مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سیاست ما در مبادلات برق استفاده از تمام ظرفیتها برای توسعه تبادل برق با سایر کشورها و با اولویت کشورهای همسایه است.
او افزود: ارتباط الکتریکی ما با همه کشورهایی که با آن ها مرز خاکی داریم برقرار است و بیشترین میزان تبادل انرژی را هم به لحاظ تعداد کشورها و هم به لحاظ میزان تبادل انرژی با کشورهای منطقه داریم.
سخنگوی برق در خصوص توسعه تبادلات برق گفت: امکان افزایش تبادل با همه کشورها وجود دارد و هم اکنون نیز ایران محور ارتباطات الکتریکی منطقه محسوب میشود و عراق، افغانستان و پاکستان به عنوان کشورهای هدف صادرات برق هستند.
این مقام مسئول در ادامه افزود: ترانزیت برق نیز از طریق کشورهای ترکمنستان و ارمنستان، آذربایجان و ترکیه قابل انجام است و حتی فراتر از این در حال انجام مطالعات فنی و اقتصادی برای توسعه ارتباطات برقی با کشور قطر از طریق کابل زیردریایی هستیم. در خصوص ارتباط برقی با ترکیه نیز پروتکلهای فنی نیز به تایید دو طرف رسیده است و به لحاظ فنی امکان خوبی برای این ارتباط وجود دارد که به این منظور در حال رایزنی هستیم تا ترانزیت و تبادل برق با شبکه ترکیه را به گونهای که در هنگام نیاز از آن کشور دریافت و به هنگام مازاد، برق را صادر کنیم، برقرار نماییم.
سخنگوی صنعت برق در خصوص امکان صادرات تجدید پذیرها گفت: نیروگاههای تجدیدپذیر نیز در ۸ ماه از سال هیچ محدودیتی وجود ندارد. توانیر از صادرات برق تجدیدپذیرها استقبال میکند و زمینههای توسعه ارتباط برقی و صادرات برق تجدیدپذیرها فراهم شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی