محمد احمدیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهارداشت:تمام زوجین نابارور زیر پوشش بیمه قرار میگیرند و تنها درصدی از هزینه ها را پرداخت میکنند.به این صورت که 90 درصد هزینه را باید بیمه پرداخت کند و تنها 10 درصد را زوجین میپردازند.ضمن اینکه اگر مراکز زیر پوشش علوم پزشکی به این مصوبه عمل نکنند متخلف محسوب میشوند.
وی افزود: زوجین نابارور اگر به هر دلیلی در روند دریافت درمان های مورد نیاز خود با مشکلی مواجه شدند با سامانه 190 تماس بگیرند، زبانه ششم این سامانه مربوط به شکایات جوانی جمعیت و موضوع قابل پیگیری است.
احمدیان عنوان کرد:با توجه به هزینههای بالای باروری رفاه حال بیمارانی که روند درمان ناباروری را طی میکنند یکی از خط مشی حوزه اجرای قانون جوانی جمعیت است بنابراین حمایتهای لازم از این زوجین انجام میشود.
مراکز درمان ناباروری در همه دانشگاههای علوم پزشکی کشور راهاندازی میشودرئیس سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: میزان ناباروری استان خراسان رضوی نسبت به سایر استانها در حد متوسط است اما درمان این قشر نیز جز اهداف مهم در حوزه اجرای قانون جوانی جمعیت است.
وی با اشاره به اینکه خدمات مستمر مراقبتی بهداشتی و درمانی نیز برای همه بانوان متاهل در سن باروری انجام می شود، اظهار کرد: در مراکز جامع خدمات سلامت و خانه های بهداشت زوجین به لحاظ توانایی باروری مورد ارزیابی قرار می گیرند و در صورت بروز مشکل به پزشکان متخصص ارجاع داده می شوند.
عضو قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مرکز ناباروری میلاد نیز با تعرفه دولتی تمام خدمات فوق تخصصی در حوزه درمان ناباروری را ارائه می دهند، گفت: با روش های نوین درمانی اکثر زوجین می توانند صاحب فرزند شوند و در این راستا حوزه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد از آنها حمایت میکند.
مدیر سلامت جمعیت، مدارس و خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که با افزایش سن افراد بین 14 تا 25 درصد زوجین نابارور میشوند، تأکید میکند: توصیه ما به ازدواج در زیر 30 سال است، هرچند که مناسبترین زمان را در بین سنین 20 تا 25 سال میدانیم.
احمدیان با اشاره به اینکه استقبال مردم از اقدامات صورت گرفته در خصوص فرزندآوری و درمان ناباروری مثمرثمر واقع شده و با استقبال قابل توجه زوجین نابارور همراه بوده است، یادآور شد: در گذشته که تمامی هزینهها آزاد بود و رقم بالایی هم داشت شاهد پیگیریهای این گروه از زوجین جهت فرزنددار شدنشان به دلیل مسائل و مشکلات مالی نبودیم، اما اکنون این موانع از سر راه زوجین نابارور برداشته شده است.
وی تأکید کرد: اگر چه در سالهای گذشته حدود سی درصد هزینههای درمان ناباروری، توسط بیمار پرداخت میشد اما اکنون با سیاستها و برنامههای جدید دانشگاه، این مبلغ به کمتر از ده درصد کاهش یافته و 90 درصد هزینهها توسط دولت و بیمهها پرداخت میگردد.