به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بوشهر، 5 مرداد ماه امسال بود که حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با سفر به استان بوشهر از انبارهای اموال تملیکی استان بازدید و دستور تعیین تکلیف کالاهای رسوبی را صادر کرد. 211 روز بعد از سفر رئیس قوه قضائیه به استان بوشهر، صبح امروز در جریان بازدید مهرانگیز رئیس کل دادگستری استان بوشهر از انبارهای اموال تملیکی و گمرکات استان با اقدامات قضایی صورت گرفته تمام کالاهای موجود و رسوبی در انبارها تعیین تکلیف شدهاند.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر با اشاره به بازدید از انبارهای اموال تملیکی استان به منظور تعیین تکلیف کالاهای موجود در انبارها اظهار کرد: پس از سفر رئیس قوه قضاییه در مرداد ماه امسال به استان بوشهر و بازدید از انبارهای اموال تملیکی استان، دستوراتی را در خصوص تعیین تکلیف خودروهای دپو شده در پارکینگها و کالاهای موجود در انبارهای اموال تملیکی صادر کرد.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر بیان کرد: 301 خودروی سنگین راهسازی چندین سال در پارکینگهای استان وجود داشت که با دستور رئیس قوه قضاییه به سرعت تعیین تکلیف شدند و از طریق مزایده فروخته شدند و در حال حاضر فقط 30 دستگاه خودروی سنگین باقی ماندهاند که در فرایند فروش و برگزاری مزایده قرار دارند.
مهرانگیز بیان کرد: همچنین در زمان سفر رئیس دستگاه قضا به استان بوشهر 976 دستگاه خودروی سبک در پارکینگهای استان بلاتکلیف باقی مانده بود که 870 دستگاه از این خودروها مربوط به خودروهای ثبت سفارش شده و 106 دستگاه نیز مربوط به پرونده ایرتویا بودند که در حال حاضر در مورد خودروهای ثبت سفارش شده تنها 13 دستگاه خودرو در پارکینگها باقی مانده است که در مرحله فروش قرار دارند.
وی افزود: در رابطه با خودروهای مرتبط با پرونده ایرتویا نیز تنها 40 دستگاه خودرو در پارکینگها باقی مانده است که پرونده این خودروها در دادگاه کیفری استان تهران در حال رسیدگی است و به محض دادن نیابت از سوی دادگاه، خودروها به صاحبان آنها تحویل داده خواهد شد.
وی ادامه داد: در ارتباط با تعیین تکلیف کانتینرهای کالا در گمرکات که سالها بلاتکلیف بودند اقدامات زیادی انجام شده است و در حال حاضر تمام موارد تعیین تکلیف شدهاند و کالای بلاتکلیف که تعیین تکلیف نشده باشد در گمرکات و انبارهای اموال تملیکی استان وجود ندارد.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر تصریح کرد: درآمد سازمان اموال تملیکی استان از فروش کالا حدود 3 هزار میلیارد تومان بود و درامد گمرکات استان نیز از ابتدای سال حدود 6 هزار و 800 میلیارد تومان بوده است.
مهرانگیز افزود: همچنین در مورد 3 هزار پرونده رسوبی موجود در اداره کل تعزیرات استان طی جلساتی که با مدیران اداره کل تعزیرات استان، سازمان بنادر و گمرکات و اموال تملیکی برگزار شد به تمام پروندههای رسوبی رسیدگی شد و در حال حاضر فقط 100 پرونده جاری در اداره کل تعزیرات استان در حال رسیدگی است.
وی تصریح کرد: درآمد اداره کل تعزیرات استان حدود 100 میلیارد تومان براورد شده است.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر با اشاره به بازدید از تمام پارکینگها و انبارهای اموال تملیکی و گمرکات استان بیان کرد: در حال حاضر تمام کالاهای موجود در انبارهای استان تعیین تکلیف شدهاند و پروندههای موجود، پروندههای به روز هستند و مشکلی وجود ندارد.
براساس این گزارش، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه، 5 مرداد ماه در سفر به استان بوشهر با حضور در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر، در بازدیدی چهارساعت و نیمه وضعیت این منطقه اقتصادی را از حیث فرآیندهای مختلف ناظر بر ورود و خروج کالاها و نگهداری آنها، مورد نظارت، بررسی و ارزیابی قرار داد.
در جریان بازدید رئیس قوه قضائیه از منطقه ویژه اقتصادی بوشهر، وضعیت 30 کانتینر بلاتکلیف در این منطقه ویژه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت، کانتینرهایی که در جریان انبارگردانیهای اداره بنادر و دریانوردی بوشهر کشف شده بودند، اما سابقه و اطلاعاتی از این کانتینرها در هیچکدام از سامانههای اداره بنادر و دریانوردی بوشهر وجود نداشت، علاوه بر این، طبق استعلام از یکی از شرکتهای مالک این کانتینرها، آنها نیز از محتوای داخل این کانتینرها اظهار بیاطلاعی کرده بودند.
رئیس دستگاه قضا در جریان این بازدید میدانی، با دستور شکستن پلمب برخی از این کانتینرها که از دهه 80 تاکنون بلاتکلیف بودند، نسبت به انجام اقدامات قانونی برای تعیین تکلیف آنها دستورهای مقتضی را صادر کرد.
رئیس دستگاه قضا در ادامه بازدید از انبارهای گمرک بوشهر از بخش نگهداری خودروهای لوکس این گمرک بازدید به عمل آورد؛ در این بخش بالغ بر 976 دستگاه خودروی لوکس وجود داشت که 22 دستگاه از آنها متروکه شده بودند و فقط 90 دستگاه از آنها به سازمان اموال تملیکی گزارش شده بودند.
در ادامه بازدید از انبارهای گمرک بوشهر، از بخش نگهداری ماشینآلات سنگین راهسازی در این گمرک بازدید به عمل آورد؛ بیش از 300 دستگاه ماشینآلات سنگین ویژه راهسازی که مستعمل شده بودند در این بخش نگهداری میشد که مشکل ترخیص آنها نیز ناظر بر عدم برخورداری از مجوز «کمیسیون ماده یک آییننامه اجرایی مقررات صادرات و واردات در راستای حمایت از تولید» بود.
رئیس قوه قضاییه در هنگام بازدید از این بخش به گفتگوی مستقیم و بیواسطه با صاحبان این ماشینآلات پرداخت و در راستای رفع مشکلات و مسائل آنها دستورات مقتضی را صادر کرد.