به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اهواز، به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، مصطفی سکرانی اظهار داشت: میزان کالای تخلیه و بارگیری شده سال 1401 در بندر شادگان به 16 هزار و 500 تن رسید که این آمار در مقایسه با سال 1400، رشد سه و نیم برابر را نشان میدهد.
وی با اشاره به ظرفیت بسیار بالای بندر شادگان برای انجام فرایند صادرات افزود: کالاهای صادراتی از این بندر شامل سنگ، سرامیک،کاه، دام زنده بوده که به کشور های حاشیه خلیج فارس صادر شده است.
سکرانی با اعلام اینکه در سال 1401 رکوردشکنی بندرشادگان در حوزه تخلیهوبارگیری کالا رقم خورد، گفت: افزایش ترافیک دریایی و تقویت تجهیزات بندری مهمترین اهداف بندری و دریایی این بندر در سال جاری است.
وی با اشاره به مهمترین اقدامات صورت گرفته دریایی و بندری بندر شادگان در سال 1401، اظهارکرد: در سال گذشته پس از چهار سال تخلیه و بارگیری به رشد 3.5 برابری رسید که این خود یک رکورد تاریخی را نشان میدهد.
بندر امام خمینی(ره) برای تخلیه و بارگیری همزمان 10 فروند کشتی اقیانوسپیما آمادگی دارد مدیر بندر و دریانوردی شادگان در خصوص افزایش ورود و خروج شناور به تعداد بیش از 400 شناور اشاره کرد و گفت: این حجم از عملیات دریایی میزان افزایش بیش از 600 درصدی را نسبت به سالهای گذشته نشان میدهد.وی به مهمترین اهداف این اداره در حوزه بندری و دریایی و فنی و مهندسی اشاره کرد و افزود: افزایش ترافیک دریایی و بازاریابی، جذب کالاهای جدید، تمرکز بر صادرات کالا، پیگیری الحاق تجهیزات دریایی و بندری، احداث اسکله گردشگری و دیوار پیرامونی حفاظتی بندر از جمله اهداف بندر شادگان است.
سکرانی بیان کرد: در حوزه گردشگری دریایی با توجه به برنامه ساخت اسکله گردشگری و وجود ظرفیت بکر گردشگری در این بندر نیاز به جذب سرمایه گذار در حوزه گردشگری است تا در مسیر تعریف شده گامهای مهمی را با حمایت مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان، نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی و فرماندار شادگان برداشته شود.
مدیر اداره بندر و دریانوردی شادگان ضمن دعوت تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی برای فعالیت در بندر تجاری شادگان گفت : 10 هزار مترمربع بارانداز، یک هزار و 200 مترمربع انبار مسقف، 100 متر اسکله و نیز آبراه با آبخور به عمق 10 متر و ظرفیت تخلیه و بارگیری 100 هزار تن در سال از ویژگی های فیزیکی و فنی این بندر به عنوان مهمترین بندر کوچک محلی استان خوزستان به شمار میآید.
بندرشادگان به عنوان هفتمین بندر تجاری خوزستان دارای 2 پست اسکله از نوع شمع و عرشه بتنی به طول 103 متر و عرض 12 متر و دو پل دسترسی است.این بندر محلی با عمق اسکله حداقل 5.5 متر در شرایط جزر و ظرفیت پذیرش شناورهای زیر پنج هزار تن، ظرفیت تخلیه و بارگیری حدود 100هزار تن کالا در سال را دارد.این بندر در رونق کسب و کار و تجارت در شهرستان شادگان از اهمیت اقتصادی ویژه ای برخوردار است.