به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، علی جودکی شامگاه سهشنبه در اولین نشست صنعت و دانشگاه، با اشاره به ضرورت استفاده ظرفیت علمی اساتید و نخبگان دانشگاههای استان در تولیدات صنایع، اظهار داشت: به منظور تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در سالی که به نام "مهار تورم و رشد تولید" نامگذاری شده است، بهرهگیری از ظرفیتهای علمی اساتید و نخبگان دانشگاهی استان جهت به فعل رساندن ظرفیتهای بالقوه بخش صنایع از اولویتهای اداره کل صنعت، معدن و تجارت در سال 1402 است.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای صنعتی در راستای گرهگشایی از مسائل و مشکلات اقتصادی استان، افزود: هم اینک 3 هزار واحد صنعتی دارای پروانه و مجوز رسمی در استان مرکزی در حال فعالیت هستند، علاوه بر آن مجوز احداث 900 واحد صنعتی دیگر نیز صادر و در دست احداث است.
مدیرکل صمت استان مرکزی تصریح کرد: براساس آمار تعداد معادن فعال در استان 610 واحد است که معادن استان مرکزی با برخورداری از 38 نوع از انواع کانیها 2.3 تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است.
جودکی اضافه کرد: در سال قبل، از مجموع معادن استان در سال گذشته 698 میلیارد تومان حقوق دولتی دریافت شده که از این میزان 15 درصد باید به منظور توسعه زیر ساختهای منطقه در اختیار استان قرار گیرد.
مدیرکل صمت استان مرکزی با اشاره به صادرات از گمرکات استان مرکزی گفت: سال گذشته یک میلیارد و 80 میلیون دلار صادرات از گمرکات استان مرکزی صورت گرفته که این میزان با احتساب سایر کالاهای تولیدی استان که از گمرکات دیگر استانها صادر میشود، افزایش می یابد.
وی ادامه داد: با پیگیریهای انجام شدهها 223 واحد تولیدی راکد در سال گذشته در سطح استان شناسایی و به چرخه تولید بازگشته اند که اقدام بزرگی در راستای حمایت از بخش تولید بوده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی استفاده از ظرفیت اقتصاد دریایی را از برنامههای مهم استان دانست و گفت: در توافقاتی که با نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی داشته ایم، عملیات احداث مینی پالایشگاهی با مشارکت واحدهای صنعتی استان مرکزی در منطقه مکران و جاسک در دستور کار قرار گرفته است.
جودکی خاطرنشان کرد: استان مرکزی در زمینه صنایع مادر رتبه نخست کشور را دارا بوده و در سایر صنایع نیز رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است که با فعال شدن ظرفیتهای موجود در استان می توان رشد تولید را در سال 1402 رقم زد.