به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از کاشان، کیومرث محمدپور صبح امروز در جمع هیئت همراه شهردار کاپان با تأکید بر نگاه ویژه مدیریت شهری در این دوره نسبت به موضوع توسعه دیپلماسی شهری، اظهار داشت: این شهر پیشرو در دیپلماسی شهری باسابقه عضویت در بیش از شش سازمان بینالمللی است.
وی ضمن اشاره به حضور کاشان در اتحادیه شهرهای تاریخی جهان و مجمع شهرداران آسیایی افزود: شورای جهانی صنایع دستی، شهرهای میراث جهانی، سازمان شهرهای متحد و حکومتهای محلی، شورای همکاری های بین شهری برای محافظت از میراث ناملموس و غیره از دیگر مجامع بینالمللی است که کاشان در آن حضور دارد.
شهردار کاشان ضمن اشاره به پتانسیلهای دیار نخستینها و سیلک به عنوان نماد این منطقه ابراز داشت: کاشان به عنوان یکی از نخستین سکونتگاههای شهرنشینی جهان با تمدن هفت هزار و 500 ساله محوطه باستانی سیلک شناخته میشود.
وی خاطرنشان کرد: از مهم ترین دستاوردهای این دیار کهن میتوان به کشف هنر سفالگری، نساجی، ذوب فلز و کاشی زرین فام اشاره کرد که آثار این تمدن بزرگ اکنون زینت بخش موزههای جهان مانند لوور فرانسه، آرمیتاژ روسیه، برلین آلمان، متروپولیتن آمریکا و غیره است.
شهردار کاشان افزود: وجود بیش از 600 خانه تاریخی با معماری متنوع که بخشی از آن به عنوان بهترین اقامتگاههای سنتی بومگردی یا همان بوتیک هتل در خاورمیانه مطرح است، این شهر را به عنوان شهر جهانی خانه معرفی کرده است.
محمدپور تأکید کرد: کاشان دارای 500هکتار بافت تاریخی است که در این میان بافت تاریخی بازار بزرگ با بیش از 60 اثر از جمله 12 کاروانسرا، مساجد، آب انبارها و غیره به طول بیش از سه کیلومتر به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای تاریخی ایران به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه بازار از گذشتههای دور محل داد و ستد و استقرار صنوفی مثل فرش فروشی، پارچهبافی، مسگری، زرگری، رنگرزی قالی و دیگر هنرهای سنتی بوده که شهرت صنایع آن از طریق سفرنامه نویسان و مستشرقین تا اوراسیا و اروپا عالمگیر بوده است، بیان کرد: از ویژگیهای خاص این بازار میتوان به وجود 12 کاروانسرا در فاصله نزدیک به یکدیگر اشاره کرد و این نوع استقرار، رونق اقتصاد و پویایی تجارت و صنعت این شهر از هزار سال قبل به عنوان یکی از جواهرات جاده ابریشم را حکایت میکند.
شهردار کاشان تأکید کرد: در حال حاضر وجود بیش از هزار کارگاه، کارخانه و شرکت صنعتی کوچک و بزرگ، این منطقه را به یکی از قطبهای صنعتی کشور تبدیل کرده و نیز حدود 70 درصد از صادرات فرش ماشینی کشور در این منطقه تولید میشود به گونهای که کاشان را به پایتخت فرش صنعتی جهان تبدیل کرده است.
محمدپور با بیان اینکه، سالانه بیش از سه هزار مترمربع فرش دستباف در منطقه تولید و به کشورهای آسیایی و اروپایی صادر میشود، گفت: منطقه فرهنگی گردشگری کاشان دارای تنوع اقلیم آب و هوایی است که از یک طرف به کوهستانهای سرسبز با گلهای رز محمدی و از طرف دیگر به کویر مرکزی ایران متصل شده و مستعد سرمایهگذاری در زمینه تولید اسانسهای مختلف گیاهی، انرژی خورشیدی، صنعت و صنایع دستی است.
"کاشان" چگونه با "فرش ماشینی" پایینترین نرخ بیکاری در ایران را ثبت کرد؟وی با بیان اینکه موقعیت ژئوپولیتیکی کاشان و کاپان و اشتراکات فرهنگی این دو شهر میتواند زمینههای امضای تفاهمنامه همکاری را برای معرفی این شهرها فراهم آورد، گفت: برپایی نمایشگاه فرش، محصولات فرهنگی و صنعتی کاشان در کاپان میتواند به عنوان یک موضوع در دستور کار قرار گیرد.
یادآور میشود، کاپان، شهرکی در جنوب غربی ارمنستان و مرکز استان سیونیک است که در 316 کیلومتر (196مایل) جنوب پایتخت ایروان واقع شده است. این شهرک در دوره شوروی قاپان نامیده میشد. نام اصلی این شهر در زمان قاجارها معدن بوده که بعدها به قاپان و از سال 1991 به کاپان تغییر یافته است.