ایران اکونا - در ماههای ابتدایی امسال که بازار ارز درگیر افزایش قیمتها شد، رئیس کل بانک مرکزی این امر را موقتی دانست و برنامه خود برای مدیریت بازار ارز را جلوگیری از رفتارهای سفتهبازانه نه ارزپاشی اعلام کرده بود.
همتی معتقد بود هیچ بانک مرکزی متعهد و آگاهی، منابع خود را در بازار نمیپاشد و بانک مرکزی قطعا با نوسانات سفته بازی مقابله میکند.
حال در پی افزایشهای چشمگیر قیمت ارز در روزهای اخیر، بانک مرکزی دو تصمیم جدید گرفته که یکی عرضه روزانه ۵۰ میلیون دلار ارز در بازار اسکناس ارز و دیگری افزایش سقف خرید در بازار توسط صرافیها و بانکها است. به عبارت دیگر، همتی بر خلاف صحبتهای گذشته خود برای مدیریت و آرامش بازار ارز اقدام به ارزپاشی کرده است.
در این راستا، کارشناسان اقتصادی معتقدند این اقدام بانک مرکزی بر بازار ارز بی تاثیر نیست اما آن را منوط به شکلگیری چشماندازی روشن برای اقتصاد کشور، کاهش کسری بودجه، ایجاد رشد اقتصادی، افزایش نرخ بهره بانکی و... میدانند.
آنطور که گزارشهای بانک مرکزی در این زمینه منتشر شده، بیانگر این است که طی ۴ روز عرضه در بازار متشکل ارزی بیش از ۳۰۰ میلیون در این بازار اسکناس عرضه شده است اما صرافیها در هر بار عرضه چیزی حدود ۳۰۰ هزار دلار تا ۱ میلیون دلار خریداری کردهاند بنابراین، از میلیونها دلار ارزپاشی بانک مرکزی استقبال قابل توجهی صورت نمیگیرد و جای سوال دارد در شرایطی که کشور با کمبود ارز مواجه است و بسیاری از کالاها به تخصیص ارز احتیاج دارند، چرا این حجم ارز به بازار عرضه میشود درحالیکه تقاضایی برای آن وجود ندارد؟
انتهای پیام