به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، احمد شانیان بعدازظهر امروز در جمع خبرنگاران، ضمن گرامیداشت یاد شهدا به ویژه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای امنیت اظهار داشت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم یکی از موضوعات و مسائل مهمی که در دستور کار دولت قرار گرفت بازگرداندن واحدهای صنعتی تعطیل به چرخه تولید و احیای آنها و همچنین افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی است.
رئیس سازمان صمت استان همدان بیان کرد: در این زمینه دستاوردهای خوبی حاصل شد و نتایج تلاش های همکاران ما سبب شد که در سال گذشته احیای 50 واحد صنعتی، و نیز در سال جاری احیای 30 واحد صنعتی را داشتیم. قطعاً این رقم تا پایان سه ماه آخر سال افزایش خواهد یافت. همچنین در حوزه معادن تعداد 10 واحد معدنی در سال قبل و 9 واحد معدنی نیز از ابتدای امسال تاکنون احیا شده است.
وی با تاکید بر اینکه فضای استان همدان در حوزه توسعه اقتصادی و صنعتی روند رو به رشد دارد خاطرنشان کرد: دلایل اینکه بسیاری از واحدهای ما در حال برگشتن به چرخه تولید هستند، متفاوت است. گاهی اوقات احیای یک واحد صنعتی الزاماً به این صورت نیست که آن واحد باید به چرخه تولید برگردانده شود، بلکه باید موانع بر سر راه تولید درمورد آن واحد مربوطه بررسی و برطرف شود.
شانیان با بیان اینکه بسیاری از مواردی که در زمینه احیای واحدهای صنعتی استان همدان اتفاق افتاد، در موضوع "جذب سرمایهگذار جدید" بود افزود: یک واحد و شرکت صنعتی ممکن است که بازار مناسبی نداشته باشد که برای احیای آن ضرورت دارد به آن مشاوره داده شود، تا بازار مناسب و متنوع برای آن ایجاد شود. یک شرکت تولیدی ممکن است با موضوعات سرمایه در گردش، سرمایه ثابت و تعویض خط های تولیدی مواجه باشد که هر کدام از این موارد واحدها، باید متناسب با مشکلی که در مسیر فعالیت اقتصادی خود دارد، احیا شود.
وی اظهار کرد: یکی از موضوعهای مهمی که در سازمان صمت برای افزایش بهره وری در نظر گرفتیم این است فضای واحد تولیدی بدون استفاده و متروکه باقی نماند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با تاکید بر اینکه متروکه باقی ماندن زمین باعث احتکار آن و بلوکه شدن آن زمین خواهد شد، افزود: در سازمان صمت همدان برای ما این مساله حائز اهمیت است که بتوان از فضاهای موجود در استان بهره وری اقتصادی بیشتری کرد، و در عین حال "فضای توسعه ای و ایجادی" هم در دستور کار ما است.
وی با اشاره به اینکه در سال 1400 واحدهای صنعتی و تولیدی احیا شده را در 2 مرحله شامل کارخانههای داخل و خارج از شهرک شهرک صنعتی در نظر گرفتیم بیان کرد: این روند سبب ایجاد 654 شغل در سال گذشته و 375 شغل از ابتدای امسال تاکنون شده است.
شانیان با تاکید بر اینکه استان همدان امسال متعهد است 40 واحد صنعتی را به چرخه تولید بازگرداند که تا پایان سال این رقم محقق خواهد شد تصریح کرد: در پویایی و توسعه اقتصاد استان 18 دستگاه اجرایی مستقیماً دخیل هستند. که وفاق و همدلی خوبی در این زمینه در استان، شکل گرفته است.
یکشنبههای حمایت از تولید در آذربایجان غربی با هدف احیای واحدهای راکد و نیمهفعالوی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: یکی از اهداف اولویت دار در بحث توسعه اقتصادی استان، که ما دنبال می کنیم موضوع "جذب سرمایهگذار داخلی" است. زیرا جذب هر چه بیشتر سرمایهگذاران داخلی مخصوصاً در بخش خصوصی این مزیت را دارد که افرادی که به عنوان سرمایه گذار با آنها کار می کنیم، حقیقی هستند و این سبب می شود در همکاری ها تسهیل و تسریع اتفاق بیفتد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان اظهار داشت: همچنین یک کلان پروژه ای در دست اقدام داریم که اگر موضوعات زیرساختی آن به زودی انجام شود، میزان جذب سرمایه آن بالغ بر 150 میلیون یورو خواهد بود.
وی در ادامه یادآور شد: 21 واحد تولیدی در استان در تملک بانکها قرار دارد و در حال رایزنی برای برگرداندن آنها به چرخه تولید هستیم. که البته پنج مورد از این تعداد در حال فعالیت است.
شانیان با بیان اینکه متاسفانه با وجود تلاشهای مستمر، سرمایه گذار کارخانه صنایع غذایی کیوان باز هم تخلف کرده است گفت: مشکلات این واحد تولیدی در دستگاه قضا پیگیری میشود و با جدیت دنبال میکنیم و امیدواریم در اسرع وقت موضوعات قانونی آن حل شود. همچنین به محض خلع ید سرمایهگذار قبلی، آمادگی آن را داریم که این واحد را در مدت 24 ساعت به چرخه تولید بازگردانیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به اینکه همدان این ظرفیت و پتانسیل را دارد که به عنوان یک مامن خوب در راستای سرمایهگذاری در حوزه صنایع تولیدی، صنایع معدنی و در کار بازرگانی در منطقه غرب کشور شناخته شود؛ ادامه داد: سال آینده پنج پروژه کلان در حوزه صنایع اجرا میشود.