به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، پرسپولیس در حالی دست به جیب شد تا برای جذب این بازیکنان جدید و تمدید با قدیمی ها رقم های میلیاردی در نظر بگیرد که طبق قوانین سازمان بورس و اوراق بهادار، هر شرکتی که قصد حضور در بازار برای خرید و فروش سهام را دارد، نیاز است تمام قراردادهایش را شفاف سازی کند.
باشگاههای پرسپولیس و استقلال تهران با توجه به عرضه ۱۰ درصدی سهام خود (عرضه اولیه) پولی را از محل فروش این سهام کسب کردند که ۳۵۰ میلیارد تومان بود و برای هرگونه هزینه کرد بابت آن باید در سامانه کدال، اطلاعات خود و انواع قراردادهایشان را به روز رسانی کنند اما این اتفاق تاکنون در هیچیک از این باشگاهها نیفتاده است.
پیگیریهای خبرنگار مهر، نشان میدهد هیأت مدیره باشگاه پرسپولیس در زمان حضور محمد علیپور و بیژن ذوالفقار نسب به طور شفاهی به رضا درویش مجوز داده بودند تا با اختیار خود گزینههای جذب را برای حضور در جمع بازیکنان دنبال کند اما این هیأت مدیره در اواخر فصل گذشته دچار تغییراتی شد تا چنین اختیاراتی نیز به طور مکتوب به درویش نرسیده باشد.
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در آخرین مصاحبه خود با تلویزیون نیز روی این موضوع که «اسناد مالی باشگاه برای قرار گرفتن در تالار بورس رونمایی و شفاف سازی میشود» تاکید کرد اما هیچ اشارهای به جزئیات این قرارداد نکرد.
ادامه ابهام در قراردادهای مالی چند ماه اخیر پرسپولیس با عدم پاسخگویی در زمینه عقد قرارداد با کارگزار جدید همراه بود. درویش به هیچ وجه از عملکرد مالی کارگزار فصل گذشته باشگاه راضی نیست اما هیچ اسناد مالی شفافی را در این زمینه اراده نکرده است.
مدیرعامل پرسپولیس در حالی پشت میز ریاست این باشگاه نشسته است که شفافیت سازمانی و مالی جزو مهمترین اهداف او بوده است اما برای آخرین تفاهم نامه ای که از سوی باشگاه و با حضور وی انجام شد، توضیحات شفافی در مورد قرارداد با این بانک و نحوه همکاری
همکاری برای توسعه امور مالی باشگاه پرسپولیس با یکی از بانکهای کشور میتواند فرآیند شفافیت مالی را بهبود بخشد اما باید دید درویش در روزهایی که هیأت مدیره باشگاه پرسپولیس با ورود حسین خبیری و حسین شهریاری دچار تغییر و تحول شده است چگونه مجوز لازم را برای امضای تفاهم نامه مالی با این بانک برای واریز پول حاصل از فروش سهام باشگاه در عرضه اولیه را داشته است.
تنها اتفاقی که در زمینه شفافیت مالی پرسپولیس رقم خورده است افزایش سرمایه این باشگاه در سامانه کدال است که باعث شد ارزش داراییهای پرسپولیس به ۱۰ هزار میلیارد ریال برسد.
با این حال تفاهم نامه ای که باشگاه پرسپولیس و البته قبل از آن باشگاه استقلال با یک بانک وابسته به شهرداری بسته است ابهاماتی را در مورد نحوه و شرایط همکاری طرفین به وجود آورده است.
به هر حال 350 میلیارد تومان می تواند سرنوشت یک بانک را تغییر دهد و از نظر مالی هم وضعیت را نسبت به سایر بانک ها متفاوت کند. باید دید باشگاه پرسپولیس در مقابل بردن این میزان پول به این بانک چه امتیازاتی را دریافت کرده است و سود حاصل از این پول کجا می رود و چه اتفاقاتی در این تفاهم نامه رخ می دهد.
باید دید چه زمانی تکلیف قراردادهای تابستانی پرسپولیس و همچنین نحوه برداشت پول از محل درآمدهای بورسی اخیر منتشر میشود تا ابهامات مربوطه در این زمینه برطرف شود. باشگاهی که در این زمینه تنها نیست و «الگوی کدر مالی» را رقیب دیرینه اش استقلال تهران با مدیرعاملی مصطفی آجورلو تکرار کرده و پیاده میکند.