوده است.
از نظر پولی، تجارت دوجانبه بین این دوکشور 2.365 تریلیون ین (حدود 18 میلیارد دلار) گزارش شده است.
این افزایش عمدتاً به نوسانات بازار جهانی انرژی نسبت داده شد چرا که که قیمت نفت به دلیل بازگشایی اقتصادها پس از بحران کووید-19 و به دنبال آن تحریمهای ضد روسیه و اقدامات تلافی جویانه مسکو افزایش یافت.
شرکتهای ژاپنی بیمه کشتیهای حادثه دیده در آبهای روسیه را متوقف میکنندبازگشت ژاپن به برق هستهای برای مقابله با بحران انرژیروسیه، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت در جهان، همچنان یکی از تامین کنندگان اصلی گاز طبیعی مایع (LNG) ژاپن محسوب میشود.
این کشور تحریم شده حدود 9 درصد از واردات این سوخت را در ژاپن تأمین می کند. گاز روسیه نیز 3 درصد از تولید برق در ژاپن را به خود اختصاص داده است.
در نتیجه، افزایش قیمت گاز در سال 2022 باعث شد واردات ژاپن از روسیه از نظر پولی 35 درصد افزایش یابد و به 1.82 تریلیون ین (نزدیک به 13.9 میلیارد دلار) برسد.
در همین حال، صادرات ژاپن به روسیه 30.7 درصد کاهش یافت و به حدود 540 میلیارد ین (حدود 4.14 میلیارد دلار) رسید.
توکیو خرید نفت خام روسیه را در ماه های ژوئیه و اوت به صفر رساند. علاوه بر این، ژاپن به طرح سقف قیمت نفت که در ماه گذشته توسط کشورهای گروه هفت تصویب شد، پیوسته است.
محدودیت سقف قیمت محموله های نفتی روسیه را که بالای 60 دلار در هر بشکه معامله می شوند، از دریافت خدمات کلیدی ارائه شده توسط شرکت های غربی از جمله بیمه منع می کند. سقف قیمت بسته به شرایط بازار ممکن است اصلاح شود.
تحریم های ژاپن علیه روسیه بیش از 50 شرکت و بیش از 900 فرد را هدف قرار داده است. علاوه بر این، مقامات ژاپنی داراییهای بانک های روسیه و دارایی های نزدیک به 40 شرکت و سازمان را مسدود کردهاند.