به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از قزوین ، فاطمه محمدبیگی امروز در مراسم روز ماما که در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، اظهار داشت: کمترین میزان تولد و زادوولد در کشور ما مربوط به 7 استان برخوردار کشور شامل استانهای اصفهان، سمنان، گیلان، گلستان، مازندران، قزوین و تهران است و بنابراین طبقه متوسط به بالای ما که برخوردارتر هستند، کمترین میزان فرزند را دارند.
وی اضافه کرد: این نشان میدهد که در حوزه تصمیمگیری برای فرزندآوری عوامل فرهنگی و اجتماعی نقش بیشتری از عوامل اقتصادی دارند. در این حوزه سبک زندگی غربی، ترس از هزینههای تربیتی، نگرش منفی به آینده، ترس از مسئولیتپذیری و این نگاه اشتباه که فرزند هزینه است، موضوعاتی هستند که موجب شدند برخی زوجهای جوان نخواهند حس پدر شدن و مادر شدن را تجربه کنند.
محمدبیگی با بیان اینکه جامعه مامایی نقش بسیار مهمی در القای نگرش مثبت یا منفی در حوزه فرزندآوری دارد، خطاب به ماماهای قزوینی گفت: آن آقایی که همسرش را پیش یک ماما میآورد و نوع برخورد ماما و استرسهای موجود در مشاورههای مامایی را میبیند، از شما تأثیر میپذیرد؛ چه برسد به آن خانمی که شما به او خدمت میکنید.
وی با بیان اینکه پدیده سالمندی جمعیتی 2 سال است که در ایران شروع شده، ادامه داد: از سال 1400 وارد پدیده سالمندی جمعیتی شدیم و این پدیده سالمندی در دهه 1420 به حدی شدت پیدا میکند که بیشترین جمعیت سالمند تاریخ کشور را خواهیم داشت و جمعیت مراقبان و کسانی که سالمندان را نگهداری میکنند، به پایینترین حد خواهد رسید.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به رشد 3 برابری نرخ سالمندی در کشور گفت: میزان افزایش سالمندی در کشور ما در مقایسه با سایر کشورهای دنیا بینظیر است و اگر نرخ سالمندی با همین وضعیت افزایش پیدا کند، کشور ما را فلج میکند و باید در 20 سال آینده به تعداد مدارس خانه سالمندان بسازیم.
محمدبیگی افزود: باید از خود بپرسیم که وقتی پیر شویم، چه کسانی از ما مراقبت خواهند کرد؟ اگر ما پیر شویم، صندوقهای بازنشستگی ورشکسته خواهند شد و اگر فرزندی نداشته باشیم، چه کسی در دوران پیری به ما مستمری و حقوق بازنشستگی خواهد داد؟ فرزندان ما هستند که باید 60 ساله شوند و بیمهپرداز صندوقهای بیمه تأمین اجتماعی شوند تا چرخ بیمه بچرخد و بتوانیم در روزهای پیری مستمری بگیریم.
وی ادامه داد: بنابراین هر فرزندی که ماماهای ما مسبب تولدش میشوند، میتوانند یک تولیدکننده یا نیروی کار جدید در جامعه ما باشند و حتی در دیدگاههای اقتصادی صرف هم جمعیت عامل رشد و توسعه کشورها عنوان شده است.
نایب رئیس کمیسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس در ادامه صحبتهایش در طرح پزشکی خانواده نقش جامعه مامایی بسیار بد دیده شده بود، گفت: به همین خاطر از وزیر بهداشت و شورای عالی بیمه سلامت گلهمند شدیم و به آنها گفتیم که اجازه نمیدهیم طرح پزشک خانواده به این شکل اجرا شود. نقش جامعه مامایی باید در این طرح به صورت مجزا دیده شود، چون هر مامایی درس خوانده و تخصص ویژه خود را دارد.
محمدبیگی با بیان اینکه طرح پزشک خانواده با اصلاحات صورتگرفته به طرح «سلامت خانواده» تبدیل شده است، افزود: در این طرح نقش جامعه مامایی به درستی دیده شده که البته باز هم جای کار دارد.
وی ادامه داد: ارتقای آموزش و مهارت مامایی، تدوین رشتههای کارشناسیارشد و دکتری در حوزه سلامت باروری، افزایش پذیرش دانشجو در رشتههای تخصصی و فوق تخصصی مرتبط با جامعه مامایی و افزایش پذیرش ماماها به عنوان کارکنان بیمارستانها، درمانگاه و مراکز بهداشتی از جمله طرحهایی است که در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دنبال میکنیم.