محمدحسین کاویانی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنابر آمار سالانه ۱۸۰ هزار تن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است که ۸۰ تا ۸۵ هزار تن محصول در کشور تولید و مابقی از طریق واردات تامین می شود.
به گفته او، برای حمایت از تولیدکنندگان داخل باید از واردات پنبه در زمان برداشت محصول داخل جلوگیری شود یا به گونه ای مجوز واردات داده شود تا محصول تولید داخل روی دست تولیدکننده نماند.
کاویانی ادامه داد: صنعت نساجی ادعا می کند که نقدینگی لازم برای خرید پنبه تولیدی مازاد ندارد، در حالیکه دولت باید پنبه های مازاد کشاورزان را خریداری کند تا کشاورزان بتوانند برای کشت پنبه در آغاز سال زراعی جدید، نهاده های مورد نیاز خریداری کنند.
مدیرعامل صندوق پنبه از آغاز کشت پنبه در اواخر فروردین خبر داد و گفت: در دهه سوم فروردین با گرم شدن هوا، کشت پنبه در استان گلستان آغاز می شود.
او با بیان اینکه پتانسیل تولید بیش از ۱۸۰ هزار تن پنبه در کشور وجود دارد، افزود: تجربه سنوات قبل نشان داده که اگر قیمت پنبه ۳ برابر نرخ گندم باشد، سطح زیرکشت این محصول به سبب صرفه اقتصادی محصول افزایش می یابد. لذا انتظار می رود قیمت هر کیلو وش ۵۵ هزار تومان اعلام شود.
مدیرعامل صندوق پنبه گفت: اگر قیمت پنبه کمتر از ۲ برابر نرخ گندم باشد، انتظار افزایش سطح زیرکشت را نداریم. لذا امیدواریم این محصول استراتژیک مورد توجه دولت قرار بگیرد تا کشاورزان رغبت بیشتری داشته باشند.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی