به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از یزد ، حمید نیکوکار امروز در نشست با اصحاب رسانه استان یزد با اشاره به عملکرد معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد در سال اخیر و پروژههای متعدد علوم پزشکی استان در شهرستانهای مختلف اظهار داشت: 340 پروژه نیمه تمام و در حال اجرا در استان یزد وجود دارد که بسیاری از آنها به دلیل تورم و گرانیها دچار کمبود اعتبار و توقف آنها شده است.
وی از راهاندازی بخش پیوند مغز و استخوان در بیمارستان شهید صدوقی یزد خبر داد و افزود: تمام دستگاههای مورد نیاز و مجوزهای لازم برای راهاندازی این بخش فراهم شده بود اما متأسفانه آخرین دستگاه دچار نقص فنی کوچکی بوده است که اگر این مشکل پیش نیامده بود بخش پیوند در هفته دولت افتتاح میشد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد بیان کرد: بیمارستان حضرت زینب اشکذر نیز در حال تکمیل و آماده افتتاح است که پس از انجام اقدامات سازمانی و اداری و سپری کردن مراحل آخر کار با 150 تخت به ظرفیت درمان استان افزوده خواهد شد.
محسن میرزایی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در این نشست با اشاره به اهمیت موضوع حرکت به سمت جوانی جمعیت در کشور اظهار داشت: استان یزد تقریبا جایگزینی جمعیت دارد و میزان جایگزینی استان 2.1 نفر است در حالی که میزان جایگزین در کشور کمتر از این بوده و معادل 1.7 نفر است.
هفتمین روز از هفته دولت در استان سمنان/ 46 پروژه عمرانی و اقتصادی در سرخه افتتاح شد هفتمین روز هفته دولت در استان اردبیل/ بهرهبرداری از 18 پروژه عمرانی و اقتصادی در سرعین پنجمین روز هفته دولت در همدان/ افتتاح 4 پروژه عمرانی و تولیدی/ بهرهبرداری از کارخانه تولید تجهیزات پتروشیمیمیرزایی با بیان اینکه جمعیت باید جایگزین شود تا پیری جمعیت کندتر شود افزود: شش جلسه قرارگاه دانشگاهی جوانی جمعیت، 12 جلسه کمیتههای ذیل قرارگاه جوانی جمعیت، همچنین 15 جلسه قرارگاههای شهرستانی جوانی جمعیت تشکیل و برگزار شده و تصمیماتی گرفته شده است.
وی ادامه داد: از جمله اقدامات اجرا شده عدم ارائه اقلام پیشگیری از بارداری در کلیه واحدهای بهداشتی ارائه دهنده خدمت، حذف مطالب و محتوای مغایر با فرزندآوری از فضای فیزیکی، فضای مجازی و محتوای آموزی حوزه بهداشت دانشگاه و حمایت بیمهای از زنان باردار و نابارور است.
میرزایی گفت: 80 درصد جمعیت استان یزد در یک سال اخیر واکسینه شدند و متوسط فوت ناشی از کرونا از 4 نفر به 1.5 نفر در استان یزد کاهش یافته است، استان یزد از نظر پوشش واکسیناسیون نوبت اول و دوم از متوسط کشور بالاتر و در پوشش نوبت سوم واکسن یک درصد از متوسط کشور عقب هستیم و تاکنون 70 هزار نفر در استان دوز اول کرونا را دریافت کردند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر از نظر رعایت پروتکلهای بهداشتی شرایط خوبی نداریم و عادی انگاری در بین مردم وجود دارد پیشبینی میشود میزان ابتلا به آنفولانزا در فصل پیش رو افزایش یابد و همزمان با ورود سویه جدید شاهد افزایش بیماریهای واگیر از این دست باشیم.
وی در خصوص نگرانیهای اخیر در خصوص بیماری وبا نیز گفت: خوشبختانه موج این بیماری رد شد این بیماری به دلیل ترددهای بین کشوری ایجاد شد و 9 مورد قطعی ابتلا در مرز چذابه و شلمچه از شهروندان یزدی شناسایی شده بودند که قبل از رسیدن این افراد به استان به مرکز بهداشت اطلاع داده شده و اقدامات مراقبتی درمان و پیگیری انجام گرفت سه نفر هم در داخل استان شناسایی شده بودند امیدواریم با کاهش سفرهای داخلی و خارجی شاهد توقف موارد ابتلا باشیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: مهاجرت زیاد از افعانستان به این استان در ماههای اخیر سبب ابتلا پنج نفر از مردم استان یزد به بیماری سرخک شده بود که با توجه به اینکه جمعیت زیادی از مهاجرین تحت مراقبت درمانی و واکسیناسیون در کشورهای خود نبودند امکان ابتلا به بیماری را در بین مردم ما افزایش میدهند.