به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نشریه "فوکوس" آلمان در مطلبی نوشت: بسیاری از مصرف کنندگان آلمانی با نگرانی منتظر زمستان هستند. قیمت گاز در این کشور در حال انفجار است، پیش پرداختها در برخی موارد هشت برابر شده است.
با کاهش دما، ترس از زمستان سخت، آپارتمانهای سرد و قیمتهای روزافزون در آلمان افزایش مییابد. وضعیت عرضه به دلیل جنگ اوکراین متشنج است.
نشریه فوکوس در ادامه این گزارش نوشت: ما از کاربران خود خواستیم که وضعیت شخصی خود را گزارش کنند. از جمله اینکه الان چقدر باید پول بنزین بدهند؟ به نظر شما کاری که دولت چراغ راهنمایی انجام میدهد درست است یا احساس میکنید که سیاست این دولت شما را ناامید کرده است؟
نامههای متعدد در پاسخ به این پرسشها بیش از همه یک چیز را نشان می دهد و آن این است که بسیاری از آلمانیها نمیتوانند باور کنند که هزینههای انرژی آنها چقدر افزایش یافته است. حتی شهروندانی که در گذشته هرگز مجبور به توجه دقیق به هزینههای خود نبودهاند، می ترسند که دیگر نتوانند یک آپارتمان گرم در زمستان داشته باشند.
برای مثال، گویدو کوشنک از نیدرزاکسن مردی 55 ساله با همسرش در یک خانه مجردی زندگی میکند که در سال 1995 ساخته شده است.
کوشنک به عنوان رئیس بخش برای شهر هلمستد در این ایالت کار میکند و از افزایش قیمت بنزین شگفت زده شده است. کوشنک اکنون باید تقریباً هشت برابر بیشتر از چند ماه پیش برای گاز بپردازد.
کوشنک و همسرش مانند بسیاری از شهروندان آلمانی نگران زمستان هستند. وی در این شرایط نه تنها میخواهد دیرتر و کوتاه تر از وسایل گرمایش استفاده کند بلکه همچنین در نظر دارد دمای اتاق را کاهش دهد. با این حال، او در حال حاضر شک دارد که آیا این اقدامات نتیجه بخش خواهد بود یا نه.
بنجامین تولز از مونشن گلادباخ آلمان هم یک مرد 37 ساله است که به همراه همسر و فرزندانش در خانهای زندگی میکند که هفت سال پیش خریدند. هنوز پول خانه پرداخت نشده است.
تولز امیدوار است که وضعیت به زودی بهبود یابد و قیمت برق و گاز دوباره تثبیت شود. وی از دولت فدرال انتظار دارد که اقدامات لازم را انجام دهد.
وی افزود: من مایلم تعهد بیشتری از سوی سیاستمداران ببینم، به عنوان مثال در مورد رفع موانع ساخت نیروگاههای بادی و سیستمهای خورشیدی. از نظر این مهندس الکترونیک آموزش دیده، گسترش شبکه برق نیز باید بهتر پیشرفت کند.
وی در این باره گفت: تحریمها نه تنها برای روسیه، بلکه برای ما نیز به شدت آسیب رسان است. تولز میگوید از اینکه روحیه شهروندان بیشتر و بیشتر متشنج میشود، تعجب نمیکنم. وی معتقد است که حمایت از اوکراین به ویژه در میان طبقه متوسط در صورتی که مصرف کنندگان به زودی تسکین بیشتری پیدا نکنند، کاهش خواهد یافت.
وی از افزایش چشمگیر هزینههای آب و برق و گاز در کشورش سخن گفت. تولز و خانوادهاش گرمایش و آب گرم را خاموش کردهاند زیرا نگران هزینههای هولناک انرژی هستند. تولز در این باره میگوید: ما می خواهیم تا زمانی که ممکن است مصرف را پایین نگه داریم. همسرش کارمند پاره وقت است، بنابراین هر دو کار میکنند. تا به حال با درآمدشان توانسته بودند کنار بیایند.
به گفته وی به نظر می رسد آن زمانها تمام شده است. تولز میگوید: وضعیت فعلی ما را بسیار میترساند. در بدترین حالت، خانهمان را از دست میدهیم. به هر حال، اگر قیمت برق و گاز به شدت افزایش یابد، ممکن است خانواده دیگر نتوانند اقساط خانههای ییلاقی را بپردازند.
مارسل فراتزشر، رئیس مؤسسه تحقیقات اقتصادی آلمان (DIW) در ماه اوت در مورد این مشکل با تاگس شاو آلمان صحبت کرد.
او در آن زمان گفت: از هر سه خانوار یکی در آلمان پسانداز قابل توجهی ندارند که بتوانند در این مواقع بحرانی برای پوشش هزینههای گرمایشی یا خواربارفروشی، پسانداز کنند.
یک مستمری بگیر آلمانی هم که با همسرش در خانه ای 100 متری زندگی میکند در ناامیدی به سر می برد. او می نویسد: ما دیگر نمی توانیم این هزینهها را تحمل کنیم.
وی این طور توضیح می دهد که همسرم در حوزه اجتماعی کار میکند و من بازنشسته هستم. کمکها و داروها باید از حقوق بازنشستگی من و بیمه درمانی خصوصی پرداخت شود. وی در این باره گفت: این دیگر امکان پذیر نیست و حال و هوای کلی غم انگیز است.
بر اساس نظر سنجی اخیری که به سفارش زد دی اف انجام شده است: تنها یک نفر از هر ده آلمانی هنوز این گونه تصور میکنند که وضعیت اقتصادی آن ها در سال آینده بهتر از امروز خواهد بود. 40 درصد از افراد مورد بررسی حتی از وخامت اوضاع میترسند. این میزان ناامیدی از شرایط اقتصادی آینده بیسابقه بوده است.
این روزها تورم روزافزون ناشی از جنگ اوکراین در اروپا و همچنین آلمان نارضایتیهای زیادی را در بین شهروندان ایجاد کرده و بسیاری مقامات نگران وقوع ناآرامیها و آشوبهای خیابانی در اعتراض به وضعیت موجود هستند.
تورم به صورت روزافزون تمایل آلمانیها به خرید را کاهش میدهد. رئیس صندوقهای پسانداز در آلمان هم این طور ارزیابی میکند که اکثر شهروندان آلمانی بهدلیل تورم بیسابقه، بهطور فزایندهای به مرزهای مالی خود رسیدند و دیگر چیزی برای پسانداز ندارند.
نتایج نظرسنجی اخیر مؤسسه اینفراتست دیامپ بهسفارش آ.ار.دی. آلمان هم نشان میدهد که اکثر قریب به اتفاق شهروندان آلمانی در مصرف انرژی و خرید روزانه خود صرفهجویی میکنند.
خانوارهای آلمانی پس از اعمال عوارضی که با هدف کمک به پوشش هزینه نیروگاهها تعیین شد، ناچارند تقریباً 500 یورو (509 دلار) پول بیشتری در سال برای گاز پرداخت کنند.
اقتصاددانان هشدار دادند که این عوارض، به رشد تورم آلمان که بزرگترین اقتصاد اروپا بهشمار میرود، شتاب خواهد بخشید.
درخواست مشاوران اقتصادی دولت آلمان برای فعال نگه داشتن نیروگاههای هستهای