رئیس کمیسیون صنایع مجلس:

اصلاح قانون معدن در کمیسیون صنایع مجلس

خرم‌آباد- رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اتمام اصلاح قانون معدن از سوی این کمیسیون گفت: سیاست مجمع تشخیص این است که مالیکت دولت در صنایع بیشتر از ۲۰ درصد نشود.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، مصطفی طاهری امروز پنج شنبه در نشست با صاحبان صنایع لرستان در سخنانی با اشاره به پیگیری برای واردات ماشین آلات برای معادن بزرگ کشور اظهار داشت: در بحث نوسازی صنایع در کشور مشکل داریم، یکی از گرفتاری‌های کشور که متأسفانه برای اولین بار در سال ۹۸ رخ داد، منفی شدن سرمایه گذاری در کشور نسبت به استهلاک بود.

استفاده مجلس از ظرفیت بخش خصوصی

وی با بیان اینکه کشور در این رابطه رشد که نکرده هیچ، مقداری هم وضعیت در این رابطه منفی شده، خیلی خطرناک است عنوان کرد: بخش زیادی از تولید در کشور مدیون سرمایه گذاری سال‌های قبل است که صنایع ایجاد شده است.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر اینکه ایجاد صنایع جدید خیلی کم داریم گفت: بخشی از رفع این مشکل با واردات، رفع گره‌های موجود در حوزه واردات، حذف عوارض مالیات و… می‌تواند در دستور کار قرار بگیرد.

طاهری با تاکید بر اینکه این امر از سوی مجلس در حال اصلاح است تصریح کرد: در کمیسیون صنایع تلاش شده که در تصویب قوانین و مقررات از ظرفیت مشورت همه به خصوص ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم.

وی گفت: جلسات متعدد با بخش خصوصی، انجمن‌ها، اتاق بازرگانی و… برگزار و در اغلب موارد به یک نقطه واگرا می رسیم.

تجربه تلخ خصوصی‌سازی گذشته تکرار نشود

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه با اشاره به موضوع بنگاه داری دولت و اصل ۴۴ عنوان کرد: دولت الان چیزی برای واگذاری ندارد، تقریباً هر چیزی که داشته به خصوص در سال ۹۸ دولت پتروشیمی‌ها، فولادها و… را واگذار کرد و بخش زیادی از هزینه‌های خود را تحت عنوان سهام عدالت و خصوصی سازی درآورد.

طاهری با بیان اینکه خصوصی سازی به معنای واقعی رخ نداده، بلکه موضوع خصولتی در دستور کار قرار گرفته است ادامه داد: صندوق‌های بازنشستگی، شستا، ستاد اجرایی و… بنگاه داری می‌کنند، اسماً دولت چیزی ندارد، اما عملاً خصوصی سازی هم صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر اینکه یکی از سیاست‌های کلی مجمع تشخیص مصلحت نظام این بوده که مالکیت دولت و خصولتی ها بیش از ۲۰ درصد نشود تصریح کرد: این امر در قانون هفتم توسعه مورد توجه قرار خواهد گرفت.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه در خصوصی سازی ها مسیر خوبی را طی نکرده‌ایم گفت: اگر مشابه گذشته قرار است که تکرار شود، نشود بهتر است، اگر دولتی می‌ماندند بهتر بود، مسیری که نشان داده شود که اینها زیان ده هستند، به هر قیمتی آنها را از سر باز کنند، عملاً بعدها تبدیل به معضلات زیادی شدند، تجربه تلخ گذشته نباید دیگر تکرار شود، خصوصی سازی باید به صورت صحیح انجام گیرد.

اصلاح قانون معدن در کمیسیون صنایع

طاهری در ادامه با اشاره به قانون جهش دانش بنیان‌ها و پتانسیل‌های پیش بینی شده در این رابطه از سوی مجلس ادامه داد: امیدواریم لرستان بتواند از این ظرفیت استفاده کند، برای جذب وام از صندوق نوآوری و شکوفایی به هر میزان که لازم است، ما حاضر هستیم که کمک کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ارتقای رتبه ۱۲۷ صدور مجوزهای کسب و کار از سوی مجلس بسیار مهم است گفت: در این راستا قانون تسهیل صدور مجوزها را اردیبهشت ماه امسال ابلاغ کردیم، وزارت اقتصاد نیز برای الکترونیکی کردن مجوزها و کم کردن فرآیندها خوب همکاری کرده است.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر اینکه فرآیندها به شدت در حال کم شدن هستند گفت: مقاومت در دستگاه‌های در این رابطه خیلی زیاد است، اما ما هم کوتاه نمی آییم و مدام این امر از سوی مجلس به صورت منظم نظارت می‌شود.

طاهری در ادامه سخنان خود با اشاره به اصلاح قانون معدن از سوی کمیسیون صنایع گفت: این اصلاح قانون در کمیسیون به اتمام رسیده و باید به صحن برای رأی گیری ارسال شود.

وی با بیان اینکه لرستان علیرغم داشتن ظرفیت‌ها، در حوزه معادن خیلی ضعیف است گفت: در این راستا چند ظرفیت قانونی برای برای صدور مجوزها، شورای معادن و… وجود دارد که می‌توان از آنها برای توسعه این حوزه استفاده کرد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه با اشاره به تبصره ۱۸ و حمایت از صنایع مناطق محروم گفت: اعتبارات این حوزه برای استان جذب شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار