به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز ، به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی استان فارس عباس مهدی بیرقدار در دیدار با سفیر آفریقای جنوبی در ایران اظهار داشت: بازرگانان هر دو کشور آماده و علاقه برای توسعه ارتباطات هستند اما در واقعیت حجم مبادلات دو کشور بسیار کم است.
وی اضافه کرد: محدودیتهای ایجاد شده در دنیا برای جمهوری اسلامی، برای بخش خصوصی ما نیست لذا باید تلاش شود ارتباط بین اتاقهای بازرگانی دو طرف بیش از پیش نزدیک و بیشتر شود تا بتوانند برای منافع هر دو کشور فعالیت کنند.
توافقهای دیپلماتیک فارس و آفریقای جنوبی وارد فاز عملیاتی میشود
علی عوضپور، دبیر کل اتاق بازرگانی فارس نیز در این دیدار بیان کرد: کشور آفریقای جنوبی یکی از کشورهای هدف صادراتی استان فارس است و برای حضور تجار در بازار کشورها دو طرف باید برنامهریزی دقیق، نیازسنجی مناسب و استراتژی کارآمد تدوین شود.
وی با اشاره به حضور معاون اقتصادی وزارت امور خارجه در اتاق بازرگانی فارس افزود: پیشنهادها و برنامههای مختلفی برای افزایش تعاملات این استان با کشورهای هدف صادراتی خود که آفریقای جنوبی یکی از آنهاست، ارائه شده است.
عوضپور اظهارداشت: آمادهایم جلسات کارشناسی و B to B مجازی را با حضور فعالان اقتصادی فارس و کشور آفریقای جنوبی برگزار کنیم و نظرات کارشناسی در خصوص افزایش مبادلات دو طرف را احصا و بر اساس آن برنامهریزی کنیم.
وی اضافه کرد: بازرگانان فارس از دیر باز ارتباطات تجاری با کشور آفریقای جنوبی داشتهاند که این تعاملات در گذر زمان در فرهنگ مردم دو طرف ماندگار شده است.
دبیر کل اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: هم اینک نیز علیرغم بعد مسافت، تعدادی از تجار و بازرگانان فارس در آفریقای جنوبی فعالیت اقتصادی و تبادل تجاری دارند که یکی از زمینههای این همکاری در بخش فرش است که فرش فارس بسیار مورد استقبال مردم کشور آفریقای جنوبی است.
عوض پور عنوان کرد: آماده همکاری با سفارت کشور آفریقای جنوبی برای برقراری ارتباط مستمر و منظم مابین اتاقهای بازرگانی دو طرف هستیم و همچنین برگزاری جلسات بی تو بی و اعزام و پذیرش هیئتهای تجاری از دو طرف را دنبال خواهیم کرد.
وی با اشاره به سخن سفیر آفریقای جنوبی در خصوص سفر رئیس جمهوری ایران به این کشور تصریح کرد: امیدوارم شرایطی فراهم شود که نقش بخش خصوصی و تعامل و ارتباطات بیشتر اتاقهای بازرگانی در توافق های بین دو کشور پر رنگ دیده شود.
در ادامه این جلسه امید ماهرانی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس نیز گفت: بر اساس برنامهریزیهای کلان استانی، کشور آفریقای جنوبی یکی از مقاصد صادرات کالاهای استان فارس در نظر گرفته شده است و ما در اتاق بازرگانی برنامههایی را در این زمینه تدوین و پیشبینی کردیم که شیوع بیماری کووید 19 مانع از اجرای این برنامهها شد.
وی افزود: این درحالی است که 12 سال پیش نیز استان فارس به عنوان معین قاره آفریقا انتخاب شده بود و تمام برنامههای کشور ایران برای ورود به بازار این کشور از طریق استان فارس انجام شد.
ماهرانی اظهارداشت: هم اکنون ما مطالعات و زیرساختهای کشور آفریقای جنوبی را مورد بررسی قرار دادیم تا بتوانیم فضای کسب و کار خوبی را در این کشور برای تجار و بازرگانان فارس تدوین و برنامهریزی کنیم.
وی با اشاره به گسترش فضای کسب و کار آفریقا در چند سال اخیر اضافه کرد: بر اساس مطالعات ما بیشترین زمینه همکاری اقتصادی فارس و آفریقای جنوبی میتواند در بخشهای معدن، پتروشیمی، مصالح ساختمانی و دکوراتیو، توریسم و گردشگری و مواد غذایی باشد.
برقراری ارتباط بین اتاقهای بازرگانی، اولویت ماست
در ادامه این جلسه ویکا مازوی کومالو سفیر آفریقای جنوبی در ایران هم گفت: ما به دنبال برقراری مجدد ارتباط دو سویه مابین آفریقای جنوبی و کشور ایران و استان فارس است و بر اساس برنامهریزیهای انجام شده به زودی رئیس جمهوری ایران در قالب هیئتی به کشور آفریقای جنوبی سفر خواهند کرد.
وی با بیان اینکه نیاز است برنامههایمان را برای فردای بهتر دو کشور از سر گیریم ادامه داد: هم اکنون شرایط خوبی برای گسترش زمینههای همکاری دو طرف وجود دارد و ما باید برنامهریزی کنیم از طریق دیپلماسی دیجیتال، تکنولوژی و خلاقانه بتوانیم برنامههایمان را عملیاتی کنیم و گام برداریم.
کومالو عنوان کرد: اولویت ما در گسترش ارتباطاتمان، برقراری ارتباط بین اتاقهای بازرگانی دو طرف است و باور داریم هر چه ارتباط اتاقهای بازرگانی قویتر باشد تعاملات ما نتایج بهتری خواهد داشت.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه فارس در زمینه معدن و پتروشیمی فعالیت خوبی دارد ما میتوانیم با اتاق ژوهانسبورگ به عنوان یک استان صنعتی آفریقای جنوبی ارتباط آن را برقرار کنیم تا هر چه سریعتر به نتایج ملموس نزدیک شویم.
کومالو افزود: تحریمهای اعمال شده برای کشور ایران وجود دارد اما این دلیلی برای کمرنگ شدن تبادلات تجاری دو طرف نخواهد بود و در این شرایط شرکتهای کوچک و متوسط میتوانند از شرایط و امکانات بهرهبرداری بیشتر و بهتری داشته باشند.
روابط تجاری و اقتصادی استان بوشهر با آفریقای جنوبی توسعه مییابد تحولات آفریقا| افزایش اختلافات نظامیان سودانی و سفر تبون به ایتالیا رایزن اقتصادی شرق آفریقا: سرمایهگذاران خارجی فکر نمیکنند کارخانههای ایران در تحریمها فعال باشند +فیلمسفیر آفریقای جنوبی در ایران بیان کرد: کار دولتها انجام تجارت نیست بلکه آنها تسهیل کننده روند هستند و باید تلاش کنند فضای فعالیت برای بخش خصوصی فراهم کنند تا بخش خصوصی بتواند تجارت خود را انجام دهد.
وی اظهارداشت: از بعد از بیماری کووید 19، مسیر توافق های انجام شده با ایران را وارد فاز عملیاتی کرده ایم به طوری که هم اینک تبادلات گردشگر بین دو کشور و به ویژه استان فارس برقرار و فعال است.