به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمودرضا یوسفی در جلسه بررسی وضعیت اعتبارات سال جاری بانکهای عامل و ارائه راهکارهای تامین مالی و سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی از طریق شبکه بانکی اظهارداشت: نیاز واقعی بخش صنعت، معدن، تجارت و کشاورزی احصاء و صندوقهای فعال استان مورد پایش قرار گرفته متاسفانه امروز بخش خصوصی گرفتار کمبود منابع مالی است و باید راهکاری بابت این موضوع ارائه شود.
وی با اشاره به اینکه امروز تنها گزینهای که به بخش تولید استان کمک میکند تامین اعتبارات در قالب تسهیلات است، بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر بیش از 50 درصد واحدهای تولیدی استان تعطیل هستند و وضعیت بسیار نامطلوبی بر واحدها حاکم شده است.
مدیرعامل شرکت مهراس کویر با بیان اینکه از سال گذشته انتقال حساب شرکتهای بزرگ استان مطرح شده است، اظهار داشت: این شرکتها از اینکه انتظارات آنها در استان برآورده نمیشود گلایه مند هستند.
یوسفی با اشاره به اینکه یکی از دلایل فاصله افتادن بین بخش خصوصی و بانکها حاصل نشدن رضایت، ناامیدی و بی انگیزگی واحدها است، عنوان کرد: اتاق بازرگانی میتواند به عنوان واسطه بخش خصوصی و بانکها ارتباطات را شکل و تعاملها را افزایش دهد.
نماینده بانک توسعه تعاون استان خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: رفتار اعتباری که هر ساله به بانکها تحت عنوان سیاست اعتباری ابلاغ می شود کاملا شفاف و مشخص است.
رضا ملایی با اشاره به اینکه امروز سیاست دولت بیشتر بر حوزه مسکن است، افزود: متاسفانه طی دو سال گذشته بانکها تحت فشار بانک مرکزی جهت رعایت دستورالعملها و ناترازی بودهاند.
وی با بیان اینکه اولویت بانک مرکزی تکالیف دولت است گفت: تمایل دولت نیز به سمت اوراق گام و ابزارهای تعهدی است.
نماینده بانک توسعه تعاون استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه متاسفانه حسابهای اصلی شرکتهای بزرگ استان در دیگر شهرها در گردش است عنوان کرد: منابع این شرکتها باید به استان برگردد تا سیستم بانکی قویتری داشته باشیم.
نماینده بانک توسعه صادرات خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: در زمینه نحوه مصرف تسهیلات انحرافهایی وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد.
ضیفی با بیان اینکه جذب مشتری و بازاریابی در استان خراسان جنوبی بسیار سخت است، افزود: بانک توسعه صادرات در حوزه ابزارهای جدید و شرایط سرمایه در گردش میتواند بسته به دستورالعملها آمادگی همکاری با شرکتها را داشته باشد.
نماینده بانک توسعه صادرات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تعامل بین صنعت و معدن، اتاق بازرگانی و بانکها بسیار ضعیف است، گفت: انعطاف پذیری و کم ریسک بودن در استان خراسان جنوبی بسیار محسوس است.
ضیفی، با بیان اینکه هر سه ماه یکبار باید جلسهای بین بخش خصوصی و بانکها برگزار شود، عنوان کرد: قطعا برگزاری این چنین جلساتی در برطرف کردن مشکلات واحدها موثر خواهد بود.
نماینده بانک گردشگری نیز با اشاره به اینکه عمده منابع ما منابع گران قیمت است، اظهار داشت: با توجه به سیاستهای بانک مرکزی در دو سال گذشته اعتبارسنجیها بسیار سخت شده است.
شهرام اسدزاده افزود: بانک میتواند تشویقیهایی که برای بانکها پیش بینی شده را برای واحدهای تولیدی در نظر بگیرد.
نماینده بانک آینده، نیز در این جلسه بیان کرد: اتاق بازرگانی میتوانند واسطهای بین تولید ننده و کسانی که مبادلات تجاری انجام میدهند باشد و کمک شایانی به بانکها داشته باشد.
وی با بیان اینکه معرفی تجار به بانکها از سوی اتاق بازرگانی میتواند سیستم بانکی را قوی کند افزود: متاسفانه در حال حاضر صرافی در استان وجود ندارد که اتاق بازرگانی در این حوزه نیز میتواند ورود کند.
اسدزاده با اشاره به اینکه امروز مطالبات بانکی بسیار زیاد است، عنوان کرد: اتاق بازرگانی میتواند دورههای آموزشی جهت اخذ تسهیلات از بانکها برای شرکتها پیش بینی کند.
محمدحسین فرهمند نماینده بانک قرض الحسنه مهر ایران، در این جلسه با اشاره به اینکه 56 درصد منابع شبکه بانکی در تهران متمرکز است، اظهار داشت: امروز تنها 43 صدم درصد منابع کل کشور در اختیار شبکه بانکی خراسان جنوبی است.
وی ادامه داد: این اعداد و ارقام نشان میدهد تورم منابع در تهران و مهاجرت منابع از استانها در حال افزایش است.
فرهمند با بیان اینکه امروز دولت سعی دارد نقش حمایتی داشته باشد، افزود: در حال حاضر در مجموع 41 همت منابع به خراسان جنوبی اختصاص یافته که از این میزان 22 همت تنها به حوزه مسکن اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه مشکل مجموعه بانکهای خراسان جنوبی عدم توازن منابع و مصارف است گفت: متاسفانه هزینه تمام شده خدمات در خراسان جنوبی بسیاربالاست.
نماینده بانک ملت در این جلسه اظهار داشت: یکی از مسائلی که بانک مرکزی تمرکز زیادی بر آن دارد حفظ حد مجاز داراییها و سپر نقدینگی در شبکه بانکی است.
وی با بیان اینکه اکثر شبکه بانکی استان خراسان جنوبی دارای ناتوازنی هستند، افزود: با توجه به اینکه تسهیلات تکلیف روز به روز در حال افزایش است مشکل انحراف سیستم بانکی قابل حل نیست. شبکه بانکی در حد توان از صنعت و تولید دفاع کرده است.
میثم چمنی، نماینده پست بانک نیز در این جلسه بیان کرد: دولت تمام منابع بانکی را به سمت اهداف خود هدایت کرده است.
وی با بیان اینکه پست بانک، بانک عامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است افزود: شرکتهای حوزه فاوا اگر تسهیلاتی را در بحث تبصره 18 بخواهند میتوانند از طریق این بانک اقدام کنند.
چمنی باشاره به اینکه بانکها در پرداخت تسهیلات از محل منابع داخلی در مذیقه است، افزود: توقع واحدها تخصیص منابع از بانکهای استان است در صورتی که پس از رشد و توسعه اخلاق مشتری مداری را رعایت نمیکنند و منابع خود را به دیگر مجموعهها انتقال میدهند.
وی گفت: باید جلسهای بین واحدهای بزرگ استان و مدیران بانکی استان برگزار شود.
علیرضا قاسمی نماینده بانک کشاورزی در این جلسه با اشاره به اینکه ناترازی در سیستم بانکی از عمدهترین مشکلات بانکها در خراسان جنوبی است، عنوان کرد: واحدهای صنعتی بزرگ که حساب آنها در خارج از استان است نه تنها بر سیستم بانکی تاثیرگذار هستند بلکه در شاخصهای عملکردی گمرک، مالیات و دیگر شرکت های خدماتی تاثیرگذار خواهند بود.
قاسمی با بیان اینکه متاسفانه واحدها بعد از یک دوره تولید و سوددهی حساب خود را به دیگر مجموعهها انتقال میدهند، افزود: یکی از مشکلات سیستم بانکی این است که دولتمردان تمامی اختیارات را در پایتخت متمرکز کردهاند.
محمد حیدری نماینده بانک مرکزی نیز در این جلسه بیان کرد: امروز یکی از راهکارهای توسعه استان استفاده از اختیارات قانونی مقام عالی استان و نمایندگان برای برگشت فروش منابعی که از استان خارج میشود.
وی افزود: استقبال از صنعتگر و سرمایه گذار در خراسان جنوبی بسیار بالا است و گاهی دچار جوزدگی میشوند.