به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از زنجان، نیمه تیرماه سال 98 بود که حجتالاسلام محسن کرمی بهعنوان دادستان وقت زنجان آغاز به کار کرد؛ در همان روزهای ابتدایی استقرار وی در دادستانی، اقدامات بسیار مهمی در راستای مقابله با فساد در استان رخ داد. دستگیری مدیرعامل وقت آبفا و رئیس وقت اتاق بازرگانی بخشی از اقدامات خوب کرمی بود.
یکی از اتهاماتی که به رئیس وقت اتاق بازرگانی وارد بود، صدور کارتهای بازرگانی جعلی بود، البته نظیر رئیس وقت اتاق بازرگانی زنجان در سطح کشور بسیار زیاد است و فریبخوردگان باید سالهای سال بابت این کارتها بدهی مالیاتی پرداخت کنند.
حال با تمام این تفاسیر، یکی از مشکلاتی که این روزها گریبانگیر برخی از اقشار جامعه شده است موضوع کارت بازرگانی جعلی است. موضوع از این قرار است در سالهای گذشته بهراحتی و بدون استعلامات کارت بازرگانی صادر میشد و همین موضوع فرصت را برای بسیاری از تجار و مفسدان اقتصادی ایجاد کرد که با فریب دادن برخی جوانان، کودکان و حتی افراد مسن جامعه، آنها را قانع کنند که کارتهای بازرگانی خود را در اختیار آنها قرار دهند.
عدم آگاهی و اطلاع درست و همین طور وجود مشکلات اقتصادی در نزد اقشار ضعیف جامعه سبب شد که این افراد به راحتی و با هزینههای جزئی اسیر دام این مفسدان اقتصادی و برخی تجار شوند.
نهایتاً همین تجار و مفسدان با کارت بازرگانی این اقشار، واردات و صادرات بسیار گستردهای را در حوزههای مختلف انجام دادند و امروزه مالیاتهای بسیار سنگینی به فریبخوردگان تحمیل شده و طبق قانون این افراد باید مالیات همان واردات و صادرات را پرداخت کنند. نکته قابل توجه اینجاست که مالیاتهای واردات از چند صد میلیون آغاز شده و حتی برای برخی از این افراد چندین میلیارد تومان مالیات ثبت شده است.
پیگیریهای خبرنگار تسنیم نشان میدهد که در استان زنجان همانند سایر استانها، برخی از این جوانان و نوجوانان و اقشار ضعیف جامعه و روستایی اسیر فریب این تجار باهوش و مفسدان اقتصادی شدهاند و آن چیز که مسلم است طبق قانون باید مالیات این واردات را حتی به اجبار پرداخت کنند چرا که خودشان تعهدات محضری را امضا کردهاند.
مزایای کارت هوشمند بازرگانی؛ از حذف عملکرد سلیقهای کارشناسان تا جلوگیری از تخلفهاروایتی دستاول از توسعه دیپلماسی اقتصادی دولت؛ هفتهای نیست که مقامات کشورها در تهران نباشند/ سوءاستفاده از چندهزار کارت بازرگانی برای بازنگرداندن ارزخداحافظی با واردات به نام کودک و پیرزن با صدور کارت بازرگانی هوشمندالبته خوشبختانه چند مدتی است کارت بازرگانی هوشمند توسط وزارت صمت رونمایی شد و صدور آن نیازمند استعلامات متعددی از دستگاههای مختلف است که نکته قابل توجه این است که 25 استعلام از 20 دستگاه کمتر از یک ساعت دریافت میشود و با این روش دیگر خبری نمیشنویم که به نام یک پیرزن یا کودکی ارقام بالایی صادر یا وارد کشور کنند؛ ولی ای کاش این قانون حداقل یک دهه زودتر اجرا میشد تا بسیاری از این اقشار اسیر دامهای این مفسدان نمیشدند.
اکبر محمدی که یکی از این فریبخوردگان است در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: چند سال پیش بود که چند نفر ناشناس به بنده مراجعه کردند. آنها گفتند به ازای اینکه اقدام به دریافت کارت بازرگانی کنم و این کارت را در اختیار آنها بگذارم وجه نقدی به بنده میپردازند. آنها اعلام کردند یک سری کارهای محدود با این کارت انجام خواهند داد و هیچگونه ضرری به من وارد نخواهد شد.
وی گفت: در آن زمان بنده به شدت به پول نیاز داشتم؛ حدود 3 میلیون تومان به بنده پول دادند و در یکی از بهترین رستورانهای شهر ناهار هم دادند. تعهدات محضری هم گرفتند و چند وقتی از آنها خبری نبود تا اینکه از اداره مالیاتی به بنده اخطار پرداخت مالیات آمد و حسابهایم مسدود شد.
محمدی گفت: به ادارهکل امور مالیاتی مراجعه کردم و به بنده اطلاع دادند شما واردات انجام دادید و باید مالیاتش را که حدود 800 میلیون تومان است بپردازید. بنده شوکه شدم و گفتم من کشاورز هستم و اصلاً تاجر نیستم و حتی خارج از کشور هم نرفتم.
وی اضافه کرد: کارمندان امور مالیاتی مستندات خودشان را به بنده نشان دادند و حق با آنها بود. مستندات نشان میداد با کارت بازرگانی بنده چندین میلیارد واردات انجام شده و مالیات را هم من باید بپردازم. حتی شکایت بنده هم راه به جایی نبرد چرا که تمام تعهدات محضری را به صورت سفید امضا کرده بودم.
محمدی گفت: ادارهکل امور مالیاتی استان شرایط پرداخت را برای بنده تسهیل کرد و با پرداخت اقساطی موافقت کرد و قرار شد ماهیانه یک مبلغی را واریز کنم و با این حساب کتابها تا آخر عمر بدهکار امور مالیاتی خواهم بود.
از سوی دیگر رضایی یکی دیگر از فریب خوردگان به خبرنگار تسنیم گفت: در آن زمان شغل مناسبی نداشتم و نیازمند پول بودم. به راحتی و با چند میلیون تومان پول بنده را فریب دادند و واردات میلیاردی خود را با کارت بازرگانی بنده انجام دادند و حال باید من مالیات آنها را بپردازم.
وی افزود: پس از جذب در یکی از دستگاههای دولتی، اخیراً اخطاریهای از سوی سازمان امور مالیاتی دریافت کردم. پس از پیگیری متوجه به اسم من صادرات چند میلیون دلار صورت گرفته و طبق قانون بنده باید مالیات آن را بدهم.
رضایی گفت: بنده توانایی پرداخت آن را به صورت یک جا ندارم و قرار است ماهیانه نیمی از حقوق بنده برای پرداخت بدهی به حساب سازمان امور مالیاتی واریز شود. بدهی به قدری بالاست که عمر بنده هم کفاف پرداخت آن را نمیدهد و مابقی آن را باید فرزندانم پرداخت کنند.
در همین راستا ، خبرنگار تسنیم مصاحبه کوتاهی را در خصوص این مشکل با فیروز شکوری مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان انجام داد.
شکوری در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم گفت: مشکلات اقتصادی در نزد اقشار ضعیف جامعه سبب شد که این افراد به راحتی بابت چند میلیون تومان پول نقد فریب بخورند و این فریب برایشان بسیار گران تمام شد.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته سامانه قوی برای استعلام وجود نداشت و صدور کارتهای بازرگانی به راحتی انجام میشد، گفت: همین موضوع کافی بود که برخی تجار و مفسدان اقتصادی از آب گلآلوده ماهی بگیرند و از پرداخت مالیاتهای سنگین به دولت فرار کنند.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان اضافه کرد: روزانه مراجعان زیادی دارم که درگیر این مشکل هستند و خودشان هم قبول دارند که بهخاطر چند میلیون تومان و یک نهار فریب خوردند. طبق قانون آنها موظف هستند مالیات را پرداخت کنند چرا که واردات و یا صادرات با کارت بازرگانی آنها صورت گرفته است و فقط سازمان امور مالیاتی در راستای حمایت از آنان، مالیاتشان را تقسیط میکند.
وی گفت: بسیاری از فریب خوردگان زنجانی، توسط چند شخص از استان اردبیل فریب خوردند و چون تعهدنامه محضری امضا کردهاند و با امضای خودشان تأیید کردهاند، نمیتوانند کاری کنند. در آن زمان افراد به خاطر دریافت چند میلیون پول اصرارهای زیادی داشتند کارت بازرگانی دریافت کنند و نتیجه آن کارشان برایشان گران تمام شده است.
شکوری با ابراز خرسندی از تصحیح قانون صدور کارت بازرگانی هوشمند گفت: این موضوع سبب شد که به راحتی کارت بازرگانی به نام افراد مختلف همانند پیرزن و یا کودک ، صادر نشود. وی تاکید کرد: مفسدان اقتصای با این شیوه به اهداف شومشان رسیدند و مالیاتهایی خود را گردن این اقشار ضعیف جامعه با این شیوه انداختند.
از سوی دیگر ناصر فغفوری مدیرکل صمت استان زنجان با ابراز تاسف از صدور کارتهای بازرگانی به اقشار مختلف گفت: این کار سبب شد که بسیاری از اقشار متضرر شوند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه صدور کارت بازرگانی اصلاح شد، گفت: دیگر تجار نمیتواند با کارت بازرگانی اشخاص دیگر واردات و صادرات کنند.
این مسئول صدور کارتهای بازرگانی جعلی را ضربه به تولید ملی دانست و افزود: خوشبختانه از سال گذشته صدور کارتهای بازرگانی هدفمند شده و چندین دستگاههای اجرایی و نظارتی باید در خصوص صدور کارت بازرگانی نظر دهند.
امیرعلی مسیبی معاون بازرگانی ادارهکل صمت استان زنجان هم در گفتوگو با تسنیم اظهار کرد: وجود کارتهای بازرگانی جعلی بسیار به تولید کشور ضربه وارد کرد.
وی گفت: هنوز آماری در زمینه میزان خسارت وجود ندارد ولی طبق برآورد ضربه های سنگینی به تولید وارد کرد. البته زنجان به نسبت به سایرهای استانهای کشور وضعیت قابل قبولی داشت و میزان کارتهای بازرگانی جعلی کمتری صادر شده بود.