به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، تیمور تیموریان مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان فعال در عرصه گیاهان دارویی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: گیاه (آنغوزه) گیاهی مرتعی است که به صورت وحشی رشد میکند.
وی با بیان اینکه این گیاه در کشورهای مختلف دارای واریتهها و گونههای مختلفی است، افزود: در کشورما نیز رشد این گیاه امکان پذیر است از این رو انغوزه در شیراز، شمال و جنوب خراسان، اصفهان و طبس رشد می کند.
به گفته وی، این گیاه در کشورهای تاجیکستان و افغانستان نیز رشد می کند ولی صمغ و خواص با رشد یافته های آنغوزه در ایران متفاوت است.
وی با تاکید بر اینکه آنغوزه یک گیاه کم مصرف در آب است و برای خوراک دام میتواند به صرفه و مفید باشد، گفت:این گیاه در شرایط ۲۵۰ میلیمتر بارش در سال رشد میکند.
تیموریان با بیان اینکه این گیاه را به روش های علمی کشت و برداشت کرده ایم، گفت: نشاهای این گیاه را در شرکت نگهداری می کنیم تا به اراضی کشت منتقل شوند؛برداشت ۱۸ تن انغوزه در برنامه های این شرکت است.
به گفته مدیر شرکت، جمعیت این گونه گیاهی به شدت در حال آسیب بوده از این رو کشت آن در شرکت از انقراض محلی آن جلوگیری کرد؛ آنغوزه یک گیاه وحشی است و جوانه زنی آن بسیار اندک و کمتر از یک تا ۲ درصد است.
وی عنوان کرد: جوانههای تهیه شده از این گیاه در شرکت، اماده انتقال و عرضه است.
تیموریان با تاکید بر اینکه درصد زنده مانی این گیاه در عرصه بیش از ۸۰ درصد برآورد میشود، گفت: ما از این گیاه ۸ محصول تولید کردیم که اسانس آنغوزه یکی از محصولات جانبی این گیاه به شمار می رود.
وی با تایک بر اینکه اسانس این گیاه برای تولید عطر در دنیا استفاده می شود، گفت: درصدد فروش و صادرات این اسانس هستیم زیرا با وجود این ماده در عطر، ماندگاری عطر افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه از دیگر کاربردهای این گیاه برای ادویه است، گفت: هدف ما صادرات چنین گیاهی به هند است که در تولید ادویه کاربرد دارد.
تیموریان گفت: این گیاه همچنین دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است و تحقیقات آنها نشان می دهد میتواند عفونتهای ریه را درمان کند.