به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی در نشست هماندیشی با اساتید و مسوولان بسیج مهندسین کشاورزی کشور اظهار کرد: در برخی عرصههای کشاورزی تولید مازاد وجود دارد اما صنایع تبدیلی نداریم، زنجیره ارزش کشاورزی در کشور کامل نیست و کشاورز از ارزش افزوده تولید خود بیبهره است، لذا باید از صنایع تبدیلی سیار استفاده کنیم که اخیراً در این زمینه با دانشگاه شریف تفاهمنامهای را امضا کردهایم تا کارخانجات سیار توسط ابزارآلات لجستیک به مناطق مختلف فرستاده شوند.
وی ادامه داد: این کار میتواند اقتصاد در صنایع تبدیلی را افزایش دهد و اگر بسیج وارد این کار شود امور هماهنگتر خواهد شد و ارزش افزوده افزایش مییابد.
وزیر جهادکشاورزی با بیان این که ما به دنبال 5 کار اساسی هستیم که محوریترین آن امنیت غذایی است که از طریق کشاورزی قراردادی قابل انجام است، تصریح کرد: تکمیل داده و اطلاعات و ایجاد رصدخانه کشاورزی، دیپلماسی غذایی و وابستگی غذای همسایگان به تولیدات کشاورزی ایران، توسعه سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی و صدور اسناد اراضی از دیگر کارهای اساسی این وزارت است که در هویتبخشی به کشاورزان و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی نقش اساسی دارد.
وی تصریح کرد: بسیج هم در عرصه ایجاد سامانه و هم در ترویج عملکرد خوبی داشته است و اگر به وزارت جهاد کشاورزی پیوند داده شود و در مجموعه قرار گیرد میتوانیم ارزش افزوده کشاورزان را ارتقا دهیم.
نقش کلیدی بسیج مهندسین در کشاورزی قراردادی
ساداتینژاد با بیان این که در حوزه کشاورزی قراردادی بسیج مهندسین نقش کلیدی دارد، ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی قصد دارد در سال زراعی جدید، تمام گندم را به صورت کشاورزی قراردادی کشت کند و در این راستا در سال گذشته توسط شرکت بازرگانی دولتی 250 هزار هکتار گندم و در عید 1401 هم 45 هزار هکتار کشاورزی قراردادی در شالیزارها انجام داده است، در کشت قراردادی کلزا هم اقدامات آزمایشی انجام گرفته و سامانه تقریبا آماده است.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی باید کشت قراردادی را انجام دهد و در این خصوص شرکت بازرگانی دولتی ایران راه را برای حضور بخش خصوصی هموار میکند.
وزیر جهاد کشاورزی در خصوص اجرای طرح مردمیسازی یارانهها در سال جاری، گفت: از آنجایی که امسال این طرح اجرا شده است، در تامین نقدینگی کمی مشکل داریم و تقریبا به 30 هزار میلیارد تومان نقدینگی نیاز داریم که مقرر شد توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تامین شود تا بتوانیم کود، سم، بیمه، بذر را برای کشاورز تامین کنیم و در زمان برداشت و فروش محصول با کشاورز تسویه کنیم.
وی با بیان اینکه نقش بسیج در این عرصه بسیار مهم است، افزود: خروجی کار میتواند تولید گندم در کشور را افزایش دهد و به مرور در سایر اقلام هم این طرح را پیادهسازی خواهیم کرد.
ساداتینژاد خاطرنشان کرد: اگر ما شعار خودکفایی، تولید داخل و معیشت کشاورزان را میدهیم باید آن را در کشاورزی قراردادی اجرا کنیم، با کشاورزی قراردادی به افزایش بهرهوری خواهیم رسید و نقطه اتصال و پیوند وزارت جهاد کشاورزی و بسیج کشاورزی قراردادی خواهد بود.
همکاری ترویج و بسیج برای اجرای کشاورزی قراردادی
مقام عالی وزارت با اشاره به این که ترویج در زمینه کشاورزی قراردادی فعال است و میتواند در کنار بسیج قرار گیرد، عنوان کرد: کاروان بهرهوری هم توسط سازمان تات راهاندازی شده و به استانهای مختلف سفر میکند که میتواند با نیروهای بسیج در کنار کشاورزان قرار گیرد.
به گفته وی، سامانه رصد برای ارسال مشکلات مناطق مختلف کشور توسط بسیج میتواند ما را در عرصههای کشاورزی یاری دهد تا بتوانیم با سرعت بیشتر تصمیم بگیریم.
حمایت وزارت جهاد کشاورزی از طرحهای تولید خوراک دام در کشور
وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با جایگزینی خوراک دام عنوان کرد: تولید نهادهها و جایگزینی خوراک دام یکی از طرحهای وزارت جهاد کشاورزی است لذا از طرحهای تولید خوراک دام در کشور حمایت میکنیم.
وی با بیان این که رئیسجمهور دغدغه روستاها را دارند، تصریح کرد: باید تولید را در روستا افزایش دهیم و نگاهمان به احیای جهاد سازندگی است، بسیج وزارت جهاد کشاورزی میتواند جهاد سازندگی را فعال کند و در حوزه تولید کشاورزی، ایجاد مشاغل روستایی و بازسازی و احیای روستاها کمک کند.
ساداتینژاد در پایان افزود: امیدواریم زحمات بسیج به سرانجام برسد و بتوانیم از بحران جهانی امنیت غذایی و تولید غذا به سلامت عبور کنیم.
کشت قراردادی کلزا، ذرت، برنج و گندم در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی