به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، عابدین خرّم روز پنجشنبه، در بیستوششمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی که در آمفی تئاتر پتروشیمی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: دو مسأله را بهعنوان راهبردیترین مسائل کشور مورد تاکید قرار دادهایم؛ با بسته شدن چاههای نفتی روبرو بودیم که با اتکا بر صادرات و تولید غیر نفتی محقق میتوان برطرف کرد همچنین قوی شدن ملت و دولت ایران که امروز مهمترین مؤلفه قوی شدن دولت و ملت حوزهی اقتصادی است و حوزههای دیگر میتوانند مکمل آن باشند.
وی ادامه داد: در جریان تحریمها یک عقبافتادگی جدی پیدا کردیم اما در دولت سیزدهم یک نگاه جدیدی در این رابطه وجود دارد، اولین آن دیپلماسی متوازن است که نگاه ما به اروپا و نگاه اروپاییها به ما بهگونهای نباشد که به دنبال دولتها و حاکمیتهایی برویم که سیاست اقتصادی خود را تحویل نمیگیرند، باید از کشورهایی که میتوانند با ما در ارتباط باشند بهعنوان فرصت استفاده کنیم.
وی افزود: در آذربایجان شرقی در طول یک سال ۲۲ دیدار کاری با سفارتها و مسئولین اقتصادی کشور در همسایگان و اوراسیا داشتیم، چند جانبه گرایی اقتصادی و روابط چند جانبه و دو جانبه نیز بسیار مهم است که باید تحقق یابد.
وی اضافه کرد: تعهد کردهایم رافع موانع باشیم و همهی مسائل دیگر توسط بخش خصوصی برطرف شود و همین مسأله باعث شد صادرات غیر نفتی نسبت به سال مشابه ۳۰ درصد افزایش یابد اما قانع نیستیم.
وی گفت: در حوزه تولید و صادرات حرکت انبساطی شروع شده است که تولیدکنندگان و صادرکنندگان ورود پیدا کردهاند، فعالیت مردم و گروههای اقتصادی منطقه هم مهم است نگاه ما به ۷۰۰ میلیون جمعیت بوده که توانستیم به ۹۰ کشور صادرات داشته باشیم.
استاندار آذربایجان شرقی متذکر شد: بازارچهها و افزایش با تفویض اختیارهای با مسئولین اقتصادی منطقه نیز مهم است، پتانسیلهای خاصی در استان داریم که همه از آن مطلع هستند اما زنجیره تولید ما ناقص است و در صادرات و تولید قطعات خودرو پتانسیل داریم اما ناقص است هماهنگ شده است افرادی که میتوانند سرمایهگذاری کنند، وارد شوند اگر این موانع تکمیل شود یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو و صادرات آن خواهیم بود.
وی ادامه داد: مسئله فرش باید به طور جدی دنبال شود، برند فرش تبریز باید یک برند رایج در صنایع دستی و صادراتی باشد، کیف و کفش در استان از محورهای تولید و صادرات است و آن را با ارتباطی که داریم توسعه خواهیم داد.
وی افزود: صنایع غذایی آذربایجان شرقی محوریترین تولیدات را به خود اختصاص میدهند اما در این حوزه هم یک انقطاع زنجیری تولید داشتهایم که با همت عزیزانی که در این عرصه فعال هستند اگر تکمیل شود از صادرکنندگان عمده صنایع غذایی خواهیم بود.
خرّم تاکید کرد: ۵.۵ میلیون تن تولیدات کشاورزی داشتهایم پیشبینی میکنیم با گسترش شهرکهای تخصصی تولیدات به هشت میلیون تن برسد و صادرات استان در این حوزه جدی و اساسی شود.
وی خاطرنشان کرد: از جمله اهدافی که دنبال میکنیم برطرف کردن پراکندگی در حوزه شرکتهای دانش بنیان است، اکوسیستم فناوری استان تعریف شده و کارخانه نوآوری استان ایجاد شده است.
وی گفت: آذربایجان شرقی هاب صادراتی تولیدات شرکتهای دانش بنیان شود که میتواند جایگزین مناسبی برای کشورهای فعال در این حوزه باشد و امروز نیروی انسانی آن بنیان نهاده شده است.
استاندار آذربایجان شرقی یادآور شد: اتاق بازرگانی قرارگاه اقتصادی استان است بخش دولتی و خصوصی جمع شده و فعالیت و اقدامات خود را شروع کرده است امیدواریم در سالهای آینده بگوییم سقف صادرات استان در سال آینده به ۱.۵ دلار رسیده است.
وی در پایان تاکید کرد: ارزش افزوده معادن کمتر از پنج درصد است که برازنده ما نیست امیدواریم با هماهنگی انجام شده بهویژه در حوزه مس که فرصت بینظیری است از استانهای صادرکننده محصولات مسی باشیم.