الکساندر شالنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش گفت، با وجود اعلام خروج بسیاری از شرکتهای خارجی از روسیه در واکنش به درگیری بین مسکو و کی یف، اکثر شرکتهای غربی در روسیه به فعالیت خود ادامه میدهند.
شالنبرگ در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در روز جمعه در وین ضمن اذعان به شکست تحریمهای غرب علیه روسیه گفت که شرکتهای اتریشی «به شدت درگیر» روسیه و اوکراین هستند. او تاکید کرد که اتریش ششمین سرمایه گذار بزرگ در اقتصاد اوکراین است.
وزیر امور خارجه مدعی شد: شرکتهای اتریشی در کنار ۹۵ درصد از کل شرکتهای غربی، نیز در روسیه حضور داشتند و تا حدی هنوز هم حضور دارند. شالنبرگ اصرار داشت که محدودیتهای بینالمللی اعمال شده بر مسکو در مورد عملیات نظامی این کشور علیه اوکراین باید «کاملاً رعایت شود... هیچ استثنایی وجود ندارد.»
او همچنین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را به استفاده از گاز و غلات به عنوان اهرم فشار در میان بن بست اقتصادی با غرب متهم کرد. شالنبرگ گفت که برای وین و واشنگتن مهم است که با توجه به درگیری بین روسیه و اوکراین «ر کنار هم بایستند».
هفته گذشته، پولیتیکو گزارش داد که واشنگتن بانک رایف اشتاین یکی از بزرگترین بانکهای اتریش، Raiffeisen Bank International را برای خروج از روسیه تحت فشار قرار داده است. بر اساس این رسانه، آنا موریس، معاون موقت وزیر خزانه داری آمریکا به مقامات اتریشی و نمایندگان این شرکت گفته است که در صورت عدم رعایت این تقاضا، خطر بسته شدن بانک در سیستم مالی ایالات متحده وجود دارد.
رایف اشتاین گفت که از فوریه ۲۰۲۲ فعالیتهای خود در روسیه را به میزان قابل توجهی کاهش داده است، اما همچنان تمایلی به خروج از این کشور ندارد، زیرا تقریباً نیمی از سود خود را در سال گذشته در آنجا تولید کرده است.
فایننشال تایمز در ماه اکتبر ادعا کرد که مقامات روسیه شرکتهای خارجی را از برداشت سود خود از این کشور در واکنش به تحریمهای غرب منع کرده اند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در آن زمان مستقیماً این گزارش را تایید نکرد، اما گفت که با توجه به «شبه جنگی» که توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا علیه روسیه انجام میشود، «رژیم ویژه» برای شرکتهای غربی که خروج میکنند برقرار است.
اپل، IKEA، مایکروسافت، آیبیام، شل، مکدونالدز، فولکس واگن، پورشه، تویوتا و اچ اند ام از جمله اولین شرکتهایی بودند که پس از شروع جنگ بین مسکو و کییف در سال ۲۰۲۲ روسیه را ترک کردند، اما بسیاری از شرکتهای خارجی ترجیح دادند در این کشور باقی بمانند. آنها به مالکیت روسیه یا تغییر نام تجاری تغییر میکنند.
باشگاه خبرنگاران جوان بینالملل اروپا و آمریکا