استان کرمان مملو از فرصت‌های خوب برای رشد و توسعه است

کرمان_ استاندار کرمان گفت: ما هر روز با فرصت‌های جدیدی در استان کرمان روبه‌رو هستیم که هر یک به تنهایی موجب آبادانی هرچه بیشتر می‌شود.

‌به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر، محمدعلی طالبی، شامگاه چهارشنبه در برنامه گفتگوی ویژه خبری سیمای مرکز کرمان گفت: از روز اول حضورم در استان کرمان، این خطه را سرزمین فرصت‌های طلایی معرفی کردم، ما هر روز با فرصت‌های جدیدی در استان کرمان روبه‌رو هستیم که هر یک به تنهایی موجب آبادانی هرچه بیشتر می‌شود.

وی افزود: عنوان دیگری که برای کرمان بر آن باور دارم، کرمان بهشت بالقوه سرمایه‌گذاری است.

طالبی، فرصت حضور در شهرستان‌ها را در راستای مطالعه و مشاهده از نزدیک مناطق مختلف استان و کمک به تصمیم‌گیری‌ها دانست و افزود: در این سفرها، حداکثر ارتباط شکل خواهد گرفت و علاوه بر ارتباط مستقیم با مردم، دستگاه‌های اجرایی مورد ارزیابی قرار می‌دهیم و در بازدید از پروژه‌ها، ظرفیت‌های جدید را می‌توانیم تعریف می‌کنیم.

استاندار کرمان افزود: بخشی از برنامه و مأموریت ما در شهرستان‌ها جدا از ارتباط با مردم و دیدار با خانواده شهدا، صرف بازدید از پروژه‌های در دست اجراست و سعی داریم طی یک ماه تمام شهرستان‌ها را مورد بازدید قرار دهیم.

زنجیره‌های تولید در استان کرمان باید تکمیل شوند

وی تصریح کرد: اگر چه در توسعه تفاوت‌هایی در شهرستان‌های استان کرمان می‌بینیم، اما اعتقاد دارم در استعدادها تفاوتی وجود ندارد و جای جای این استان مملو از فرصت‌های خوب برای رشد و توسعه است.

طالبی، گفت: اقتصاد فعلی استان کرمان مبتنی بر وجود چند بنگاه بزرگ معدنی و صنعتی است که حجم عمده ارزش افزوده استان را در اقتصاد تولید می‌کنند.

وی، ضعیف بودن صنایع کوچک و متوسط را یک نقطه ضعف دانست و تاکید کرد: این واحدها باید در سایه بنگاه‌های بزرگ اقتصادی به عنوان زنجیره‌های تولید و تأمین کننده کالاهای اساسی رشد کنند.

طالبی ادامه داد: وجود بنگاه‌های بزرگ اقتصادی بیش از هر چیزی برای توسعه صنعت در استان لازم است که در تکمیل زنجیره تولید در استان می‌توانند نقش ایفا کنند.

استاندار کرمان افزود: وجود صنایع بزرگ با آسیب‌هایی برای جوامع محلی همراه است، اما مسؤلیت اجتماعی که آنها در قبال محل فعالیت خود دارند، باید بخشی از مشکلات زیرساختی را برطرف کند.

مکاتبات ملی برای بازگشت حق استان کرمان از حقوق دولتی معادن

وی بیان کرد: قانون اجازه داده است تا ۱۵ درصد حقوق دولتی پرداختی معادن به استان برگردد و در پروژه‌های زیرساختی با اولویت محل فعالیت معادن هزینه شود که این اعتبار می‌تواند استان را به حرکت درآورد، اما اکنون آنچه در جداول بودجه سالانه آورده می‌شود، رقم بسیار محدودی است.

طالبی افزود: با مطالباتی که از سوی مسئولان استان صورت گرفته، پیگیری جدی آغاز شده و در این راستا نامه‌ای نیز خطاب به رئیس جمهور تنظیم و ارسال کردیم که در مراحل نهایی تصویب قانون بودجه بتوانیم جداول پیوست قانون بودجه را به نحوی اصلاح کنیم که حداکثر استفاده از ظرفیت ۱۵ درصد به نفع استان انجام شود.

وی اضافه کرد: تقسیم سود شرکت‌های بزرگ به نحوی باید باشد که بخشی از آن صرف سرمایه‌گذاری در استان شود و این از اولویت‌ها و مطالبات ماست.

استاندار کرمان گفت: بعضی از معادن در استان کرمان فعال نیستند و به نوعی قفل شده است که در جنوب استان بیشتر دیده می‌شود. معادن غنی از طلا، مس، کروم، تیتانیوم و آهن در جنوب استان داریم که بخشی از آنها راکد مانده و به بهره‌برداران آنها اخطار داده‌ایم که یا فعال شوند و یا در اختیار دیگری قرار گیرند.

جنوب کرمان می‌تواند دروازه صادرات استان باشد

طالبی ادامه داد: توسعه صنعت و معدن در جنوب استان کرمان باعث می‌شود که در کشاورزی هم به سمت استفاده بهینه از منابع آب و روش‌های نوین برویم و جلوگیری از افت سفره‌های آب زیرزمینی داشته باشیم.

وی افزود: جنوب استان کرمان، استعداد و امکان بالایی در صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی دارد که نیاز مصرف داخلی و صادرات را پوشش دهد.

طالبی جنوب کرمان را به عنوان پس کرانه‌های مکران نام برد و گفت: همه ظرفیتی که در کشور برای موضوع مکران در نظر داریم، باید شهرستان‌های جنوبی کرمان را هم مشمول آن بدانیم. شهرستان‌های جنوبی کرمان می‌توانند دروازه صادرات استان باشند.

برخورداری همه مناطق استان کرمان از طرح‌های تحولی

استاندار کرمان با بیان اینکه برنامه‌های ما مختص یک منطقه نیست و اولویت‌هایی که تعیین می‌کنیم شامل همه مناطق استان می‌شود افزود: ظرفیت‌های خوب صنعتی در شرق استان کرمان وجود دارد و مطمئناً می‌تواند از مواهب تحولی که قرار است در مسیر توسعه استان اتفاق بیفتد، برخوردار شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار