اقتصاد کلان در هفته ای که گذشت؛

اختلاف نظر مجلس و دولت بر سر منابع اشتغال/ کاهش زمان ادارات

 انتقاد قالیباف از عدم پرداخت سهم اشتغال و پاسخ وزیر اقتصاد، انتصاب دبیر جدید مناطق آزاد، کاهش زمان کار اداری به 5 روز و موافقت رهبری با برداشت از صندوق توسعه از مهمترین اخبار این هفته بود.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، انتقاد رئیس مجلس از عدم پرداخت سهم اشتغال در بودجه و پاسخ وزیر اقتصاد، انتصاب دبیر جدید شورای عالی مناطق آزاد، بازدید رئیس جمهور از سازمان اداری استخدامی و کاهش زمان کار ادارات به ۵ روز در هفته، موافقت رهبر انقلاب با برداشت دولت از صندوق توسعه، ارائه پیشنهاد حمایتی دوم بورس به ستاد اقتصادی دولت، افزایش حقوق بازنشستگان بانکی، بخشودگی جرایم بیمه شخص ثالث موتورسیکلت‌ها از مهمترین اخبار اقتصاد کلان در هفته اخیر بود.

انتقاد رئیس مجلس از عدم پرداخت سهم اشتغال در بودجه و پاسخ وزیر اقتصاد

رئیس مجلس در صحن علنی خطاب به رئیس سازمان برنامه گفت: در سال گذشته از بند (۲۸) تبصره (۱۴)، ۳۲ هزار میلیارد تومان برای بحث مربوط به تبصره ۱۸ و اشتغال پول پیش‌بینی کردیم، شما می‌دانید و مجلس نیز می‌داند و گزارش تفریغ بودجه نیز وجود دارد که صد درصد منابع درآمد تبصره ۱۴ تحقق پیدا کرده است.

قالیباف بیان کرد: زمانی که منابع محقق شده و صد درصد منابع معیشت را پرداخت کرده‌اید، چرا صد درصد سهم اشتغال پرداخت نشده، به جای ۳۲ هزار میلیارد تومان حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان پرداخت کردید یعنی ۱۳ هزار میلیارد تومان درآمد قطعی بخش اشتغال به موضوع اشتغال پرداخت نشده است و در تفریغ قانون بودجه وجود دارد که سازمان برنامه و بودجه بدون تخصیص مکلف بود تا ۱۳ هزار میلیارد تومان را در ادامه سال به وزارت امور اقتصاد و دارایی و وزارتخانه‌های مربوط به حوزه اشتغال تخصیص دهد و این اعتبار باید تحقق پیدا می‌کرد.

وی خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر امور اقتصاد و دارایی افزود: این ۱۹ هزار میلیارد تومان به دلیل اینکه در حساب مسدودی قرار می‌گیرد، بانک‌ها نیز دو برابر آن تسهیلات تعیین کردند. در حقیقت سال گذشته در صورت پرداخت ۱۳ هزار میلیارد تومان پرداخت نشده، از این رو اگر این اعتبار نیز بود، دو برابر آن را نیز بانک‌ها می‌گذاشتند و حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان باید برای اشتغال مردم اختصاص پیدا می‌کرد اما اکنون ۴۶ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است.

وزیر امور اقتصاد و دارایی نیز در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس گفت: آن اظهار نظر خیلی تعجب‌انگیز بود؛ اما امیدوارم دوستان برای جلوبردن کارهای عقب‌مانده کمک کنند تا بر زبان آوردن عباراتی که تفرقه و دوگانگی بین قوا را القا می‌کند.

وی در عین حال ادامه داد: دغدغه رئیس مجلس در زمینه تسهیلات اشتغالزایی را درک می‌کنم، اما بیش از یک سال است آقایانی که اهل خستگی و رودربایستی بودند، رفته‌اند. من از موضع‌گیری آقای رئیس مجلس هم تعجب کردم چون دیوان محاسبات مجلس شورای اسلامی رسماً اعلام کرده در حالی که تا سال ۹۹ عملکرد تسهیلات تبصره ۱۸ قریب ۱۰ درصد بوده ما در یک سال گذشته ۱۰۲ درصد عملکرد تسهیلات تبصره ۱۸ داشته‌ایم.

وزیر اقتصاد افزود: یعنی از مبلغ ۱۸ هزار میلیارد تومان که مجمو عه بودجه‌ای است که به تسهیلات اشتغالزایی اختصاص یافته، به دلیل اهرم‌کردن با منابع بانکی، ۴۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شده و در مرحله نهایی قرار دارد که این در تاریخ عملکرد تسهیلات اشتغالزایی بی‌سابقه است.

خاندوزی با یادآوری اینکه لایحه «الحاق موادی به قانون تأسیس سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی و اساسنامه» ۲۸ اذر ماه ۱۴۰۰ تقدیم مجلس شورای اسلامی شده است، گفت: این لایحه دوفوریتی باید ظرف ۷۲ ساعت بررسی می‌شد، اما ۳۰۰ روز گذشته و هنوز اعلام وصول نشده است.

اختلاف نظر مجلس و دولت بر سر منابع اشتغال/ کاهش زمان ادارات

انتصاب دبیر جدید شورای عالی مناطق آزاد

با حکم وزیر اقتصاد حجت اله عبدالملکی دبیر شورای عالی مناطق آزاد شد.

وزیر اقتصاد در مرا سم معارفه وی با بیان اینکه تکلیف مناطق آزاد به لحاظ قانونی به ویژه در ارتباط با قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده تعیین شود، گفت: قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده باعث بروز مشکلات جدی با فعالان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و عملاً در مواردی تبدیل آن به مالیات مضاعف شده است.

وی افزود: یکی از موضوعات مهم که باید مورد توجه قرار گیرد، مسئله اصلاح نظام درآمدهای خود سازمان‌های مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی است که باید به جای "زمین فروشی" و "واردات گرایی" به سمت یک نظام درآمدی سالم و پاک حرکت کنند.

عبدالملکی نیز گفت: ایجاد مناطق آزاد جدید فصل‌الخطاب قانون است و با توجه به تصویب قانون گذار، حتماً تسریع خواهد شد.

انتصاب عبدالملکی و اظهارات او با توجه به سابقه مخالفت وی با تشکیل مناطق آزاد جدید به موضوع بحث برانگیزی در رسانه‌ها تبدیل شد.

اختلاف نظر مجلس و دولت بر سر منابع اشتغال/ کاهش زمان ادارات

بازدید رئیس جمهور از سازمان اداری استخدامی / کاهش زمان کار ادارات به ۵ روز در هفته

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور از مصوبه دولت برای کاهش زمان کار ادارات در شهرستان‌ها به ۵ روز در هفته خبر داد که به گفته سخنگوی دولت، لایحه آن برای طی مراحل قانونی به مجلس ارسال خواهد شد.

لطیفی در عین حال تصریح کرد: ساعت کاری این ادارات در روزهای دیگر هفته، مانند تهران از ۸ صبح تا ۱۶ عصر خواهد بود.

گفتنی است در این هفته رئیس جمهور برای اولین بار از سازمان اداری استخدامی کشور بازدید کرد.

رئیسی تحقق کامل نظام اداری در تراز جمهوری اسلامی را نیازمند نگاه و نگرش تحول‌گرایانه دانست و از سازمان اداری و استخدامی کشور خواست تا با همکاری با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، گلوگاه‌های فساد را شناسایی و برای از بین بردن آنها اقدام کنند.

موافقت رهبر انقلاب با برداشت از صندوق توسعه

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: خدمت رهبری نامه‌ای از طرف رئیس جمهوری داده شده است و از ایشان اجازه خواسته‌ایم که اجازه دهند از ۲۰ درصد این درآمدها در دو موضوع تملک و اشتغال استفاده کنیم که ایشان نیز با برداشت ۱۰ درصد موافقت فرمودند.

وی با انتقاد از بالا بودن غیرمنطقی منابع تبصره ۱۴ گفت: ب ارها از دوستان تقاضا کردیم که منابع و مصارف را به گونه‌ای ببینیم که با ۵ یا ۲ درصد خطا اتفاق بیفتد. چگونه می‌شود با وجود اینکه قیمت گاز و فراورده تغییر نکرده، میزان تولید افزایش پیدا نکرده، منابع یک تبصره از ۳۴۰ همت به ۶۴۰ همت افزایش یابد.

افزایش قیمت حامل‌های انرژی در بودجه ۱۴۰۲ نداریم

روز چهارشنبه رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که در حال تدوین نهایی بودجه سال ۱۴۰۲ هستیم و پیش نویس آن هفته آینده برای بررسی و تصویب به دولت ارسال می‌شود.

وی افزود: براساس بودجه‌ای که در حال تدوین آن هستیم، هیچ افزایش قیمتی در حامل‌های انرژی در بودجه ۱۴۰۲ نخواهیم داشت.

گزارش دیوان محاسبات / تحقق نزدیک به ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی

دیوان محاسبات در گزارشی از تفریغ بودجه ۶ ماهه نخست امسال از وصول نزدیک به ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی خبر داد.

این گزارش حاکی است که تا زمان مذکور، ۱۳ درصد از احکام به صورت کامل اجرایی شده است. در ۲۱ درصد عدم اجرای و در ۶۶ درصد اجرای بخشی از احکام بودجه را شاهد هستیم.

بررسی‌ها نشان می‌دهد روند میزان کسری بودجه در ۶ ماهه نخست سال جاری کاهشی بوده است.

در ۴۹ مورد ردیف درآمدی، وصولی صورت نگرفته که ازجمله دلایل کسری بودجه محسوب می‌شود و تعداد ۵۹ ردیف درآمدی، دارای وصولی کمتر از ۵۰ درصدی نسبت به پیش‌بینی بوده و ۱۸ مورد ردیف درآمدی جدید نیز وصولی نداشته است.

تصویب نرخ حق بیمه وسایل نقلیه ریلی در هیأت وزیران

در این هفته الحاق متنی به عنوان تبصره ۴ به ماده ۲ آئین نامه تعیین سقف حق بیمه شخص ثالث و نحوه تخفیف، افزایش یا تقسیط آن به تصویب هیأت وزیران رسید.

بر این اساس نرخ به ازای هر لوکوموتیو (در هزار تعهدات ریالی بیمه) ۱۲ و نرخ به ازای هر واگن مسافری بین شهری نیز ۱۲ است.

همچنین نرخ حق بیمه هر واگن باربری بین شهری ۳( درهزار تعهدات ریالی بیمه) و نرخ حق بیمه لوکوموتیو یا واگن مسافری شهری (مترو) ۱/۴( درهزارتعهدات ریالی بیمه) تعیین شد.

کاهش مالیات بر ارزش افزوده واردات شیر خشک و دارو

به گفته مدیرکل رفتر واردات گمرک از سوم آبان نرخ مالیات بر ارزش افزوده واردات مواد اولیه دارو، شیرخشک اطفال و تجهیزات و ملزومات پزشکی و توانبخشی به یک و دو درصد کاهش یافت.

ارائه پیشنهاد حمایتی دوم بورس به ستاد اقتصادی دولت

رئیس سازمان بورس گفت: جهت افزایش اثرگذاری اقدامات حمایتی، قصد ارائه یک پیشنهاد چند بندی به ستاد اقتصادی دولت را داریم.

عشقی بیان کرد: بخشی از اصلاحات مربوط به بودجه می‌شود و بخش دیگری نیز باید در روح حاکم بر بودجه لحاظ شود و کلیت ارکان آن را در نظر داشته باشند.

وی ادامه داد: با پیگیری‌های انجام شده، منابع جدیدی از صندوق توسعه ملی به بازار سهام وارد شد و برای نخستین بار این صندوق با کد معاملاتی خود اقدام به خرید سهام کرده است؛ این اقدام خوبی برای دولت و بازار سهام محسوب می‌شود، چراکه دارایی‌های ریالی این صندوق به نوعی تبدیل به دلار شده است.

تشکیل پرونده قضائی برای سازمان نظام روانشناسی

رئیس مرکز بهبود کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی در حاشیه جلسه شصت و هفتم هیأت مقررات زدایی گفت: مقرر شد که ۸۲ درصد مجوزها ثبت محور و بقیه را تأیید محور باشند؛ اما بعد از آن وزارت صمت ۶ ماه وقت گرفت که این موضوع را بررسی و تأیید کند.

وی توضیح داد: در کل کشور چهار هزار و ۸۸۴ مجوز کسب و کار شناسایی شده که ۵۹ درصد آنها مجوزهای صنفی، ۱۰ درصد یعنی ۵۱۲ مورد مشاغل خانگی و یک هزار و ۲۰۶ مورد آنها مجوز دستگاهی است که ۲۴ درصد کل مجوزها است، اما سخت‌ترین مراحل مربوط به همین مجوزها است.

سیاح از علام تشکیل پرونده قضائی علیه سازمان نظام روانشناسی خبر داد.

افزایش حقوق ۱۳۰ هزار بازنشسته بانکی بعد از ۲۶ ماه تأخیر

سید عباس حسینی، معاون بانکی وزیر اقتصاد از اجرایی شدن متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران صندوق بازنشستگی کارکنان بانک‌ها با قانون مدیریت خدمات کشوری خبر داد و اظهار کرد: با اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری در بانک‌های دولتی از تاریخ بهمن ماه سال ۱۳۹۵، فاصله قابل توجهی بین حقوق کارکنان شاغل در بانک‌های دولتی و مستمری‌بگیران صندوق بازنشستگی کارکنان بانک‌ها ایجاد شد.

گفت: با اجرای متناسب‌سازی حقوق، مابه‌التفاوت ناشی از ۲۶ ماه تأخیر در تطبیق حقوق بیش از ۱۳۰ هزارنفراز مستمری‌بگیران صندوق بازنشستگی کارکنان بانک‌ها باقانون مدیریت خدمات کشوری پرداخت می‌شود.

بخشودگی جرایم بیمه‌نامه شخص ثالث موتورسیکلت‌ها تا ۱۳ آذر

وزیر امور اقتصادی و دارایی از تردد ۱۰ میلیون موتورسیکلت فاقد بیمه نامه شخص ثالث در کشور خبر داد و گفت: با بخشودگی ۱۰۰ درصد جرایم بیمه امیدواریم شرایط برای دریافت بیمه‌نامه تسهیل شود.

شیوه‌نامه رسیدگی به پرونده‌های بزرگ و مهم مالیاتی ابلاغ شد

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور شیوه‌نامه اجرایی گروه حسابرسی منتخب جهت رسیدگی به پرونده‌های بزرگ و مهم مالیاتی را به ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور ابلاغ کرد.

بر اساس این دستورالعمل، مقررشده اداره کل حسابرسی ویژه با هماهنگی و معرفی دادستان انتظامی مالیاتی، بانک اطلاعات مأموران مالیاتی خبره و متخصص در امر حسابرسی مالیاتی اشخاص حقوقی و حقیقی را تشکیل دهند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار