به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ آخرین روزهای تیرماه سال 1401، ازبکستان میزبان سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری و هیئتی 40 نفره از شرکتهای دانشبنیان و خلاق بود تا زمینه برای توسعه همکاریهای فناورانه دو کشور فراهم شود. دیدار و گفتوگو با معاون نخستوزیر، وزیر توسعه نوآوری ازبکستان، شرکت در نشست علم و فناوری دو کشور، نمایشگاه محصولات و دستاوردهای صادراتی ایرانساخت بخشی از سفر معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری به ازبکستان بود.
2 ماه پس از این سفر؛ رئیس دولت سیزدهم به دعوت همتای ازبکستانی خود و برای شرکت در بیستودومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، به ازبکستان سفر کرد تا حجم تبادلات تجاری و فناورانه دو کشور و صادرات محصولات ایرانساخت به کشور ازبکستان افزایش یابد. سفری که پس از 20 سال وقفه اتفاق افتاد و دستاوردهای تجاری و فناورانه زیادی برای کشور داشت.
پیرو سفر معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به ازبکستان و برگزاری نشستهای فناوری و تجاری با طرفهای ازبکی و ابراز علاقه ازبکستان برای توسعه همکاریهای تجاری و فناوری با جمهوری اسلامی ایران و ارتقاء سطح همکاریها از سطح تفاهمنامه به موافقتنامه بین دولتها سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهوری کشورمان به این کشور سفر کرد.
در این سفر و در حاشیه اجلاس شانگهای که در سمرقند ازبکستان برگزار شد موافقتنامه چند جانبه همکاریهای فناوری بین کشور ایران و ازبکستان با نمایندگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت توسعه نوآوری ازبکستان از طرف رئیس کمیسیون هماهنگیهای اقتصادی ایران جناب آقای فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت و آقای عبدالرحمان او وزیر توسعه نوآوری ازبکستان به امضا رسید.
در این توافقنامه دو کشور متعهد به اجرای پروژههای مشترک فناوری توسعه صادرات محصولات دانشبنیان ایران به ازبکستان و نیز توسعه سرمایهگذاری مشترک در حوزه تولید محصولات فناورانه و نوآورانه شدند. با توجه به تاکید دو رئیسجمهوری مبنی بر اولویت همکاریهای نوآورانه و فناورانه بین دو کشور پیشبینی میشود در آینده نزدیک شاهد افزایش سطح صادرات و تجارت محصولات نوآورانه و فناورانه بین دو کشور باشیم.
امضای تفاهمنامه سازمان مناطق آزاد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوریمعاونت علمی پاسخ دهد؛ علت کمتوجهی به تولیدات دانشبنیانِ پرریسک و با تکنولوژی بالا چیست؟