ارائه تسهیلات گمرکی به تولیدکنندگان و شرکت های دانش بنیان در دستور کار گمرک است

گمرک ایران با ارائه تسهیلات و خدمات گمرکی به تولیدکنندگان و شرکت های دانش بنیان، در راستای تسهیل تجارت گام‌ بر می دارد.
- اخبار اقتصادی -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم، علیرضا مقدسی رئیس گمرک اظهار کرد: گمرک ایران با ارائه تسهیلات گمرکی در قالب فعالان مجاز اقتصادی به تولیدکنندگان، فعالان اقتصادی و تجاری و شرکت های دانش بنیان، تسهیلات گمرکی به ذینفعان گمرکی ارائه می دهد که استفاده از تسهیلات انبار اختصاصی، حمل یکسره، ترخیص نسیه، ارائه ضمانت نامه بانکی، استفاده حداکثری از مسیر سبز، استفاده از ظرفیت های مواد 42 و 6 قانون امور گمرکی برای تولیدکنندگان از جمله این تسهیلات است.

وی تشریح کرد: گمرک برای افزایش حجم مبادلات تجاری و توسعه همکاری های گمرکی امضای تفاهم نامه های گمرکی در حوزه ترانزیت تبادل اطلاعات گمرکی، آموزش و دیگر حوزه های گمرکی با کشورهای مختلف از جمله همسایگان را در دستور کار قرار داده است تا با افزایش همکاری های گمرکی به تسهیل تجارت بین ایران و طرف های تجاری کمک‌ کند.

به گفته وی گمرک ایران در راستای اجرای دیپلماسی فعال گمرک با توجه به برنامه های دولت سیزدهم و افزایش همکاری تجاری با کشورهای جهان از جمله همسایگان در سال جاری، اقدامات موثری برای تسهیل تجارت با امضای تفاهم‌نامه گمرکی انجام داده است که امضای تفاهم نامه سه جانبه بین جمهوری اسلامی ایران، جمهوری فدرال روسیه و جمهوری آذربایجان برای تسهیل ترانزیت، امضای تفاهم نامه تبادل الکترونیکی اطلاعات بین ایران و ترکمنستان، امضای تفاهم نامه همکاری های گمرکی بین ایران و روسیه و امضای سند کاری مشترک بین ایران و آذربایجان از جمله این اقدامات است.

وی در زمینه افزایش همکاری های گمرکی با کشورهای همسایه از جمله عراق اظهار داشت: در 7 ماهه سال جاری 11.5 میلیون تن کالا به ارزش 4 میلیارد دلار به عراق صادر شد، به طوریکه 19 درصد از وزن و 14 درصد از ارزش کل صادرات ایران در این مدت به این کشور بوده است .

مقدسی تشریح کرد: در راستای تعامل و استفاده از ظرفیت های بین المللی برای گسترش همکاری ها، تسهیل تجارت و تبادل دانش و تجربه و افزایش اطلاعات گمرکی با تلاش های صورت گرفته، گمرک ایران به عنوان نهمین مرکز آموزش سازمان جهانی گمرک در منطقه آسیا و اقیانوسیه برگزیده شده و همچنین گمرک ایران به مدت 3 سال به عضویت کمیسیون خط مشی در آمده است که همه این اقدامات به گسترش همکاری های گمرکی و ارتقای دانش گمرکی همکاران و در نهایت تسهیل تجارت کمک خواهد کرد.

رئیس کل گمرک ایران در بحث دیپلماسی گمرکی گفت: گمرک ایران با در نظر گرفتن عزت، حکمت و مصلحت، تعامل و مناسبات گمرکی با کشورهای دیگر به ویژه همسایه ها را همواره در دستور کار دارد.

مقدسی در ادامه به اهمیت و جایگاه نیروی انسانی در گمرکات اشاره و با تقدیر و تشکر از زحمات و تلاش های شبانه روزی کارکنان گمرک گفت: در بحث نیروی انسانی گمرکات به صورت شبانه روزی تشریفات گمرکی لازم را تا آخرین کامیون که می خواهد خارج شود، را انجام‌ می دهند. کارکنان گمرک با کمترین امکانات کار جهادی و ایثار می کنند و با اینکه در سالهای اخیر کار گمرکات زیادتر شده اما تعداد نیروها کمتر شده است و این در حالی است گمرک طی 10 سال اخیر مجوز جدیدی برای استخدام نیروی انسانی نداشته است.

وی افزود: گمرک ایران شرح وظایف گسترده و پیچیده ای دارد و برای انجام این شرح وظایف نیازمند نیروی کافی و متبحر است.

مقدسی افزود: گمرک ایران درآمدزا و تامین کننده بخشی از بودجه کشور است و هم صیانت می کند از سلامت جامعه بنابراین نیازمند امکانات و نیروی انسانی لازم است.

وی گفت: گمرک گرچه به سمت فناوری و مکانیزه کردن حرکت می کند اما برای بهره گیری از این فناوری و نوآوری نیازمند تعریف و کدگذاری، کنترل و هدایت توسط نیروی انسانی است. به فرض مثال برای مانیتورینگ هر دستگاه ایکس ری، حداقل 20 نفر نیروی انسانی گمرک فعال است.رئیس کل گمرک ایران در بخش دیگری از گفتگوی خود با اشاره به اهمیت استفاده از تجهیزات الکترونیکی برای افزایش دقت و سرعت در انجام عملیات گمرکی و تسهیل تجارت گفت: در حال حاصر 15 دستگاه ایکس ری کامیونی در گمرکات کشور فعال است و 2 دستگاه نیز که توسط شرکت های داخلی تولید شده است در گمرکات کشور نصب شده که پس از اخذ مجوز از سوی سازمان های مربوطه فعال خواهد شد.

استفاده از ظرفیت‌های پایانه‌ای گمرکات برای توسعه تجارت ایران و کشورهای همسایه

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار