به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلصالائمه شامگاه شنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان استان مرکزی با اشاره به اینکه استان مرکزی با همافزایی بین بخشهای مختلف توانسته موفقیتهای خوبی کسب کند، اظهار داشت: اتفاقات خوبی در سطح کلان در بخش اقتصادی رخ داده است، به طوری که نرخ بیکاری استان 3.1 درصد کاهش پیدا کرد و به 4.8 درصد رسیده که بین 31 استان کمترین نرخ بیکاری را دارد و حتی کمترین نرخ بیکاری از دوران دفاع مقدس تاکنون است.
وی افزود: مساعدترین فضای کسب و کار متعلق به استان مرکزی است و براساس آخرین گزارش اتاق بازرگانی ایران استان مرکزی نخستین رتبه فضای کسب و کار را کسب کرده است دارد، هرچند با شرایط مطلوب فاصله زیادی وجود دارد و برای رسیدن به فضای مطلوب باید تلاش زیادی صورت گیرد.
استاندار مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی در حوزه گفتوگوی دولت و بخش خصوصی رتبه سوم کشور کسب کرد که نشاندهنده تعامل بین بخش دولتی و خصوصی است، همچنین طبق آخرین گزارش استان مرکزی در تحقق اشتغال تعهد شده رتبه دوم کشور را به دست آورده است.
مخلص الائمه بیان کرد: استان مرکزی در میان 10 استان نخست کشور در حجم صادرات غیرنفتی قرار دارد اما از آنجایی که استان ما در مرکز کشور قرار دارد، طبیعتاً برخی از صادرات استان در استانهای مرزی انجام میشود، اگر حاصل گمرکات مرزی را خارج کنیم بین 5 استان کشور هستیم، وزن صادرات 54 درصد افزایش و ارزش صادرات 56 درصد افزایش دردولت سیزدهم داشته است.
وی ادامه داد: بالغ بر 4 میلیون و 780 تن محصول در دولت سیزدهم از استان مرکزی صادر شده است که ارزش کالاهای صادراتی 3 میلیارد و 150 میلیون دلار بوده است، 5 میلیارد و 146 میلیون دلار ارزش تجارت خارجی استان بوده است که درآمد گمرکات استان رشد 480 درصدی داشته است.
استاندار مرکزی تصریح کرد: ارزش افزوده محصولات صادراتی استان مرکزی به نسبت میانگین کشور دو برابری است و نشان میدهد کالاهای استان به کالاهای نهایی نزدیکتر است، یک میلیارد و 996 میلیون دلار ارزش کالاهای وارداتی به استان است، کشورمان جزو معدود کشورهای صادرکننده آب سنگین است و ارزش آب سنگین استان مرکزی حدود 800 دلار در کیلو است و نشان میدهد فناوری و تکنولوژی در افزایش ارزش افزوده کالاهای صادراتی نقش مهمی دارد.
مخلص الائمه با اشاره به ناترازی انرژی در کشور و استان مرکزی گفت: ناترازی در حوزه انرژی یکشبه به وجود نیامده و به جهت چندین دهه اقتصاد یارانهای و برخی از بی تدبیریها این مشکل شکل گرفته و سبب نارضایتی بخش کشاورزی، صنعت و تجاری شده است، دولت سیزدهم 10 هزار مگاوات انرژی خورشیدی را هدف گذاری کرد که 1.6 درصد این را استان مرکزی متعهد شده است و در حال اجراست و بزرگترین نیروگاه خورشیدی در محلات راه اندازی شده است و امروز تفاهمنامه احداث مزارع خورشیدی استان مرکزی بین شرکت توزیع برق، جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی منعقد شد.
وی ادامه داد: تاکنون تولید تجهیزات انرژی خورشیدی توسط کارخانه مانا انرژی در استان به ظرفیت 2300 مگاوات در سال بوده است، هدفگذاری این کارخانه تا تولید 5 هزار مگاوات است، دولت کمکهای فراوانی اعم از تخصیص زمین و زیرساختهای لازم را در اختیار سرمایهگذاران مانا انرژی قرار داده است که توانست گامهای بزرگی در تولید تجهیزات انرژی خورشیدی بردارد.
استاندار مرکزی با بیان اینکه تأمین برق 24 اداره در استان با قدرت 1020 کیلووات از طریق انرژیهای خورشیدی اعم از استانداری مرکزی و شرکت توزیع برق صورت میپذیرد، افزود: ایران از لحاظ موقعیت جغرافیای و تعداد روزهای آفتابی در دنیا در موقعیت منحصر به فردی قرار دارد و قابلیت تأمین برق ویژهای را از طریق انرژیهای خورشیدی داراست.
مخلصالائمه خاطرنشان کرد: جنگ بین باد و خورشید با نفت و گاز سالها آغاز شده که ما در استان مرکزی جهت خود را سمت باد و خورشید تعیین کردیم و صنعتگران برای رهایی از این موضوع باید سمت درست همان باد و خورشید را انتخاب کنند تا ناترازی در حوزه انرژی برطرف گردد.
استان مرکزی رتبه پنجم صادرات را کسب کرده است
علی جودکی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی در این آیین اظهار داشت: پنج پنج در تاریخ اراک یک وضعیت خاص دارد به ویژه در پنجم مردادماه 65 واحدهای تولیدی بزرگ مورد شدیدترین حملات دشمن بعثی واقع شدند و 77 تن از کارگران و مدیران ما به شهادت رسیدند که یاد آنها را گرامی میداریم.
وی افزود: به فرمایش رهبر معظم انقلاب امروز تولید؛ جهاد است و هرکسی در حوزه تولید فعالیت کند جهاد کرده است، امروز واحدهای تولید علی رغم همه مشکلات مسائل، جانانه تولید میکنند و با وضعیت تحریم صادرات انجام میدهند و این مهم باید ارج نهاده شود هرچند به طور حتم در این راه با مشکلات عدیدهای مواجه هستند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی به عنوان یکی از قطبهای بزرگ صنعت و تجارت است، آمار رسمی مربوط به گمرکات و آمار اظهار و ترخیص است و آمار تولید نیست، استان مرکزی رتبه پنجم صادرات را با صادرات یک میلیارد و 200 میلیون دلار کالا کسب کرده است و صادرت استان برای امسال یک میلیارد و 400 میلیون دلار پیش بینی شده است.
به گزارش ایران اکونا به نقل از تسنیم، در پایان مراسم از 24 نفر از صادرکنندگان استان مرکزی با حضور مسئولان استان با اهدای لوح و جایزه تقدیر شد.