آیا میزان تولیدات کشاورزی متناسب با مصرف انرژی است؟

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: آیا با میزان انرژی مصروفی واحدهای مرغداری و گلخانه‌ها، حجم تولیدات باید آمار فعلی باشد؟

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، همایش «پژوهش و فناوری ضامن جهش تولید و کشاورزی دانش‌بنیان» امروز (سه‌شنبه، ۲۷ آذر) به مناسبت هفته پژوهش با حضور معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) و جمعی از پژوهشگران بخش کشاورزی در محل سازمان «تات» برگزار شد.

اکبر فتحی ممعاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در این همایش گفت: در طول ۴۴ سال گذشته میزان تولید از ۳۳ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی امروز به ۱۳۵ میلیون تن رسیده که با پژوهش بوده است. همچنین در شرایط فعلی برای ارتقا عملکرد فقط از طریق ورود علم میسر است. در حال حاضر امنیت غذایی جمعیت ۹۰ میلیون نفری را تأمین می‌کنیم که زمانی قدرت تأمین غذایی ۳۰ میلیون نفری را نداشتیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: دانش تولیدی در مزارع ورود کرده و این نتیجه نقدی بوده که در این حوزه وجود داشت. در واقع نقد گذشته باعث شده امسال شاخص ضریب نفوذ دانش به عملکردهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اضافه شده است.

این مسئول دولتی ادامه داد: جهش تولید در دیمزارها نتیجه مطالعه است. جامعه کشاورزی کمک محققان را می‌طلبد. ضریب نفوذ در عرصه روند کندی دارد که بخشی به سن و سطح سواد بهره‌برداران برمی‌گردد که برای رفع چالش باید کاوش شود.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی یادآور شد: تغییرات اقلیم و شرایط ناترازی انرژی نیاز به تحقیقات جدید دارد و پژوهش‌های گذشته ممکن است پاسخگو امروز نباشد. به عنوان مثال، آیا با این میزان انرژی در واحدهای مرغداری و گلخانه‌ای حجم تولیدات باید آمار فعلی باشد؟

وی با بیان اینکه انتظار داریم در این خصوص پروژه پژوهشی انجام شود، گفت: اگر مطالعات در این راستا نباشد در آرشیو باقی می‌ماند و به عرصه نمی‌رسد. تحقیقات جدید به طور قطع بهره‌وری کشاورزی ما را به شکل چشمگیری افزایش می‌دهد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور اقتصادی در پایان با اشاره به تخصیص اعتبارات عنوان کرد: ممکن است برای پژوهش‌های جدید بیان شود اعتبار لازم است اما نهادهای بخش خصوصی حاضر هستند تقاضا پژوهش دهند و در این رابطه سرمایه‌گذاری می‌کنند. بنابراین، برای جهش تولید لازم است پژوهش‌ها تقاضامحور باشد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار