به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، سید حامد عاملی شامگاه چهارشنبه در نشست با علما و روحانیون در اردبیل اظهار کرد: دولت سیزدهم در پاسخگویی به مطالبات و خواستههای به حق مردم اصلاح اقتصادی و تحولگرایی را در ساختار کشور مد نظر قرار داد که آرام آرام نتایج آن را به عینه شاهد هستیم.
وی تصریح کرد: ساختار غلط وابستگی کشور به نفت و منابع حاصل از فروش این ماده حیاتی به نوعی روند اقتصادی کشور را با اختلال روبهرو کرده بود که دولت سعی کرد تا به دور از منابع نفت، در صدد تولید ثروت و ارتقای تولید ناخالص داخلی باشد.
استاندار اردبیل گفت: رویکرد کشور در هزینهکرد پول مفت نفت شرایط خاصی را رقم زده بود و ما در تحریمها با مشکلات جدی در نظام اقتصادی روبهرو بودیم که با اصلاحات و جراحی اقتصادی سعی بر این است تا این وابستگیها به حداقل برسد.
عاملی با بیان اینکه در شرایط بسیار نامناسب رئیس جمهور کشور را تحویل گرفت تا در تنگناهای اقتصادی مختلف کار را با رویکرد کنترل تورم و نقدینگی به پیش ببرد، افزود: تلاش دولت در ۱۰ ماه اخیر بر این بوده تا به دور از استقراض منابع از بانک، زمینه رشد اقتصادی را با وجود تحریمها و شرایط سخت کشور رقم بزند و در این زمینه دولت بنا دارد تا مشکلات اقتصادی را به تدریج حل و فصل کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در حالی که دولت گذشته ۶۰ هزار میلیارد تومان تخصیص منابع داده بود و ۵۴ هزار میلیارد تومان نیز استقراض از بانک داشت، با انبوهی از بدهی، اوراق و اسناد خزانه کشور تحویل رئیس دولت سیزدهم شد تا کار را با انبوهی از مشکلات و نارساییها شروع کند.
نماینده دولت در استان اردبیل اضافه کرد: در حالی که روزانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر در کشور بر اثر کرونا جان میباختند، دولت سیزدهم در گام نخست سعی کرد تا با افزایش تزریق واکسن سلامت مردم را تضمین کرده و به تدریج اصلاح امور و حرکت به سمت رشد اقتصادی مثبت را هدفگذاری کند.
عاملی بیان کرد: به دور از حرکتهای نمایشی و با وجود همه دغدغهها و مشکلات ادامه مذاکرات هستهای به شرط تضمین حقوق ملت آغاز شد ولی غربیها زیر بار این تضمین واقعبینانه نرفتند و همچنان حل و فصل برجام در هالهای از ابهام مانده است.
وی اصلاح نظام یارانهها را با حذف ارز ترجیحی یادآور شد و اظهار کرد: انواع رانتها و اقدامات خلاف چارچوب قانونی در قالب تزریق ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی انجام میشد که دولت تصمیم گرفت از چند ماه پیش با حذف ارز ترجیحی منابع حاصل از آن را به عنوان یارانه نقد در اختیار مردم قرار دهد.
عاملی تصریح کرد: با پرهیز از خلق پول و جلوگیری از افرایش نقدینگی در چند ماه گذشته سعی شد تا اقتصاد کشور از بینظمی خارج شده و مسیر رشد و تعالی را طی کند.
وی در ادامه سخنان خود گفت: اگر اصلاح ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی انجام نمیشد، اقتصاد کشور به سمت پرتگاه سهمگین حرکت میکرد.
عاملی به مشکل نان و فسادزا بودن توزیع یارانه آرد در سطح کشور اشاره کرد و افزود: دولت تلاش میکند تا یارانه نان را به حلقه نهایی یعنی نانواییها اختصاص دهد که قطعاً با این اقدام دغدغهها و مشکلات رفع خواهد شد.
وی در مورد صفهای طولانی خرید نان در جلوی نانواییها خاطرنشان کرد: یکی از علل این صفهای طولانی ورود گردشگران بیشمار به استان بوده و در کنار آن سرانه آرد استان به ۱۲ کیلوگرم رسیده در حالی که این سرانه در کشور هشت کیلوگرم است.
عاملی اضافه کرد: با نظارتها و کنترلهایی که انجام میشود، امیدواریم التهاب خرید نان و صفهای طولانی نیز شکسته شود.
وی تولید ثروت در عرصههای مختلف کشاورزی، گردشگری، صنعت و معدن را به نفع فعالان این حوزهها یادآور شد و بیان کرد: ما اگر روستاها را با فعالیتهای عمرانی سر و سامان دهیم اما مشکلات معیشتی آنها رفع نشود، مهاجرت از روستاها به شهرها اتفاق میافتد.
عاملی تحول در نظام اقتصادی استان را با توسعه زیرساختهای حوزه راه یادآور شد و اظهار کرد: شاخص برخورداری استان از بزرگراه کمتر از ۱۱ درصد بوده در حالی که این شاخص در کشور ۲۴ درصد است.
وی احداث چهار خطه از شمال تا جنوب استان را با منابع اختصاص یافته از سفر، تهاتر نفت و ردیفهای ملی یادآور شد و تصریح کرد: از پارسآباد تا سربند و مشگینشهر و مشگینشهر به اردبیل و اردبیل به سرچم احداث چهار خطه ایمن در اولویت قرار گرفته و بخشی از این راهها امسال و بخش دیگری نیز تا ۲ سال آینده آماده بهرهبرداری خواهد شد.
عاملی در مورد راه آهن اردبیل گفت: ۲۰۰ میلیارد تومان از محل سفر رئیس جمهور به این پروژه اختصاص یافت تا راه آهن اردبیل جان دوبارهای بگیرد و از محل ماده ۵۶، ۲۰۰ میلیارد تومان، سفر رئیس جمهور در سالجاری ۳۰۰ میلیارد تومان، بانک عامل ۲۰۰ میلیارد تومان و سایر منابع نیز ۲۰۰ میلیارد تومان به راه آهن اختصاص پیدا میکنند که در مجموع یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برای خط ریلی استان تأمین خواهد شد.
وی افزود: با حل نقطه بحرانی ۴۵ کیلومتری، این پروژه نیز در آینده فعالتر خواهد شد.
خرید اولین هواپیما برای شرکت هواپیمایی اردبیل
استاندار اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در بحث توسعه فرودگاه اردبیل نیز در کنار تجهیز سیستمهای نوین کمک ناوبری، سعی بر این است تا ۸۰ درصد لغو پروازها در فرودگاه اردبیل از بین رفته و شرایط برقراری پروازهای متعدد داخلی و خارجی را در فرودگاه اردبیل شاهد باشیم.
عاملی اضافه کرد: قرار است با بیس پرواز اردبیل، شرکت هواپیمایی به نام این استان راهاندازی شود که خرید اولین هواپیما را شاهد هستیم که بعد از گذراندن مراحل اورحال تا ۲ ماه آینده این هواپیما در اردبیل مستقر شده و با نام این استان پروازهای خود را دایر خواهد کرد.
وی به تأمین اعتبار برای طرحهای جامع آب شرب، فاضلاب و تلاش برای آبرسانی به روستاها را یادآور شد و بیان کرد: در مجموع ۹۰۰ روستا در ۲ سال آینده در قالب قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و با همکاری سپاه از آب شرب پایدار بهرهمند خواهند شد.
عاملی آبگیری سد گیوی و عمارت را بعد از سالها معطلی یادآور شد و اظهار کرد: در حوزه حقابههای استان نیز پیگیریها در حال انجام است تا حق و حقوق استان در این حوزه احیا شود.
وی احداث ۶ پست ۶۳ کیلوولت و تجهیز بیمارستانهای استان را به دستگاههای مختلف به ویژه دیالیز، درمان ناباروری، رادیوتراپی برای بیماران سرطانی و… یادآور شد و تصریح کرد: در حوزه عمران شهری در کنار اصلاح ورودیهای شهر، مشکل باغ شریعت برطرف شده و از ظرفیت گردشگری سد پیلهسحران نیز استفاده خواهد شد.
عاملی در ادامه سخنان خود گفت: باید بخشهای کشاورزی، صنعتی، گردشگری و… استان به زنجیره تولید ثروت به نفع مردم تبدیل شود که در بخش گردشگری احداث هتل پنج ستاره و در بخش معادن توسعه صنایع فرآوری معدنی جز اولویتهای اصلی است.
استاندار اردبیل افزود: امسال یکهزار میلیارد تومان از محل سفر رئیس جمهور به استان اردبیل برای طرحها و پروژههای زیربنایی اختصاص مییابد و سعی ما بر این است تا در شرایط کنونی به تقویت توسعه استان کمک کنیم.