به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرگزاری تسنیم از ارومیه، روز شنبه این هفته بود که این رسانه کلیپی از معطلی صدها تریلی که به مقصد کشور ترکیه بارگیری شده بودند، در مرز سرو استان آذربایجان غربی منتشر کرد. همین موضوع سبب شد که گمرکات این استان به این گزارش واکنش نشان دهد و خالد جنگجو ناظر گمرکات استان آذربایجان غربی در این زمینه توضیحاتی را ارائه کند.
معطلی 10 روزه رانندگان در مرز سِرُو آذربایجان غربیخالد جنگجو ناظر گمرکات استان آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: اواخر اسفند ماه سال گذشته یک نشستی بین رؤسای گمرکات ایران و ترکیه برگزار شد و توافقات خوبی در راستای تسهیل و روانسازی و افزایش تجارت دو کشور صورت گرفت؛ کشور ترکیه از لحاظ صادرات و واردات ارتباط خوبی با کشور ما دارد و حتی ترکیه یک کریدوری برای گذر محصولات کشورمان به قاره اروپا است.
وی ادامه داد: یک توافقاتی صورت گرفت و یک برنامه عملیاتی در چند بند امضا شد؛ توسعه و تجاریسازی مرزهای آذربایجان غربی هم جزو این توافقات بود و خوشبختانه باید عرض کنم که اتفاقات خوبی در راه است. ولی از آنجایی که فقط چند روز از توافقات گذشته و در تعطیلات نوروزی قرار داریم طبیعی است نواقصات رفع نشده باشد. وضعیت محوطه مرز سرو از طرف کشور ترکیه بسیار کوچک است و ظرفیت گذر این حجم از تریلی و کامیون ندارد. از سوی دیگر با توجه به اینکه در فصل صادرات میوه قرار داریم، ترکیه باید محصولات ما را برای نمونهگیری به آزمایشگاه ارسال کند که اتفاقاً یکی از درخواستهای ما همین موضوع بود که سازمانهای مجوز دهنده در مرز مستقر شوند و امیدوارم برنامههای عملیاتی که در نشست رؤسای گمرکات دو کشور ایران و ترکیه تصویب شد، سبب تسهیل در امورات شود.
ناظر گمرکات استان آذربایجان غربی تشریح کرد: در نشست بین رؤسای گمرک دو کشور، یک موضوع خوبی که از سوی طرف ایرانی مطرح شد، این بود که به طرف "مدیریت ریسک" حرکت کنیم. این موضوع یعنی اینکه دیگر نیازی نیست تمام تریلیها روی دستگاه ایکسری بروند و یا از سوی دیگر نیازی نیست تمام بارها برای نمونهگیری به آزمایشگاهها ارسال شود.
راهداری باید محوطه مرز سِرُو را بزرگ کند
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه در مرز سِرُو چند لاین ورودی و خروجی داریم و اگر کم است چرا در این سالها تلاشی برای افزایش آن نشده است، گفت: در مرز سِرُو فقط یک لاین ورودی خروجی داریم ولی محوطه مرز سِرُو کوچک است ولی مقرر شده است که سازمان راهداری در زمینه بزرگ کردن محوطه مرز اقدام کند و همین موضوع در کارگروه شورای مبادی خروجی و ورودی که در خود سرو برگزار شد، مورد تصویب قرار گرفت.
افتتاح دستگاه ایکسری کامیونی تا پایان فروردین
جنجگو افزود: از سوی دیگر ساختمان دستگاه "ایکسری" کامیونی مرز سرو از مرداد سال گذشته آغاز شده و تا پایان فروردین امسال مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت و همین موضوع در روانسازی ترافیک و تسهیل اقدامات تشریفاتی مرز سِرُو مؤثر است؛ هم مقامات استانی و هم رئیس گمرک کشورمان به افتتاح هرچه زودتر این ساختمان به قید فوریت تأکید دارند.
ناظر گمرکات استان آذربایجان غربی در پایان متذکر شد: خوشبختانه در حال حاضر روزانه حدود 100 تا 120 دستگاه تریلی و کامیون از مرز سرو عبور میکنند و طبیعی است با این روند، صفهایی در مرز سِرُو تشکیل شود ولی امیدواریم این مشکل در آینده حل شود.
سیستم نوبتدهی با راهداری است
این مسئول در پایان در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه برخی رانندگان بابت رشوه دادن رانندگان ترکیهای در سیستم نوبتدهی گلایه داشتند، گفت: سیستم نوبتدهی در اختیار سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای است و گمرک هیچ دخل و تصرفی در سیستم نوبتدهی ندارد؛ به عبارتی دیگر ساماندهی استقرار تریلیها به محوطه گمرک بر عهده این سازمان است.