اختصاص 7.5 درصدی سهمیه داروی کشور به مشهد

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی گفت:7.5 درصد سهمیه داروی کشور به مشهد اختصاص دارد.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از مشهد ، سیدعلی جعفری نژاد امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: از سال 1400، 25 درصد به تعداد داروخانه‌های مشهد اضافه شده و در این مدت تعداد داروخانه‌های این شهر از 600 به 800 داروخانه افزایش یافته است، اما باز هم در بعضی اقلام کمبود داریم.

وی گفت: تاخیر 3 ماهه بیمه‌ها مشکلات زیادی برای داروخانه‌داران و فعالان دارویی بخش خصوصی ایجاد کرده و پس از اجرای طرح دارویار دولت موظف شده که حداکثر زمان تاخیر بیمه‌ها یک ماه باشد، اما اینگونه نیست و تاخیر 3 ماهه مشکلات زیادی برای داروخانه‌داران و فعالان دارویی بخش خصوصی ایجاد کرده است.

جعفری‌نژاد در خصوص مشکلات و کمبودهای دارویی نسبت به ماه‌های گذشته افزود: وضع بسیار بهتر شده، اما در برخی دیگر از داروها همچنان کمبود داریم و عمده آن شیرخشک و پس از آن اسپری‌های تنفسی بوده؛ این در حالی است که در این روزها عمده نیازهای دارویی در خصوص ایام اربعین حسینی و شهادت امام رضا(ع) در کربلای معلی و مشهد مقدس است و این موضوع و ارسال دارو به عراق توسط جمعیت هلال احمر در حال پیگیری و انجام است.

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی ادامه داد: همواره با کمبودها و مشکلات دارویی در مواردی همچون انسولین، اسپری سالبوتامول، شربت آزیترومایسین مواجه هستیم و در کنار آن تحریم‌های دارویی را داریم، اما خوشبختانه با مشکلات ایام اوج بحران کرونا مواجه نیستیم.

وی بیان کرد: معتقدیم که شرایط باید به‌گونه‌ای مدیریت شود که داروی مورد نیاز مردم در نزدیک‌ترین داروخانه در دسترس موجود باشد؛ همچنین باید اشاره کنیم که تخلفات و دپوهای دارویی در داروخانه‌ها مشاهده نشده و ما همواره بر توزیع عادلانه انواع داروها و اقلام دارویی و نیز شیرخشک تاکید داریم.

جعفری‌نژاد تصریح کرد: ما 1200 داروخانه در سطح استان داریم که 800 داروخانه آن در مشهد بوده و 400 مورد مابقی در شهرستان‌ها است و تاکنون تخلفات گران فروشی در بحث دارو و شیرخشک گزارش و مشاهده نشده است.

وی با تاکید بر اینکه در این روزها که بحث عزیمت زائران پیاده حسینی را به سمت کربلای معلی داریم بر همراه داشتن اسپری تنفسی با توجه به وضعیت آلود‌گی هوا در عراق تاکید داریم، گفت: با توجه وضعیت کشور عراق توصیه بر به همراه داشتن اسپری به تمامی زائران پیاده حسینی به‌خصوص افراد با مشکلات تنفسی و بیماری‌های مزمن و زمینه‌ای داریم تا که این گروه‌ها در زمان بازگشت به کشور با مشکلات تنفسی مواجه نشوند.

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی با بیان این مطلب که طرح دارویار را با هدف کمک به مردم و عدم فشار مالی بر بیمار اجرایی شد،نیز ادامه داد: اما این فشارها به داروخانه‌ها به علت تاخیر در پرداخت بیمه‌ها تحمیل شده و آخرین پرداختی بیمه‌ها در اردیبهشت ماه بوده و با معوقات 3 ماهه در این خصوص روبرو هستیم.

جعفری‌نژاد اضافه کرد: میزان بدهی ماهانه بیمه‌های سلامت، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح بیش از 300 میلیارد تومان است که این عدد با توجه به تاخیر 3 ماهه بالغ بر 900 میلیارد تومان است، پس از اجرای طرح دارویار دولت موظف شده که حداکثر زمان تاخیر بیمه‌ها یک ماه باشد، اما اینگونه نیست و تاخیر 3 ماهه مشکلات زیادی برای داروخانه‌داران و فعالان دارویی بخش خصوصی ایجاد کرده است.

وی تاکید کرد: طرح نسخه‌پیچی الکترونیک موجب اضافه شدن یک نیروی دیگر در داروخانه‌ها شده و افزودن مشکلات دیگری در داروخانه‌ها شده و مشکل نسخه‌دهی هم باید توسط بیمه‌ها حل شود، اما اگر بیماری به دلیل مشکل سامانه نسخه خود را آزاد تهیه کرده می‌تواند پس از رفع این مشکل به همان داروخانه مراجعه کرده و مبلغ اضافه را دریافت نماید و دارویش با تعرفه بیمه‌ای محاسبه شود.

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی ادامه داد: ما معتقدیم که اگر مشکلات و نیازهایمان از طریق سازمان نظام پزشکی قابل حل و تامین است، در قالب انجمن داروسازان فعالیت خود را ادامه می‌دهیم، اما اگر نیاز باشد همانند پرستاران که نظام پرستاری را تشکیل دادند ما هم پیگیر تشکیل نظام داروسازی هستیم.

جعفری‌نژاد با بیان اینکه ما میزان صادرات دارو عراق، ترکمنستان، عراق و دیگر کشورهای منطقه را کاهش دادیم، گفت: ما با توجه به کمبودهای دارویی اولویت نخست را تامین داروهای موردنیاز کشور قرار داده‌ایم و در صورت تامین هر دارو می‌توانیم زمینه صادرات آن دارو را به کشورهای دیگر فراهم کنیم.

وی بیان کرد: مشکل عمده توزیع خارج از شبکه بوده و معتقدیم که داروی داروخانه‌ای نباید در محلی در به جز داروخانه‌ها باشد و توزیع در عطاری، فضای مجازی و کنار خیابان مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است.

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: شیر خشک مهمترین قلمی که در داروخانه ها با کمبود مواجه است ،می باشد و با کمبود نقدینگی به دلیل گردش مالی پایین اکنون مهمترین مشکل داروخانه‌ها در مشهد و دیگر شهرستان‌های این استان است.

جعفری نژاد گفت: اکنون بیشتر سرمایه داروخانه ها در دست شرکت‌های دارویی و سازمانهای بیمه گر است .

مدیر روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی انجمن داروسازان ایران و خراسان رضوی نیز بیان کرد: در روزهای اخیر بیانیه‌ای پیرامون روابط غیرحرفه‌ای در حوزه دارو منتشر شد و انجمن داروسازان ایران و خراسان رضوی به عنوان تولیت حرفه‌ای داروسازان و داروخانه‌داران کشور و استان هیچ حمایتی از این اقدامات ندارد.

وی افزود: اگر تخلفی محرز شود به معاونت غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد و کارگروه انتظامی سازمان نظام پزشکی مشهد ارجاع می‌شود، البته تا این لحظه تخلفی در مشهد گزارش نشده که بخواهد پیگیری شود، مشکلی در شهرهای دیگر از جمله تهران بوده است.

مرضیه بذرافشان اذعان کرد: یکی از قوی‌ترین داروهای تولیدی را داریم و استانداردهای دارویی در حد بسیار بالایی رعایت می‌شود و ما معتقدیم که بسیاری از تولیدات داخل به مراتب به نمونه‌های خارجی آن برتر بوده و صنایع دارویی ما تولیدات باکیفیتی را در بسیاری از اقلام مرتبط با این حوزه دارد.

وی تصریح کرد: سرانه دارو به داروخانه‌های بزرگ کم شده و بلعکس به داروهای حاشیه شهر بیشتر شده و ما معتقدیم که نیاز هر شهر و هر منطقه شهری و حاشیه شهر به درستی بررسی و شناسایی شود تا که توزیع‌های دارویی هم عادلانه باشد و دیگر مشکلات توزیع نامتوازن در این خصوص را شاهد نباشیم.

بذرافشان با اشاره به اینکه ورودی و خروجی دانشکده‌های داروسازی باید منطقی و عادلانه باشد تا که با مشکل فضای فیزیکی و آموزشی در زمان تحصیل و با مشکل اشتغال پس از فارغ‌التحصیلی مواجه نباشیم، بیان کرد: همچنین بر استفاده از ظرفیت داروسازان در بیمارستان‌ها هم تاکید داریم، موضوعی که درمان بیمار و دوری از عفونت‌های بیمارستانی موثر است.

مدیر روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی انجمن داروسازان خراسان رضوی در پایان گفت: مردم می‌توانند شکایات دارویی خود را در ساعت اداری روزهای کاری به شماره‌ تلفن‌های 37680874 و 09152424396 انجمن داروسازان خراسان رضوی و 38763914 معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کنند و این شماره‌ها آماده دریافت شکایات و مستندات دارویی مردم است تا پیگیری و برخورد لازم صورت پذیرد.

سیدحسین بهشتیان، دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی نیز اظهار داشت: در بحث داروهای مورد نیاز در ایام اربعین حسینی و دهه شفاعت و روزهای منتهی به شهادت امام رضا(ع) و همچنین در روزهای شروع سال تحصیلی جدید باید بگوییم که این نیازها شناسایی شده و به مسئولان هم جهت تامین این داروها اعلام شده که در آن زمان با مشکلات دارویی مواجه نباشیم.

وی با ذکر این نکته که ما باید مدیریت درست دارو را در ایام و زمان‌های خاص سال داشته باشیم دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی بیان کرد: مشکل دیگر ما در خصوص تاخیرات بیمه‌ها و در بحث پرداخت‌ها بوده که برای داروخانه‌ها مشکل ایجاد کرده، چرا که  هزینه‌های فعلی نسبت به آن زمان 4 تا 5 برابر تفاوت قیمت دارد.

بهشتیان با تاکید بر اینکه اجرای طرح دارویار بدون اطلاع‌رسانی قبلی انجمن داروسازان ایران و استان‌ها اعلام شد، گفت: این موضوع مشکلات زیادی برای داروخانه‌ها در همان زمان ایجاد کرد و پس از آن هم مشکلات تاخیرهای بیمه‌ها را داشتیم که فشار زیادی بر مسئولان فنی داروخانه‌ها تحمیل کرده است.

وی افزود: ما بیشترین میزان توزیع را در داروخانه‌های دولتی داریم و با توجه به افزایش تعداد داروخانه‌های روزانه و شبانه‌روزی این وضعیت بر مشکلات موجود داروخانه‌های خصوصی می‌افزاید.

دبیر انجمن داروسازان خراسان رضوی تاکید کرد: مکمل‌های دارویی، ویتامین‌ها و قطره‌های آهن و آ د در مراکز و خانه‌های بهداشت موجود است و مشکلی بابت نبود این اقلام وجود ندارد؛ همچنین داروهای بیمارستانی و غیربیمارستانی هم در تمامی بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها موجود است، البته کمبود هست، اما مدیریت می‌شود تا که نیاز بیماران تامین شود.

بهشتیان با بیان اینکه شورای رقابت در مواردی که نباید ورود پیدا کند، مانند بحث داروخانه‌ها که ورود پیدا کرده و همین موضوع افزایش تعداد داروخانه‌های مشهد را از 600 به 800 عدد افزایش داده است، خاطرنشان کرد: وقتی که مشکلی ایجاد شود و توجهی از سوی مسئولان صورت نپذیرد مشکل مهاجرت بر مشکلات موجود افزوده می‌شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار