به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری مهر، سرهنگ رسول جلیلیان اظهار داشت: با توجه به افزایش کسب و کارهای مجازی، خریدهای اینترنتی در کشور نیز روز به روز ماهیت دیگری به خود گرفته که ضروری است کاربران هنگام خرید از این سایتها از هویت اصلی آنها مطلع شوند.
وی افزود: خانوادهها برای خرید لوازم آموزشی اصالت کالا را مد نظر قرار داده است، چرا که در برخی مواقع تبلیغات غیرواقعی وجود دارد که در آنها هویت واقعی فروشنده و مکان وی مشخص نیست.
رئیس پلیس فتای البرز بیان داشت: کاربران هنگام خرید اینترنتی از رایانه و موبایل شخصی استفاده کنند و در صورت امکان از دستگاههای تلفن دیگران اقدام به خرید نکنند چرا که ممکن است آلوده به بدافزار باشد و اطلاعات کارتبانکی را سرقت کنند.
سرهنگ جلیلیان گفت: امروزه که خریدهای فیزیکی کاهش یافته و مردم برای مایحتاج خود از خریدهای مجازی استفاده میکنند باید مراقبت بیشتری در حسابهای بانکی خود داشته باشند ضمن آنکه کاربران در خریدهای اینترنتی به نکات امنیتی در این فضا توجه بیشتری داشته تا گرفتار کلاهبرداران مجازی نشوند.
این مقام انتظامی اضافه کرد: کلاهبرداران با ترفند خاصی نظیر ایجاد صفحات جعلی پرداختهای بانک و فروشگاههای مجازی جعلی از کاربران اطلاعات بانکی، شماره کارت، رمز اینترنتی CVV۲ و تاریخ انقضای کارت را اخذ و سپس اقدام به برداشت غیر مجاز میکنند.
سرهنگ جلیلیان گفت: کاربران قبل از خرید یک بار اطلاعات کارت بانکی را در درگاهی که قصد خرید دارند به اشتباه وارد کنند چنانچه ادامه عملیات انجام شد بدانند که درگاه جعلی است.
رئیس پلیس فتای البرز خاطرنشان کرد: مردم قبل از خرید مجازی باید از اصلی بودن صفحه سایت و نشانی اینترنتی مطمئن شوند تا در دام درگاههای جعلی قرار نگیرند، در غیر این صورت کلاهبرداران با ترفندهای خاص مانند ایجاد صفحات جعلی از حسابهای بانکی مردم برداشت خواهند کرد.
این مقام انتظامی یادآور شد: مجرمان سایبری با طراحی صفحات جعلی شبیه به صفحات پرداخت بانک به دنبال سرقت اطلاعات بانکی هموطنان هستند که کاربران باید با دقت در آدرس سایت اصلی دقت داشته باشند چرا که تمام سایتهای معتبر و مهم از پروتکل https استفاده میشود.
وی تاکید کرد: کاربران در صورت اطلاع از اینگونه موارد بلافاصله مراتب را از طریق تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا اعلام کنند.