به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا رییس سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که در راستای مبارزه با فرار مالیاتی، اقدامات وصول مالیات یکی از ابربدهکاران مالیاتی که با شگردهای خاص در طول 5 هزار و پانصد و بیست روز اقدام به فرار مالیاتی کرده بود، انجام و از طریق شناسایی املاک و جریان فروش کالا با استفاده از حساب دیگران در مرحله وصول قرار گرفت.
وی با بیان اینکه این بدهکار مالیاتی بیش از 24 شرکت در هشت استان کشور دارد و در این مدت بیش از 12 هزار و هشتصد میلیارد ریال بدهی مالیاتی داشته است، گفت: بخش عمده ای از بدهی های مالیاتی و بانکی مربوط به شرکت های اقماری نامبرده که جزء شرکت های بورسی نیز می باشند، با اخذ وکالت نامه های بلاعزل توسط ایشان به نفع شرکت های سهامی خاص تأمین دلیل شده یا پس از تملک آنها توسط بانک ها بابت بدهی معوقه مجددا برای شرکت های سهامی خاص خود خریداری گردیده است.
جزئیات ترفتندهای فرار مالیاتی 1300 میلیارد تومانی یک شرکت بورسی
با توجه به پیگیریهای انجام شده، این فرد که مدیر یکی از هلدینگهای بزرگ اقتصادی است، هر سال متناسب با شعار سال اقدام به ارسال نامه به دستگاههای دولتی میکرده است و با عنوان اشتغالزایی و تولید امور مالیاتی را مزاحم معرفی میکرده است. این شخص وقتی متوجه میشده که سازمان امور مالیاتی قصد توقیف اموال او را دارد، اموال را در رهن بانک یا بیمه قرار میداده است.
به این ترتیب سازمان امور مالیاتی دیگر امکان توقیف اموال را نداشته است. در مواردی که اموال توقیف میشده است نیز با مکاتبه و پیگیری تلاش میکرد تا فک پلمپ انجام شود. این فرد 19 پرونده مالیاتی در استانهای مختلف از جمله قزوین، اصفهان، همدان، خوزستان، غرب تهران، جنوب تهران، اداره مودیان متوسط و معوقات مشکوک الوصول دارد.
با توجه به تعداد این پروندهها به طور مثال به اداره مالیات قزوین اعلام میکرده است که در خوزستان پرونده استرداد مالیات دارد. تا کار استعلام مربوط به پروندهها انجام شود، خود سه ماه زمان میبرد. یکی دیگر از اقدامات این فرد تغییر مدام هیئت مدیره شرکتهای زیر مجموعه برای اخلال در ساختار حسابرسی است. وکالتهایی نیز که از اشخاص مختلف دریافت میکرد و یا به آنها میداد نیز کار سازمان امور مالیاتی را پیچیدهتر میکرد.
به گفته سازمان امور مالیاتی 90 فقره پلاک ثبتی مربوط به املاک با ارزش از این فرد توقیف شده است. برخی از این املاک ارزش مالی بسیار زیادی داشته است و به سبب اینکه ارزش دارایی بسیار بیشتر از پرونده مالیاتی بوده است، با استفاده از نامه قوه قضاییه رفع توقیف میکرده است.
البته در گذشته 50 کامیون مربوط به این فرد توقیف و در مزایده به فروش رسیده است. اخیرا نیز 10 تا 12 کامیون دیگر توقیف و به مزایده گذاشته شده است. از این جهت که برند این هلدینگ و املاک او بسیار گران قیمت و تعداد پروندهها نیز زیاد است، سازمان امور مالیاتی با چالش مواجه شده است.
در حال حاضر اموال نام برده که بدهی مالیاتی معادل یک هزار و 281 میلیارد تومان دارد توقیف شده است. با توجه به جزئیات این پرونده، اصل بدهی مالیاتی این شخص 364 میلیارد تومان است اما با احتساب جرایم عدم پرداخت مالیات 15 ساله که برابر 917 میلیارد تومان است، رقم مالیات در مجموع به همان عدد هزار و 281 میلیارد تومان میرسد.
با وجود جرایم، این فرد با عدم پرداخت مالیات در 15 سال گذشته با توجه به تورم بخش املاک و رشد داراییهای خود نه تنها ضرر نکرده بلکه افزایش دارایی بسیار قابل توجهی را شاهد بوده است. البته در زمان حاضر سازمان امور مالیاتی با تجمیع پروندههای این فرد در استان تهران در تلاش برای وصول مالیات است.
لازم به ذکر است، 28 شرکت در زیر مجموعه هلدینگ متعقل به این فراری بزرگ مالیاتی قرار دارد که براساس بررسیهای انجام شده از جانب سازمان امور مالیاتی مشخص شده تنها 5 یا 6 شرکت از این تعداد فعال هستند و مابقی شرکتهای کاغذی بوده و برای جابهجایی اموال از آنها استفاده میشود. این در حالی است که سرمایه این شرکتها ثابت است و تغییری نمیکند.
شنیدهها حاکی از این است که همین امروز که بحث وصول مالیات و جرایم مربوط به آن در مسیر اجرا قرار گرفته است نیز فرد مورد اشاره با پیگیریهایی که انجام داده است بخشودگی مالیاتی دریافت کرده و رقم مالیاتی مربوطه کاهش یافته است.