به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از خوسف، عباس جرجانی ظهر امروز در بازدید از معدن مس قلعهزری شهرستان خوسف اظهار داشت: بیشترین اشتغالزایی در معادن مس استان مربوط به معدن مس قلعهزری در خوسف با 325 نفر است.
وی افزود: ذخیره قطعی ماده معدنی مس به عنوان یکی از مواد معدنی شاخص و راهبردی در خراسان جنوبی بیش از 27 میلیون تن است که بیشترین آن در معدن نهبندان با 15 میلیون تن است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حال حاضر 26 معدن مس در خراسان جنوبی وجود دارد، گفت: از این تعداد 20 معدن فعال است که بیشترین معادن از لحاظ تعداد مربوط به شهرستان قائنات با 8 معدن مس است.
وی گفت: استخراج سالانه معادن مس استان یک میلیون و 530 هزار تن در سطح 301 کیلومتر مربع است که در این معادن بیش از 85 میلیارد تومان سرمایهگذاری اولیه صورت گرفته است.
جرجانی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی کارخانه کنسانتره مس سولفیدی در شهرستان فردوس افزود: سیاست و اولویت حوزه صمت استان، ایجاد واحدهای فرآوری و صنایع معدنی و جلوگیری از خام فروشی به خصوص برای مواد معدنی شاخص استان است.
وی بیان کرد: زنجیره تولید و ارزش افزوده ماده معدنی مس در استان کامل شده و در حال حاضر مس کاتد به عنوان محصول نهایی مس در یکی از مجتمعهای معدنی در قاین در حال تولید است.
دستور رئیس سازمان بازرسی برای پیگیری وصول حقوق دولتی از معادن+ فیلمبخشی از سود فعالیت معادن به عمران روستایی اختصاص یابددستگاه قضا با هرگونه تعرض به معادن برخورد میکندرئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: مس کاتدی که پس از فرآوری کانسنگ مس حاصل میشود به علت خلوص بالا، در صنایع مختلفی استفاده میشود.
وی با بیان اینکه مس بیشترین کاربرد را در صنعت برق و الکترونیک دارد، تصریح کرد: از کاتد مس برای تولید مس و مفتول مس و همچنین در ساخت ورقها و لولههای مسی استفاده میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: با توجه به مزیت خراسان جنوبی در بخش معدن و اهمیت فرآوری مواد معدنی در داخل استان، در شورای معادن مصوب کردیم که ظرف 3 سال آینده هیچ گونه ماده خامی از استان خارج نشود.