به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از زاهدان، محمد کرمی امشب در جلسه شورای هماهنگی بانکهای استان سیستان و بلوچستان با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با سفرای ایران در کشورهای مختلف، اظهار داشت: نیازسنجی کشورهای هدف و ظرفیتهای سیستان و بلوچستان در حوزه مبادلات اقتصادی و بررسی طرحها و برنامههای لازم برای توسعه اقتصادی و تجاری استان در حال پیگیری است. صادرات و واردات کالا و همچنین ورود استان به عرصه تبادلات بینالمللی نیازمند برنامهریزی دقیق است و عدم پایداری در صادرات باعث کاهش اعتماد تجار خواهد شد.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به واردات 60 میلیارد دلاری کشور پاکستان, بیان کرد: سهم استان سیستان و بلوچستان به عنوان همسایه این کشور کمتر از یک میلیارد دلار است که باید با برنامهریزی مناسب افزایش یابد.
وی با اشاره به راهاندازی بازاچههای مشترک تجاری با کشورهای مختلف، گفت: میتوان فرآوری محصولات مختلف معدنی، کشاورزی، خشکبار و آجیل را در استان انجام و سپس صادر شود.
کرمی با اشاره به امکان تبادلات تجاری استان سیستان و بلوچستان با کشورهای مختلف، اذعان کرد: حمل و نقل یک صنعت دارای گردش مالی بالا است.
استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر پتانسیل حوزه تجارت استان در زمینه محصولات کشاورزی، تصریح کرد: کاشت 500 هکتار نخل خرمای مرغوب و ایجاد 600 هزار هکتاری باغات موز در زرآباد و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی بمپور از جمله ظرفیتهای فعال بخش کشاورزی استان است. باید به سرعت ظرفیتهای مختلف فعال شود و با برنامهریزی در این بخش به سوی خودکفایی در تولیدات محصولات کشاورزی در استان و صادرات آن حرکت کنیم.
وی با اشاره به ظرفیت سواحل مکران گفت: بندر چابهار با اقیانوسها ارتباط دارد و یک ظرفیت بینظیر است. ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری مواد معدنی یکی از عوامل توسعه اقتصادی است، البته توسعه معادن باید با دقت و بدون فرسایش خاک باشد.
کرمی به اقدامات صورت گرفته در زمینه طراحی شهر ساحلی، اقتصاد دریا پایه، شیلات، دامداری، شرکتهای دانش بنیان و اقتصاد مبتنی بر مردم اشاره کرد و با تاکید بر اینکه شرکت تعاونیهای دانشبنیان برای برقراری عدالت در حوزه توسعه اقتصادی است، اذعان کرد: ایجاد اشتغال با ظرفیت پنلهای خورشیدی هم در زمینه توانمندسازی اقتصادی و افزایش تولید برق در استان در دستور کار است.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت فراهم کردن زیرساختها، بیان کرد: در بخش مسکن واگذاری زمینها برای ساخت مسکن، طراحی شهرهای گردشگری، افزایش خانه باغها و در بخش جادهای افزایش بخش ریلی، افزایش گارگاههای وابسته به خطوط ریلی، تعداد کشندهها، آسفالت جادهها و افزایش تعداد پروازها پیگیری شده است.