به گزارش ایران اکونا به نقل از خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، دکتر مهدی الیاسی؛ معاون توسعه و سیاستگذاری معاونت علمی امروز در حاشیه یازدهمین نمایشگاه ایرانساخت با بیان اینکه در بخش صادرات ما از سالهای قبل فعالتر شدهایم، اظهار کرد: ما از 10 سال قبل از طریق مرکز تعاملات بینالمللی در معاونت علمی فعالیتهایی را آغاز کردیم و در این زمینه با صندوق نوآوری نیز همکاری و تعامل داریم.
وی ایجاد مراکز نوآوری و صادرات در کشورهای هدف را از جمله این اقدامات نام برد و یادآور شد: این مراکز با عنوان آی-هیت در کشورهایی چون کنیا و ازبکستان راهاندازی شده است. آی-هیت کشور ازبکستان بسیار فعال است و تیم ایرانی نیز در این مرکز مستقر شدهاند.
الیاسی اضافه کرد: مرکز نوآوری ازبکستان با کشورهای منطقه، آفریقایی و آمریکای جنوبی مانند کوبا تفاهمنامههای صادراتی منعقد کرده است ضمن آنکه 25 شرکت ایرانی در نمایشگاه اینووی ازبکستان حضور داشتند و تعاملات خوبی ایجاد شده است.
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی با اشاره به حضور هیئتی از کشور ازبکستان در یازدهمین نمایشگاه ایرانساخت خاطرنشان کرد: امروز 14 نفر از 7 دانشگاه این کشور برای بازدید از این نمایشگاه در محل نمایشگاه بینالمللی تهران حضور دارند. این افراد شامل دو رییس دانشگاه، معاونان دانشگاهها میشوند.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر 10 درصد از شرکتهای دانشبنیان توان صادراتی اندازهگیری شده دارند، اظهار کرد: مرکز تعاملات بینالمللی معاونت علمی توان صادراتی شرکتها را مورد ارزیابی قرار داده است و نتیجه نشان داد که 10 درصد از شرکتها به طور فعال میتوانند صادرات داشته باشند.
الیاسی افزود: از این رو ما بستر حضور این شرکتها را در بازارهای بینالمللی، نمایشگاهها و رویدادهای بینالمللی در کشورهای مختلف با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی فراهم میکنیم به گونهای که همراه با هیئتهای تجاری، تعدادی از شرکتهای دانشبنیان نیز حضور دارند. با این اقدامات روند بینالمللیسازی شرکتهای دانشبنیان را نسبت به قبل تداوم بیشتری یافته است.
معاون سیاستگذاری معاونت علمی یادآور شد: برای هیئت ازبکستانی که امروز در این نمایشگاه حضور دارند، هماهنگیهای لازم برای مذاکره با این 20 شرکت را به عمل آوردهایم.
به گفته وی، این شرکتها شامل شرکتهایی هستند که در یازدهمین نمایشگاه ایرانساخت حضور دارند و چند شرکت دیگر که در این نمایشگاه حضور ندارند.
الیاسی گفت: این نشست هیئت ازبکستان با شرکتهای دانشبنیان ایرانی در روز شنبه 16 دی ماه در مرکز آی-هیت تهران برگزار خواهد شد و امیدواریم در این مذاکرات، حجم صادرات این شرکتها رشد خوبی داشته باشد.
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی اظهار کرد: بر اساس آمارها، نرخ صادرات شرکتهای دانشبنیان رشد خوبی یافته است.
وی در خصوص ایجاد پایگاه های صادراتی در سایر کشورها توضیح داد: برخی از کشورهای دانشبنیان در اروپا، چین و ترکیه دفاتری را راهاندازی کردهاند.
الیاسی از راهاندازی پارک مشترک ایران با ازبکستان خبر داد و افزود: این پارک فناوری مشترک قرار است در سمرقند ایجاد شود. این برنامه ریزی بر اساس سفر اخیر معاون علمی ریاست جمهوری به این کشور توافق شد و بازدید هیئت ازبکستانی از این نمایشگاه در راستای این تفاهمنامه بوده است.
وی زمینه فعالیت این پارک مشترک فناوری را در 3 حوزه سلامت، اقتصاد دیجیتال و صنایع فرهنگی عنوان کرد و ادامه داد: در این پارک شرکتهای ایرانی میتوانند مستقر شوند و با تولید محصولات خود اقدام به تجاریسازی آن کنند.
الیاسی با اشاره به اقدامات انجام شده برای ایجاد این پارک گفت: مذاکرات تفاهمنامه ایجاد پارک را انجام دادیم ضمن آنکه هیئتی از ایران از دانشگاه ملی سمرقند بازدید صورت گرفت و زمین و فضای اختصاص یافته به این پارک فناوری در حال نهاییسازی است و به زودی این فضا آمادهسازی میشود.
به گفته این مقام مسئول، برخی از شرکتها داوطلب استقرار در این پارک هستند ضمن آنکه چند شرکت ایرانی در پارک فناوری تاشکند مستقر شدهاند. به گفته وی، یکی از شرکتهای تولیدکننده پهپادهای کشاورزی در این پارک مستقر شدهاند.
الیاسی با اشاره به ظرفیت های کشور ازبکستان برای استقرار شرکتهای ایرانی اظهار کرد: این کشور دارای 36 میلیون جمعیت دارد و نرخ رشد جمعیتی خوبی دارند و پیش بینی آنها این است که این کشور در آینده 60 میلیون نفر جمعیت خواهد داشت ضمن آنکه تعاملات ایران با این کشور توسعه یافته است.
افزایش سطح همکاریهای فناورانه ایران و ازبکستان تا یک میلیارد دلارمعاون توسعه و سیاستگذاری معاونت علمی، تولید در کشور مقصد وابسته به عوامل زیادی دانست و یادآور شد: ما از طریق مراکز نوآوری و آی-هیت در مناقصههای کشورهای آفریقایی کشور کنیا شرکت میکنیم؛ چرا که معتقدیم مسیر بینالمللی شدن یک مسیر مداومی است و لحظهای نیست و نیاز به شبکهسازی دارد.
وی تاکید کرد: شبکهای که در کشور ازبکستان ایجاد کردیم ارتباطات خوبی با حوزههای خوبی ایجاد شده است.