به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، مریم جلالی پیش از ظهر امروز در دیدار با استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه دستور مرمت پل زمان خان سامان داده شده است، اظهار داشت: دفعه قبل که حدود یک سال پیش به شهرکرد سفر کردیم مقرر شد برای قیمومیت و ملیت نمد در شهرکرد اقداماتی انجام شود که ما بتوانیم پرونده جهانیش را کامل کنیم.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به اینکه صنایع دستی که یک امر فرابخشی است و به تعبیری میتوان آن را اقتصاد هویت بنیان دانست، عنوان داشت: برای جهش در تولید یعنی اقتصادی که مبتنی بر هویت است زنجیره ارزش افزوده باید شکل بگیرد و برای زنجیره اقتصادی هر استان یک محصول هویت بنیان داریم.
وی ادامه داد: وزارت کشور هم به موازات، یک زنجیره اقتصادی را برای هر استان تعریف کرده است که با همکاری و تعامل با وزارت کشور و معاون اقتصادی وزارت کشور برای هر استان یک زنجیره اقتصادی هویت پایه تعریف کردیم.
جلالی گفت: اگر استان چهارمحال و بختیاری زنجیره ارزش اقتصادیش آبزیان و مقوله بادام است در کنارش عناصر هویت سازی مثل نمد، گیوه، بافتههای داری و ... را قرار دهیم و بازار برایش پیدا کنیم و قیمومیت و مرجعیت شهر شهرکرد در حوزه نمد را توفیق داشته باشیم که در سراسر کشور توسعه دهیم.
جلالی بیان داشت: اجرایی شدن این برنامه گامهای مختلفی دارد که از آموزش شروع میشود و به تولید وبسته بندی، بازاریابی و بازارسازی و تولید محتوا ختم میشود تا به ایجاد مشتری وفادار برسد و تغییر فرایندی در سازوکارهایمان داریم در حال تفویض اختیار هستیم تا این اتفاقات در استان ایجاد شود ودر استانی مثل چهارمحال و بختیاری که حدود 30هزار کارت صنعتگری صنایع دستی صادر شده بتوانیم این عناصر را در یک همگرایی در ارزشهای اقتصادی و ارزشهای فرهنگی ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: لازمه صنایع دستی قصه و روایت است و چون خانواده را درگیر میکند انسجام خانواده را برقرار میکند و به نوعی از آسیبهای اجتماعی نیز جلوگیری میکند و معیشت عزتآفرینی است. نهادهای حمایتی با تسهیلات تبصره 16 تعدادی توانستند در این حوزه فعالیت کنند.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: در برخی استانها در حوزه زنان بدسرپرست و خانواده زندانیان و پادگانها و سربازها خیلی خوب توانستیم صنایع دستی را به عنوان یک مهارت که ماندگار است و شغل پایدار ایجاد میکند نهادینه کنیم،اما در چرخه تولید تا مصرف کیفیسازی و استانداردسازی و نقشآفرینی در بازار برای تامین نظر مشتری هم مهم است یعنی ما هزینه کنیم بازارچه بزنیم ولی محصول مورد نیاز مشتری را نداشته باشیم باز هم راه به جایی نمیبریم.
وی افزود: در این راستا برای صادرات باید برنامهریزی میشد که دیروز یک مصوبه فوقالعاده هیأت دولت برای اینکه ارز حاصل از صادرات صنایع دستی در اختیار خود صادرکننده باشد، داشتیم و این یک امتیاز فوق العاده است که میتوانیم سرمایهگذاران و صادرکنندگان را ترغیب کنیم.
جلالی گفت: حوزه زنان در حوزه صنایع دستی بسیار مهم است، چرا که اگر سند جمعیت داریم یکی از مشاغلی که منافاتی با فرزندآوری ندارد صنایع دستی است و ما به راحتی میتوانیم در این حوزه سرمایهگذاری کنیم و با تمام بضاعتمان در خدمت هستیم تا صنایع دستی به آموزش عالی و آموزش و پرورش و به پارکهای علم و فناوری و شرکتهای خلاق و موسسهها و بنگاههای اقتصادی راه پیدا کند.
وی افزود: امید است با اقداماتی که شده و توجه وزیر ویژه دارند و به مقوله صنایع دستی را از منظرفرهنگی نگاه میکنند و دستور اکید دادند که در تمام نقاط گردشگری اعم از بومگردیها یا حتی مراکز اقامتی، پایگاههای میراثی یک پیوست صنایع دستی داشته باشیم چراکه جذاب است و دنیا به سمت گردشگری خلاق میرود و یکی از خلاقیتها همین حوزه صنایع دستی است و اگر شکوفههای بادام و بادام در این استان هست حتما صنایع دستی آن را جذابتر میکند، اگر بومگردی هست استاد گیوهباف و فرشباف آن را جذابتر خواهد کرد.
جلالی خاطرنشان کرد: امید است روز شهرکرد بهانهای باشد برای توجه بیشتر برای توجه به شهر ملی نمد زیرا این صنعت کاربردهای بسیار مهمی دارد، به عنوان مثال سازمان ناسا در حوزه هوا فضا از آن به عنوان عایق حرارتی استفاده میکند یا در حوزه ارتوپدی نیز این محصول کارایی دارد که باید لوکوموتیو واگنهای طلایی که در هویت ما اعم از قصهها، لالاییها، غذاها، لباس و موسیقیمان هست را بتوانیم روی ریل بگذاریم و به سرمنزل مقصود برسانیم.