اجرای طرح بازار آب در سمنان با جدیت دنبال شود

معاون هماهنگی اقتصادی استاندار سمنان با اشاره به لزوم اجرای طرح بازار آب در این استان با جدیت هرچه بیشتر گفت: هدایت تسهیلات کم‌بهره به‌سوی شرکت‌های دانش‌بنیان به‌عنوان مشوق سرمایه‌گذاری در این عرصه می‌تواند به توسعه فناوری در کشور و سمنان کمک کند.
- اخبار استانها -

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از سمنان، محمدرضا صادقی بعدازظهر امروز در نشستی با حضور مدیران صنعت آب و برق استان سمنان که با حضور معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری ارتباطات وزارت نیرو برگزار شد ضمن ابراز خرسندی از افتتاح سومین کارگزاری بازار آب کشور در سمنان اظهار داشت: تأمین نیازهای اولیه یکی از اولویت‌ها و نیازهای اولیه برای حکمرانی است و در این راستا تأمین آب در استان خشکی مانند سمنان دغدغه‌ای مهم به شمار می‌آید.

وی با اشاره به کاهش پی‌درپی میزان بارندگی و افت مستمر و شدید سطح سفره‌های آب زیرزمینی ناشی از برداشت زیاد تصریح کرد: بازار آب علاج بسیاری از دردهای استان سمنان درزمینهٔ تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی خواهد بود؛ البته به شرطی که اجرای آن با جدیت دنبال شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان با تأکید بر اینکه اجرای مناسب طرح بازار آب توقع مجموعه مدیریتی استان سمنان از متصدیان این بخش است تصریح کرد: بازار آب اقدامی شجاعانه در حوزه بهره‌وری در مصرف آب در کشور بود که استان سمنان در اجرای آن پیش‌قدم شد و در صورت اجرای مناسب آن، می‌توان به تسریع در تعادل‌بخشی منابع آبی زیرزمینی در این استان امیدوار بود.

صادقی با اشاره به برخی فواید اجرای طرح بازار آب در استان سمنان و کشور خاطرنشان کرد: با اجرای صحیح بازار آب، موضوع افزایش راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی که موردتوجه برنامه هفتم توسعه نیز هست؛ محقق خواهد شد.

وی رونق اقتصاد روستایی و درآمدزایی برای کشاورزان را یکی دیگر از مزایای بازار آب عنوان و تصریح کرد: کشاورزان در طرح بازار آب، از محل فروش آب صرفه‌جویی شده در صورت افزایش راندمان و بهره‌وری، بهره‌مند شده و بازار آب می‌تواند منجر به ایجاد درآمد مضاعف برای آنان باشد.

معاون استاندار سمنان کاهش برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی برای مصارف ضروری جدید را یکی دیگر از مزایای اجرای طرح بازار آب عنوان و بیان کرد: با توجه به سهم اندک صنایع در استان سمنان از آب مصرفی در این استان و نیاز مبرم این بخش به آب، می‌توان از این طرح برای تأمین بخشی از آب موردنیاز صنایع مستقر و موجود در استان سمنان استفاده کرد.

صادقی جبران بخشی از کسری مخزن آب زیرزمینی را از دیگر نتایج اجرای طرح بازار آب در استان سمنان عنوان و ابراز امیدواری کرد تا همه اهداف این طرح مهم در استان سمنان محقق شود.

وی با تأکید بر اینکه برای اجرای صحیح طرح بازار آب، نقش‌آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان ضروری است، به ظرفیت‌های مهم استان سمنان در حوزه دانش‌بنیان اشاره کرد و تعریف پروژه‌های مشترک استانی با همراهی وزارت نیرو در حوزه‌های آب و برق را خواستار شد.

بهره‌وری پایین مصرف آب در بخش کشاورزی چالش کشوری و ملی است؛ نگاه به سمنان در موضوع تأمین آب "ویژه" باشد

رئیس مجمع نمایندگان استان سمنان نیز در این نشست با بیان اینکه بهره‌وری پایین مصرف آب در بخش کشاورزی چالش کشوری و ملی است، نگاه ویژه به سمنان در موضوع تأمین آب از سوی وزارت نیرو را خواستار شد.

عباس گلرو تأمین آب شرب و مدیریت آب را دو چالش مهم این حوزه برشمرد و تأکید کرد: مشکل مدیریت منابع آب در سراسر کشور وجود دارد و باید فکری برای آن اندیشید.

وی با بیان اینکه بهره‌وری پایین آب در بخش کشاورزی ازجمله مواردی است که کشورمان با آن مواجه است، از آبیاری غرقابی اراضی کشاورزی در برخی استان‌های کشور انتقاد کرد.

نماینده مردم شهرستان‌های سمنان، مهدی‌شهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مصارف آب از منابع آبی در کشور باید برای مصارف کشاورزی و دیگر مصارف دانش‌بنیان شود، نقش‌آفرینی وزارت نیرو در این زمینه را خواستار شد.

گلرو از بازار آب به‌عنوان پروژه‌ای بسیار مفید در راستای مدیریت منابع آبی یاد کرد و گفت: باید سمنان به‌صورت ویژه در موضوعات مرتبط با تأمین آب دیده شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار