به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید اسماعیل موسوی در خطبههای این هفته نماز جمعه شهر محمودآباد با اشاره به نامگذاری سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان «سال مهار تورم و رشد تولید» اظهار کرد: مهار تورم جنبه سلبی و رشد تولید جنبه ایجابی این شعار است و هر دو مکمل یکدیگر هستند.
وی با برشمردن بخشی از عوامل تورم در کشور بیان کرد: فشار تقاضا، فشار هزینهها و تورم ساختاری از مهمترین دلایل افزایش تورم در این کشور است.
امام جمعه محمودآباد نمونه بیان کرد: شناسایی و تضعیف عوامل تورم، برخورد با آثار تورم از طریق اقداماتی همچون پرداخت یارانهها، تأسیس و گسترش انواع بیمهها مانند بیمه بیکاری، تأمین اجتماعی و… و کمک به قشرهایی که از تورم آسیب میبینند و در نهایت مبارزه با تورم از طریق اقداماتی همچون نرخ گذاری روی کالاها از جمله گامهایی است که در مهار تورم مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مدیریت نقدینگی از مهمترین عوامل پیشگیری از تورم است تصریح کرد: کاهش هزینهها و وابستگی بودجه کشور به درآمدهای نفتی، کنترل ترازنامه بانکها و انضباط و شفافیت مالی ازجمله مواردی است که نقش مهمی در کنترل تورم دارند و اقتضائات موجود در کشور حکم میکند با توجه به شعار سال، دولت سیزدهم در حل این موضوعات اهتمام جدی به خرج دهد.
حجتالاسلام موسوی ادامه داد: تعیین اولویتهای اصلی تولید، شفافیت، رقابت و بهبود محیط کسب و کار و ارتقای امنیت سرمایهگذاری و کنترل قاچاق و مدیریت واردات در کشور از مهمترین الزامات رشد تولید در کشور است.
وی بیان کرد: رشد تولید در ایران به عوامل مختلفی از جمله حمایت از سرمایهگذاری، پرداخت انواع تسهیلات ارزی و معافیتهای منضبط مالیاتی، ارائه امکانات تشویقکننده بستگی دارد که دولت انقلابی سیزدهم باید بلافاصله و باتوجه به تجارب درسآموز یکسال و نیم گذشته برای تحقق آن گامهای بلند بردارد.
امام جمعه محمودآباد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش مسافرتها در نوروز گفت: در آموزههای دینی ما تاکید شده که حفظ جان یک نفر، مانند حفظ جان همه انسانهاست چرا که بالاترین موهبت الهی، جان آدمی است. با این وصف، کشته شدن هموطنان در تصادفات رانندگی که متأسفانه بیشتر آنان را جوانان عزیزمان تشکیل میدهند، علاوه بر آثار جانگداز روحی و عاطفی، دارای پیامدهای زیانبار اقتصادی و همچنین تبعات اجتماعی غیر قابل جبران است.
وی با بیان اینکه طبق اعلام مرکز پلیس راهور فراجا، در نوروز گذشته بیش از ١١۰۰ کشته داشتیم، تاکید کرد: مسئولان معتقدند که ۷۰ درصد این تصادفات مربوط به عامل انسانی است.
حجت الاسلام موسوی در پایان یادآور شد: بهترین راهکار برای کاهش تصادفات رانندگی در آینده، آموزش و فرهنگسازی از همان دوران ابتدایی در مدرسه است چرا که سن کودکی مناسبترین سن برای یادگیری است به طوری که آموزشهای داده شده در ذهن آنها نهادینه میشود.