چشم انداز تیره و تار اقتصاد آلمان در سایه جنگ اوکراین

با توجه به پیامدهای اقتصادی جنگ اوکراین و افزایش قیمت‌ها و تورم روزافزون در آلمان کارشناسان اقتصادی چشم انداز تیره و تاری را برای اقتصاد این کشور ترسیم می‌کنند.
- اخبار بین الملل -

به گزارش ایران اکونا به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "ویرتشافتز ووخه" آلمان در مطلبی نوشت: وضعیت اقتصاد آلمان در ماه سپتامبر به میزان قابل توجهی بدتر شد. موسسه اقتصادی ایفو در آلمان روز دوشنبه اعلام کرد، فضای کسب و کار با 4.3 واحد کاهش نسبت به ماه قبل به 84.3 واحد رسید.

حال و هوای طبقات اجرایی شرکت های آلمانی بدتر از آن چیزی است که از زمان آغاز بحران کرونا بوده است. موسسه اقتصادی ایفو روز دوشنبه بر اساس نظرسنجی خود ازبین حدود 9000 مدیر اجرایی اعلام کرد، شاخص فضای کسب و کار این موسسه از 88.6 به 84.3 در سپتامبر کاهش یافت که پایین‌ترین سطح از ماه می 2020 است. اقتصاددانان تنها انتظار کاهش به 87.0 واحد را داشتند.

کلمنس فوئست، رئیس این انستیتو اقتصادی برجسته در آلمان گفت: اقتصاد آلمان در حال سقوط به سمت رکود است. بدبینی نسبت به ماه های آینده به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. سازمان همکاری و توسعه اقتصادی OECD نیز بدبین است و انتظار دارد اقتصاد آلمان در سال 2023 کوچک شود.

کلاوس وهلراب، کارشناس اقتصادی ایفو هم در مصاحبه با رویترز گفت: ما در همه زمینه‌ها شاهد یک رشد منفی بزرگ هستیم. به ویژه بخش های انرژی به شدت نسبت به زمستان بدبین هستند. رئیس انستیتو ایفو نیز توضیح داد که این صنعت با نگرانی زیادی به شش ماه آینده نگاه می کند. آخرین بار انتظارات در آوریل 2020 بسیار بدبینانه بود. احساسات تقریباً در همه بخش ها بدتر شده است.

یورگ کرامر، اقتصاددان ارشد کامرزبانک آلمان تاکید کرد که شاخص کل ایفو بیش از هر زمان دیگری نشانه رکود در نیمه سال زمستان است. شوک قیمت انرژی باعث سقوط قدرت خرید مصرف کنندگان شده و تولید بسیاری از شرکت ها را بی سود می کند. کرامر گفت: آلمان به دلیل افزایش شدید قیمت واردات انرژی فقیرتر شده است. ما از نظر اقتصادی با زمستان سختی روبرو هستیم.

مایکل هلشتاین، اقتصاددان ارشد بانک DZ، انتظار رکود اقتصادی در آلمان را دارد. وی در این باره گفت: برای سال 2023 ما انتظار داریم که تولید اقتصادی آلمان تقریباً دو درصد کاهش یابد.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) انتظار دارد اقتصاد آلمان در سال آینده 0.7 درصد کوچک شود که این 2.4 واحد کمتر از پیش بینی در ماه ژوئن است. در سال جاری، OECD انتظار دارد اقتصاد آلمان 1.2 درصد رشد کند که 0.7 واحد کمتر از پیش بینی قبل است. اقتصاد جهانی در سال جاری شتاب خود را از دست داد. انتظار می‌رود اقتصاد جهانی امسال 3 درصد رشد کند، اما در سال 2023 تنها 2.2 درصد رشد کند.

وهلراب به رویترز گفت، صنعت آلمان نیز این احساس را دارد، زیرا تنگناهای تحویل آنها دوباره بدتر شده است. بر اساس این نظر سنجی دو سوم کل شرکت ها از تنگناها شکایت داشتند که حدود چهار درصد بیشتر از ماه اوت است. هیچ تسکینی برای تورم دیده نمی شود. انتظارات قیمت دوباره افزایش یافته است، بیش از هر دو شرکت یکی افزایش قیمت را اعلام کرده است. اخیراً، قیمت مصرف کننده در آلمان در ماه اوت 7.9 درصد افزایش یافته است. بوندسبانک افزایش بیشتر قیمت ها در ماه سپتامبر را پیش بینی می کند و معتقد است نرخ تورم دو رقمی در ماه های آینده امکان پذیر است.

این بررسی نشان می دهد که در بخش خدمات هم وضعیت در حال سقوط است. صنعت مهمان‌نوازی به‌ویژه از زمان‌های سخت می‌ترسد. در تجارت، فضای کسب و کار دوباره بدتر شده است. در خرده‌فروشی، انتظارات حتی به پایین‌ترین حد خود رسید. این شاخص در بخش ساخت‌وساز نیز کاهش قابل‌توجهی داشت.

علیرغم پیامدهای جنگ اوکراین، اقتصاد آلمان همچنان موفق شد در بهار به رشد کوچک 0.1 درصدی دست یابد. با این حال، در حال حاضر به دلیل بدتر شدن بحران انرژی و تورم بالا، چشم انداز تیره و تار است. بوندسبانک انتظار دارد که اقتصاد در سه ماهه تابستانی که رو به پایان است تا حدودی منقبض شود و حتی در پایان سال 2022 و آغاز سال 2023 شتاب خود را به صورت محسوسی از دست بدهد.

قیمت انرژی و مواد غذایی به شدت در آلمان در حال افزایش است. طبق یک نظرسنجی اخیر، از هر ده آلمانی چهار نفر موفق به پس انداز حداکثر 100 یورو در ماه می شوند.

بر این اساس چهار نفر از هر ده نفر در آلمان بیش از 100 یورو در ماه پس انداز نمی کنند. نتایج این نظرسنجی که توسط ارائه‌دهنده خدمات نوآوری Zühlke انجام شده است از هر ده نفر (11 درصد) یک نفر از 1000 پاسخ‌دهنده اظهار داشتند که چیزی پس انداز نمی کنند. بیشتر به این دلیل که در پایان ماه پولی باقی نمانده است. قیمت انرژی و مواد غذایی اخیرا به شدت افزایش یافته است.

با این حال، تورم که ماه هاست به شدت بالا بوده است، بسیاری از شهروندان را نیز نسبت به موضوع پس انداز حساس کرده است. 62 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی پاسخ را از میان تعدادی از گزینه های داده شده انتخاب کردند و این طور گفتند که: "من می خواهم بیشتر به موضوع سرمایه گذاری بپردازم." در گروه سنی 18 تا 29 سال، 77 درصد این موضوع را بیان کردند.

تورم بالا بخصوص یک سناریوی تهدید برای جوانان است. آنها متوجه شده اند که باید فوراً وارد عمل شوند تا بعداً معیشت امنی داشته باشند.

در این نظرسنجی، اکثریت یک بالشتک مالی برای مواقع اضطراری (54 درصد) را به عنوان یک هدف پس انداز نام بردند. تعطیلات (47 درصد) و بازنشستگی (41 درصد) نیز در صدر فهرست قرار دارند. در این نظرسنجی، 23 درصد از 1000 شرکت کننده، سرمایه گذاری سرمایه را به عنوان یک هدف پس انداز اعلام کردند.

اعتراضات شهروندان آلمانی به گرانی و سیاست‌های دولتآلمان قرارداد واردات گاز طبیعی مایع با امارات امضا کرد

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار