معاون وزیر جهاد کشاورزی به مهر پاسخ داد؛

کاهش ۳۰ درصدی سرانه مصرف مرغ/ دامپینگ ترکیه در بازارهای جهانی

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه مصرف سرانه مرغ در کشور ۳۰ درصد کاهش یافته است، گفت: با اعطای کالابرگ و کارت الکترونیک محصولات پروتئینی، این مسئله جبران خواهد شد.

به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار مهر، حسین دماوندی نژاد در مراسم افتتاحیه بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی دام، طیور و آبزیان در جمع خبرنگاران درباره افزایش قیمت مرغ به بیش از ۶۵ هزار تومان گفت: شاید در مناطقی از شهر گران فروشی اتفاق افتاده باشد اما قیمت مرغ این رقم نیست.

وی با اشاره به اینکه ما به استان‌ها ابلاغ کردیم که ذخایر مرغ را در حداکثر میزان به بازار تزریق کنند، اضافه کرد: قیمت مرغ زنده امروز حداکثر ۴۲ هزار تومان بوده و بر این اساس قیمت مرغ گرم برای مصرف کننده نیز باید ۶۰ هزار تومان باشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره اینکه اگر صادرات محصولات پروتئینی باعث افزایش قیمت می‌شود، چرا وزارت جهاد کشاورزی اجازه صادرات این محصولات را می‌دهد؟ گفت: صادرات اگر با برنامه باشد، نه تنها به بازار داخل آسیب نمی‌زند بلکه برای کشور ایجاد ثروت می‌کند.

دماوندی نژاد در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه تولید کنندگان مرغ و تخم مرغ معتقدند که به دلیل افزایش شدید قیمت تمام شده تولید در داخل کشور امکان رقابت با کشورهایی مانند ترکیه در بازارهای جهانی وجود ندارد و به همین جهت ما قادر به صادرات این محصولات نیستیم، تصریح کرد: در حال حاضر زنجیره‌های تولید در کشور فعالیت می‌کنند که برای این زنجیره‌ها امکان صادرات مهیا است و به این امر مشغول هستند. ضمن اینکه کشور ترکیه در این زمینه دامپینگ قیمتی انجام داده که منجر به ایجاد مشکل برای صادر کنندگان ایرانی شده و ما در حال مدیریت این مسئله هستیم تا صادرات از سر گرفته شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اینکه تولید کنندگان مرغ و تخم مرغ خواستار اصلاح قیمت این محصولات شده‌اند، ادامه داد: قرار است هفته آخر شهریور ماه جلسه‌ای در این زمینه با معاون اول رئیس جمهور برگزار شود و در این جلسه بحث قیمت بررسی خواهد شد و اگر قرار باشد اتفاقی در این حوزه رخ دهد، در آن جلسه مشخص خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین در مورد صادرات دام توضیح داد که سقف صادرات مشخص و شیوه نامه اجرایی آن نیز ابلاغ شده است. منتها صادرات دام دارای دوره ۲۱ روزه قرنطینه است و فعلاً دام‌ها در این دوران به سر می‌برند و به محض اتمام قرنطینه، اولین محموله دام از کشور خارج می‌شود.

دماوندی نژاد درباره کاهش میزان جوجه‌ریزی در کشور نیز خاطرنشان کرد: ما با توجه به اینکه تقاضا کاهش پیدا کرده بود میزان جوجه‌ریزی را نیز کاهش دادیم تا بازار مدیریت شود اما گله‌های مادر را حفظ کردیم و تخم مرغ‌های نطفه دار را نیز در سردخانه‌ها نگاه داشته‌ایم تا در شرایط ضروری آنها را به چرخه تولید برگردانیم که این اتفاق در حال حاضر رخ داده و بخشی از این گله‌ها و تخم مرغ‌های نطفه دار به چرخه تولید بازگشتند.

وی میزان جوجه‌ریزی را در ماه گذشته ۹۸ میلیون قطعه اعلام کرد.

این مقام مسئول درباره اینکه کاهش تقاضا برای مرغ گوشتی چه میزان بوده است؟ گفت: بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس، مصرف سرانه حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده که البته ما رقم ۵۰ درصد را قبول نداریم اما میزان ۳۰ درصد را تأیید می‌کنیم.

به گفته دماوندی نژاد با تخصیص کالابرگ و کارت‌های الکترونیکی که قرار است برای خرید محصولات پروتئینی اختصاص یابد، این کاهش تقاضا جبران خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی دام، طیور و آبزیان ادامه داد: ظرفیت تولید خوراک دام و طیور در کشور ما بین ۲۴ تا ۲۷ میلیون تن و میزان مصرف کشور حدود ۲۱ میلیون تن است بنابراین ما می‌توانیم مازاد این رقم را صادر کنیم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم که ایران به هاب منطقه در این حوزه تبدیل شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار