به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری رویترز روز سهشنبه با استناد به بررسی صورت گرفته توسط موسسه تحقیقات اشتغال (IAB) گزارش داد که انتظار میرود اقتصاد آلمان تا سال 2030 بیش از 260 میلیارد یورو (265 میلیارد دلار) از ارزش افزوده خود را به دلیل جنگ اوکراین و قیمت بالای انرژی از دست بدهد.
بر اساس این مطالعه، تولید ناخالص داخلی آلمان (GDP) در سال 2023، 1.7 درصد کمتر خواهد بود، در حالی که این کشور حدود 240 هزار شغل کمتر خواهد داشت.
همچنین پیش بینی میشود که اشتغال تا سال 2026 در این سطح باقی بماند، زمانی که انتظار می رود اثرات پس از بحران های فعلی پایان یابد.
تشدید بحران گاز در اروپا اقتصاد آلمان را وارد رکود میکنداعتراف اولاف شولتز به ضربه تحریمهای روسیه به اقتصاد آلمانانتظار میرود صنعت گردشگری این کشور که در حال حاضر به علت بحران کووید-19 به شدت ضعیف شده است، با کاهش قدرت خرید مصرفکنندگان، بیشترین ضربه را متحمل شود.
سایر بخشهایی که احتمالاً تحت تأثیر قرار میگیرند، صنایع شیمیایی و تولید فلز هستند، چرا که به شدت به منابع انرژی وابسته هستند.
این مطالعه همچنین نشان میدهد که قیمتهای انرژی در مقایسه با قبل از عملیات نظامی روسیه در اوکراین و قبل از جنگ تحریمها بین اتحادیه اروپا و روسیه، 160 درصد افزایش یافته است.
به گفته موسسه تحقیقات اشتغال، اگر قرار باشد این قیمتها باز هم افزایش یابد که اگر برلین خرید انرژی از روسیه را متوقف کند همین اتفاق خواهد افتاد، انتظار میرود تولید اقتصادی آلمان در سال 2023 تقریباً 4 درصد کمتر از چیزی باشد که میتوانست بدون فشارهای فعلی به آن برسد.
پیش از این در سال جاری میلادی، پنج مرکز تحقیقات اقتصادی برتر آلمان پیشبینی مشترکی را در مورد تأثیر وضعیت فعلی بر تولید ناخالص داخلی این کشور منتشر کردند.
آنها تخمین زدند که آلمان می تواند اندکی کمتر، یعنی 220 میلیارد یورو از تولید ناخالص داخلی خود را از دست بدهد، اما در مدت زمان کوتاه تری یعنی در عرض دو سال این اتفاق خواهد افتاد.
آنها همچنین پیشبینی کردند که اگر برلین موضع خود را در مورد عرضه انرژی روسیه تغییر ندهد، این کشور بالاترین نرخ تورم را در تاریخ مدرن خود تجربه خواهد کرد و احتمالاً وارد یک رکود خواهد شد.