700 میلیون دلار در فاز 14 پارس جنوبی با ماشین‌سازی قرارداد بسته شد/ صادرات 30 میلیون دلاری تراکتور

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بالغ بر 700 میلیون دلار در فاز 14 پارس جنوبی با ماشین‌سازی قرارداد بسته شد و این پروژه بدون تاخیر حتی دو سال زودتر از موعد مقرر تحویل شد.
- اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سید محمد موسوی پیش از ظهر امروز در آیین رونمایی و تحویل نخستین راکتورهای بومی فوق سنگین تولید متانول اظهار داشت: ما باید روایتگر این اتفاق بزرگ در شرکت ماشین سازی باشیم، بدانید و آگاه باشید که در زمان ملی شدن صنعت نفت، کارشناس انگلیسی گفت ما از ایران می‌رویم اما یک نفر در ایران پیدا نمی‌کنید که بتواند به تجیهزات و شیرآلات نفت و گاز دست بزند در حالی که امروز پیشرفت‌های بسیاری در این زمینه کسب شده است.

وی افزود: امروز مصرف تجهیزات پزشکی در کشور 3 میلیارد دلار است که تولید یک میلیارد دلار تجهیزات پزشکی توسط 1500 شرکت خوب ایرانی انجام می‌شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: سال 80 برآوردها بر این بود که برای فازهای پارس جنوبی جوشکار فیلیپینی آورده شود، در حالی که در فاز 14 پارس جنوبی به عنوان ایرانی‌ترین فاز پارس جنوبی بالغ بر 70 درصد تجهیزات توسط کارگران و متخصصان ایرانی انجام شد، بالغ بر 700 میلیون دلار در فاز 14 پارس جنوبی با ماشین‌سازی قرارداد بسته شد و این پروژه بدون تاخیر حتی دو سال زودتر از موعد مقرر تحویل شد.

موسوی عنوان کرد: همه باید روایتگر باشید چراکه برای تولید این محصول در کشور، راه طولانی طی شده و با وجود اینکه توان دست زدن به شیرآلات وجود نداشته اما این مهم محقق شده است بنابراین امروز بلوغ بزرگی را در ماشین سازی اراک شاهد هستیم.

وی ادامه داد: اتفاق بزرگی توسط دولت در کشور رقم خورده است، زمانی کار را در این دولت تحویل گرفتیم که 65 هزار نفر در صف تراکتور بودند اما اکنون تولید تراکتور از 23 هزار به 32 هزار و امسال به 35 هزار رسیده است، امسال 30 میلیون دلار صادرات تراکتور داریم، شاهد‌یم اتفاقات بزرگی در شرکت هپکو رقم خورده و مسائل کارگری به خوبی حل شده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: ریل گذاری اصلی دولت سیزدهم بازارهای صارداتی است، الان عضویت در بریکس و امضا با اوراسیا انجام شده و اوراسیا سالانه 350 میلیارد دلار واردات دارد، امروز هیچ صنعتی مانند ماشین سازی و آذرآب وجود ندارد و این فرصتی برای صادرات محصولات است، امروز باید پایه نقطه عطفی را در ماشین سازی رقم بزنیم تا شرکت‌های داخلی و خارجی از توان این صنعت استفاده کنند، امروز دعوت می‌کنم صنایع کشور از ظرفیت ماشین سازی بازدید کنند. اینکه می‌گوییم نمی‌توانیم بهانه‌ای بیش نیست چراکه امروز شاهد ما می‌توانیم هستیم.

کنسیرسیوم اقتصادی استان مرکزی شکل گرفت

فرزاد مخلص‌الائمه، استاندار مرکزی در این آیین اظهار داشت: ماشین سازی نگین صنعت استان مرکزی و نگین صنعت سنگین کشور است، ماشین سازی یک ظرفیت بی نظیری در کشور ایجاد کرده است و اگر بخواهیم اقتصاد کشور را حرکت دهیم باید از  پدیده خام فروشی فاصله بگیریم. اما اکنون اقتصاد کشور دست به گریبان این موضوع است و تا زمانی که موضوع خام فروشی اصلاح نشود اقتصاد کشور به نقطه مطلوب نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه ماشین سازی جزو اولین‌های کشور است و امیدواریم جزو اولین‌های آینده باشد، افزود:  کنسیرسیوم اقتصادی استان با حضور صنایع و شرکت‌های استان شکل گرفته است تا با هم افزایی ویژه بتوانیم تنوع تولیدات را در کشور افزایش دهیم.

استاندار مرکزی تصریح کرد: ساخت راکتورهای بومی فوق سنگین ماشین سازی، ایران را جزو پنجمین کشور سازنده در تولید این محصول کرده است، ماشین سازی اراک یک پدیده منحصر به فرد است و برای اینکه ارزش افزوده شرکت ماشین سازی افزایش پیدا کند باید در اسرع وقت نسبت به بازسازی و نوسازی شرکت ماشین سازی اقدام شود تا جایگاه این شرکت حفظ شود. در این راستا سهامداران عمده باید پا پیش گذارند، مدل‌های مالی مناسبی برای این کار وجود دارد و مجموعه استان آماده همکاری در این زمینه را دارند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار