به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مصطفی فاطمی در یک گفتوگوی رادیویی ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص افزایش هزینه تمام شده خدمات گردشگری این موضوع را ناشی از تورم سالیانه در دیگر بخشهای اقتصادی کشور دانست و با بیان این مطلب که در عین این مطلب میزان سفرها از رشد 40 درصدی برخوردار بوده است، بر ضرورت برنامهریزی و تعامل گسترده برای تخصیص مشوقهای حمایتی و یارانهای با هدف کاهش و کنترل هزینههای جاری تأسیسات گردشگری و در نهایت جلوگیری از افزایش هزینه تمام شده خدمات قابل ارائه توسط این مجموعهها تأکید کرد.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری نیز همچون سایر صنایع و بخشهای مهم دیگر کشور در حقیقت تابع شرایط کلی اقتصادی کشور است، گفت: با توجه به افزایش هزینه ارزاق عمومی و سایر مواد اولیه در کشور قاعدتاً هتلها و مجموعههای گردشگری نیز به دلیل استفاده از این ارزاق و مواد اولیه، ناگزیر به افزایش هزینه خدمات قابل ارائه خود در دورههای مختلف و بعضاً طی چندین مرحله بودهاند.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی در ادامه همچنین تصریح کرد: باید این نکته را پذیرفته و اذعان کنیم که وضعیت عمومی صنعت گردشگری در ایران در مقام قیاس با دیگر کشورهایی که رویکردی کاملاً توسعهای بر مبنای صنعت گردشگری دارند و در این مسیر از تمام ظرفیتها و امکانات خود بهرهبرداری کردهاند، کاملاً متفاوت و متمایز است.
این مقام مسئول در توضیح بیشتر این مطلب بیان کرد: در کشورهای پیشرو در صنعت گردشگری با هدف حمایت از این بخش تسهیلاتی را در قالب کمکها یا معافیتهای یارانهای به مجموعههای اقامتی و گردشگری اختصاص میدهند تا در نهایت نرخ خدمات قابل ارائه توسط این اماکن و مجموعهها به صورت غیرمستقیم کاهش پیدا کرده و یا حداقل مشمول افزایش هزینه نشود.
مطابق با صحبتهای فاطمی، با این وجود از آنجایی که عمده این حمایتها در کشورمان منحصر به حوزه سرمایهگذاری است و کمتر در بخشهای تولیدی و خدمات وجود دارد، به تبع صنعت گردشگری نیز مشمول همین امر شده و در عمل باید بگوییم چنین حمایتهای تشویقی بسیار ناچیز است و یا به تعبیر دقیقتر کلمه وجود ندارد.
وی در ادامه با اشاره به افزایش تعداد و میزان سفرها و حجم بالای تخفیفهای ارائه شده از سوی واحدهای اقامتی فعال در حوزه گردشگری در طول سال جاری، اظهار کرد: بنابر آمارهای گزارش شده اقامت در واحدهای رسمی گردشگری بیش از 40 درصد افزایش پیدا کرده است و بر همین اساس باید بگوییم میزان سفرهای مردم نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه با توجه به رفع عمده نگرانیها از بابت همهگیری کرونا با توجه کاهش و یا لغو اغلب محدودیتهای کرونایی و همچنین بازگشایی مسیرهای مسافرت، انگیزه و اشتیاق مردم نسبت به انجام سفر بسیار بیشتر شده است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی با تأکید بر ضرورت توجه کامل به موضوع لزوم حمایت از مجموعههای اقامتی و پذیرایی برای تحقق هدف توسعه گردشگری کشور، خاطرنشان کرد: به منظور کنترل و کاهش هزینههای مجموعههای اقامتی که در نهایت بر تعیین نرخ نهایی و مصرفی خدمات این اماکن مؤثر است، الزاماً باید ضمن برنامهریزی مقتضی و انجام تعامل لازم در سطح گسترده به شرط همکاری همه نهادهای اجرایی و حاکمیتی نسبت به تخصیص مشوقها و معافیتهای حمایتی با هدف توسعه کسبوکار این مجموعهها اقدام دهیم.
اشکال کار وزارت میراث فرهنگی در تحقق و توسعه "سفر ارزانقیمت" کجاست؟! استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای تحقق سفر ارزانقیمت در کشور